מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות לאחר ניתוח היפרדות רשתיתשרון28/04/2015
אני כחודשיים וחצי לאחר ניתוח הפרדות רשתית,ברצוני לשאול האם אפשר להכנס ולשהות בספא בברכות ים המלח ובים עצמו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לאחר ניתוח היפרדות רשתית - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/04/2015נראה שאין בעיה. יחד עם זאת התייעץ עם רופא העיניים שלך לגבי המצב הספציפי שלך. יתכן שעקב המידע המצוי אצלו ימליץ להמנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה26/04/2015
שלום,
בביקור שיגרתי אצל רופא עיניים אובחן חוורון חלקי של עצב הראיה בשתי העיניים, הלחץ התוך עיני תקין. בדיקה קודמת חצי שנה קודם היתה תקינה. בדיקת שדה ראיה היה גבולי. יכול להיות יותר טוב אך זה לא רע. בגבול התקין. יש לציין שזו פעם ראשונה שביצעתי בדיקה זו, עשיתי אותה בלי משקפי הראיה והתעייפתי מאד.
בבדיקת OCT נמצאה פגיעה בינונית ברשתית, כלומר עובי הרשתית הוא דק בשתי העיניים.
בדיקת CT מוח וארובות העיניים לשלילת פתולוגיה - תקין.
מסקנת רופא העיניים שמדובר בגלאוקומה והטיפול הוא טיפות לגלאוקומה.
השאלה האם רשתית דקה היא גלאוקומה, האם זה אכן חד משמעי וברור או שיש מקום לפנות לחוות דעת שניה.
כרקע אציין, שאני סובלת שנים רבות מאוד מיובש בעיניים ודלקת אלרגית חוזרת. ניסיתי במשך השנים להשתמש בתחליפי דמעות שונים וטובים, ללא חומרים משמרים, והם לא הקלו ולהיפך יצרו גירוי בעיניים והפסקתי. רופא העיניים אמר שלא ייתכן שאמשיך לנסות עד שאמצא את הטיפות שמתאימות לי. בחצי שנה האחרונה עשיתי ניסיונות אינטנסיביים להתמיד בטיפות במחשבה שבטח אתרגל, שאולי הבעיה "בראש שלי". עד שהיתה לי התפרצות חריפה מאד של דלקת אלרגית וטופלתי במשחה "בטאקורטן" ולאחר התפרצות נוספת טופלתי בטיפות "דקסאפרין" ומשחה "מקסיטרול" – שעד כמה שזכור לי יש שם אזהרות לא להשתמש אם יש גלאוקומה.
האם המצב הפיך?
האם ליובש הרב והממושך יכולה להיות השפעה על הרשתית. האם משהו ממה שציינתי יכול לתת כווני מחשבה נוספים, שיכולים להיות קשורים ולסייע לשקול את הטיפול הנכון.
האם יש הצעה איך להתגבר על נושא היובש?
חשוב לי לדעת לפני התחלת הטיפול בטיפות לגלאקומה אם יש מקום לשיקול דעת נוסף. מה הסיכונים בטיפול זה.
הלכתי לבדיקה שגרתית , מתוך ביטחון שהכל בסדר, לא היה מצופה לבעיה כזו, ואני מפוחדת כהוגן מלאבד את הראיה. חשוב לי לפעול נכון, להיות שלימה ורגועה שהאבחון והטיפול נכונים. עד כמה דחוף להתחיל בטיפול מיד.
התאמצתי לפרט את הדברים, מבקשת עזרה. כל טיפ וזווית ראיה שתעזור לי להבין ולסדר את המחשבה והעשייה באופן הטוב ביותר לבריאות.
בתודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/04/2015גלאוקומה עלולה לגרום להדקקות שכבת סיבי העצב ברשתית.
לגבי הדלקת לא ניתן לענות ללא בדיקה.
אין קשר בין יובש לרשתית.
