מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוזיה בקרניתאני12/06/2011
שלום
לפני כ 3 ימים נפגעתי בעין מכדור טניס.
התפנתי לחדר מיון והרופא אבחן כי יש לי ארוזיה בקרנית. בהרחבה של האישונים לא נראתה בעיה.
לאחר 3 ימים מהפגיעה העין פחות כואבת אך אני עדיין רואה מטושטש.
לכן הלכתי לרופא בקופת החולים שאמר מכיוון שעשיתי ניתוח הסרת משקפיים (לפני 7 שנים) עלי לפנות מיידית למרפאה בה עשיתי את הטיפול.
הוא רשם לי אנטיביוטיקה חזקה לקחת 8 פעמים ביום ואמר שאולי אפילו יצטרכו לאשפז אותי.
כמובן שהוא הלחיץ אותי ולכן הלכתי מיידית למרפאת הסרת המשקפיים. שם אמרו לי שאין לי מה לדאוג. שמו לי עדשה על העין וקיבלתי טיפות אנטביוטיקה (4 פעמים ביום) וסטרואידים.
רציתי לשמוע חוות דעת על הסיפור.
האם סביר שאני עדיין רואה מטושטש לאחר 3 ימים והאם זה צפוי להסתדר בקרוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוזיה בקרנית - תגובה
ד``ר יורם שוחט12/06/2011טשטוש ראיה אחרי חבלה מכדור טניס יכול לנבוע מאי סדירות של אפיטל הקרנית אחרי ארוזיה. מצב זה יכול להמשך מספר ימים ולפעמים יותר, עד שפני הקרנית חוזרים להיות חלקים.
סיבה אפשרית נוספת לטשטוש ראיה אחרי חבלה קהה היא בצקת במרכז הרשתית (מקולה). יש צורך לבדוק את הרשתית באישון מורחב כדי לוודא אם מדובר במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה
יוני13/06/2011רשמת: "סיבה אפשרית נוספת לטשטוש ראיה אחרי חבלה קהה היא בצקת במרכז הרשתית (מקולה). יש צורך לבדוק את הרשתית באישון מורחב כדי לוודא אם מדובר במצב כזה"
כשלוש שעות לאחר המקרה הרשתית שלי נבדקה באישון מורחב ולא נראו בעיות. מאז לא נבדקתי באישון מורחב.
האם יתכן שיש לי בצקת ושהיא הופיעה לאחר הבדיקה הראשונית שעשיתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט14/06/2011אם יש בצקת ברשתית בעקבות חבלה קהה, היא לא נראית בד"כ בשעות הראשונות אלא מאוחר יותר (אחרי מספר שעות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה
פרופ' קייזרמן14/06/2011קודם כל ברצוני לציין כי לדעתי אין כל קשר בין הפגיעה הנוכחית לניתוח שעשית לפני 7 שנים. הטיפול אותו אתה מקבל הינו אותו טיפול שניתן למטופל אחר שלא עבר ניתוח ולכן איני מבין את ההפניה למכון המנתח.
לעצם העניין - במקרה של אירוזיה בקרנית צפוי טשטוש למספר ימים או שבועות, אין סיבה לדאגה.
יש להקפיד על הטיפות ועל ביקורת אצל הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר יובל דומניץ
מומחה לרפואת עיניים והסרת משקפיים בלייזר
רשת מרפאות care-vision להסרת משקפיים בלייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?