אם את חשה צורך לחוות דעת נוספת יש הצדקה לכך. פני לרופא מומחה בתחום הגלאוקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה29/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרודקסנעם26/04/2015
שלום! יש לי דימום קטן בעין והרופא נתן לי סטרודקס ל5 ימים.. האם אני יכולה לקחת רק 4 ימים בלי שזה יזיק לעין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרודקס - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/04/2015לרופא היה שיקול בהמלצה על הטיפול ואיני רואה סיבה לסטות ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים כואבות ומציקותhappy55224/04/2015
שלום,
אני בת 42 , יש לי משקפי קריאה פלוס 2 בעין אחת ופלוס 2 ורבע בעין שניה.
לאחר שימוש קצר במשקפיים , לעיתים מיד כואבות לי ומציקות לי העיניים. גם אם אני מנסה לא לשים משקפיים זה לא עוזר והן עדין כואבות ומציקות לי .
שורה תחתונה לא יכולה לעבוד זמן רב מול מחשב .
מה עושים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים כואבות ומציקות - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/04/2015הבעיה יכולה לנבוע מהמשקפיים או מהעיניים. פני לאופטומטריסט לוודא שהמשקפיים נעשו כיאות (מספר, מרכוז העדשות). הפרעות באיזון שרירי העיניים או יובש יכולים לגרום לתחושותיך. בקשי מרופא העיניים לבדוק נקודות אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר בעינייםהילה22/04/2015
שלום רב,
עשיתי שלשום לייזר בעיניים, סוג ניתוח עם ההחלמה הקלה, זה הגיוני שאני רואה מקרוב (לד׳ בנייד) לא ברור ולא חד? אם כן אז מתי זה אמור להסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר בעיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/04/2015אם הכוונה לניתוח לביטול הצורך במשקפיים, בהחלט יתכן שהראיה בימים הראשונים עדיין אינה מושלמת. בכל מקרה ממליץ שתתיעצי עם המנתח שלך, המכיר את כל הנתונים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים בשם ספלוטןדרורה21/04/2015
קבלתי טיפות עיניים בשם ספלוטן לאחר שניסיתי כמה טיפות אחרות והיו בעיות רבות בטיפות אלו יש הזהרות רבות מה עלי לעשות כדי לטפל בגוקומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים בשם ספלוטן - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/04/2015לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי. העקרון הוא שהרווח בנטילת התרופה גדול בהרבה מהסיכון. הדבר אמור לגבי כל תרופה. סביר להניח שהרופא שלך המליץ על הטיפול לאחר שקלול כל הנתונים (מה גם שטיפות אחרות גרמו לבעיות לדבריך). בכל מקרה של ספק התייעצי איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל בראייהמיה19/04/2015
שלום דר,טופלתי לפני 4 חודשיים באיקוקלומין ומהרגע שלקחתי אותו התחיל להיות לי כפל בראייה (דו עיני) מאותו רגע הרופא פוריות הפסיק לי את הטיפול אך התופעה לא נעלמה,הייתי 3 פעמים אצל רופאי עיניים שונים שבדקו ואמרו לי שהכל בסדר(לחץ בעין שמאל 6-3 ובעין ימין 6-2)(כמו כן עשו לי בדיקה עם התמונה של הפרפר ולא ראיתי את הפרפר כפול),ובגלל שהתופעה היא בשתי העיינים ולא עין אחת אז אין מה לדאוג,הכל מופיעה לי בעיקר בערבים (חןץ מיזה בשנתיים וחצי האחרונות אני סובלת ממגרינות),שאלתי את הרופא עיניים האם יש צורך לדאוג ונאמר לי שלא,אך קראתי דברים מפחידים באינטרנט על גידולים ואני ממש מפחדת,מה עליי לעשות,ד"א אני בת 23 בריאה,מעשנת ולצערי סובלת מעודף משקל,אודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל בראייה - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/04/2015אם נבדקת על ידי שלושה רופאי עיניים וכולם אמרו אותו דבר סביר להניח שאת יכולה להיות שקטה. במקביל מציע להתייעץ עם מומחה לפזילה (אורטופטיסט/ית) להערכת המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- תופעה מוזרה ומפחידהמאירה18/04/2015
בת 47. היום באמצע ארוחה ראיתי ב2 העיניים כתמים גדולים וחזקים כמו שרואים אחרי שמסתכלים על אור חזק. לא הסתכלתי על אור. הכתמים נעלמו לאחר כ7 דקות אך השאירו כאב ראש חלש. זה קרה לי גם לפני כחודש. מה זה? לפנות לרופא עיניים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- תופעה מוזרה ומפחידה - תגובה
ד``ר יורם שוחט22/04/2015יתכן שמדובר במיגרנה. דווחי לרופא המשפחה על התופעה. במקביל עליך לעבור בדיקת רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין בולטתמיה14/04/2015
שלום
היני בת 23+ תינוקת
בזמן האחרון שמתי לב שעיין ימין שלי בולטת מעט מעין שמאל , שמתי לב לזה במקרה כהצטלמתי וחייכתי , כשאני מחייכת נראה כאילו עיין ימין פתוחה יותר מעין שמאל אבל אם אני מצטלמת באופן רגיל בלי לחייך לא ניתן לראות זאת באופן ברור , האמת שאני לחוצה כי בזמן האחרון אני סובלת מכאב בעין זו ובאותו צד של הראש וכאב בצד אף והגבה ״לאמא שלי יש מיגרנה מילדותה ״ והיא חושבת שזה מיגרנה ולא קשור לעין
יש לציין שלפני כ 4 חודשים + הייתי אצל רופא עיניים בדיקה שגרתית והכל היה תקין ראייה 6/6
מה שרציתי לשאול , האם יש סיכוי שזה גידול שלוחץ או דוחף את העין אני יודעת שזו שאלה לא רלוונטית אבל עד התור שלי יש עוד זמן ועד אז אני בסרטים שחורים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירוף תמונה לדיוק
מיה14/04/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעין שלא עוברתאבי06/04/2015
שלום בן 28 כבר חודשים סובל מדלקת בלחמית העין על פי הרופאים הלבן של העין אדום זה מתבטא בכאבים גם.
היתי במיון עיניים בהתחלה נתנו לי PRED FORTE וMAXITROL סיימתי את התקופה של הטיפול שהומלץ הדלקת עברה.
לאחר כמה ימים הכל חזר שוב הלכתי לרופא בקהילה אותו דבר דלקת נתן לי טיפות זיילט שאני משתמש בהם כרגע אומנם מפחית את האודם קצת אבל זה לא עובר לגמרי.
ממה נובע כזה דבר? מה עושים? אני כבר חודשיים עם טיפולים ו3 רופאים שונים ושום דבר לא מעביר את זה . מה עושים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין שלא עוברת - תגובה
ד``ר יורם שוחט07/04/2015מכיוון שנבדקת כבר על ידי מספר רופאים ולא נמצא מענה למצב, לא סביר שאפשר לפתור את הבעיה במסגרת הפורום ללא בדיקה. נסה לפנות לרופא אחר, או בקש הפנייה למכון העיניים של קופת החולים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בעיןסילבי05/04/2015
לאחר שהרגשתי אי נוחות קלה בעין נבדקתי ע"י רופא עיניים שאמר לי שיש לי ציסטה קטנה בצד.
הציע לי לפוצץ אותה במחט ואני נבהלתי וסירבתי.
נתן לי לשבוע טיפות עיניים סטרואידיות ולחזור לביקורת עוד חצי שנה.
השאלות שלי : האם הציסטה יכולה להספג /להתפוצץ לבד?
אם במידה ואצטרך לעבוד דקערה של הציסטה האם אפשר לעשות זאת תחת טישטוש או גז צחוק או משהו אחר מרגיע?
אני ממש בלחץ אטומי מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט06/04/2015הציסטה עשויה להספג.
אם יבוצע דיקור של הציסטה לא תרגישי כי נעשה עם טיפות להרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוף זר בעיןטליה05/04/2015
שלום רב,
אני מרכיבה עדשות מגע יומיות במשך שנה..
לאחרונה אני מרגישה כאבים ויובש בעיניים.
אתמול הכנסתי אצבע(נקיה!!) לעין והרגשתי מן בליטה בעין באיזור שמרכיבים בו את העדשות.. ניסיתי להזיז את הבליטה וראיתי מן קיפול של פלסטיק בעין. החשש שלי הוא שהרכבתי לפני זמן רב עדשות ושכחתי אותם בעין ועכשיו הן דבוקות..
אני רוצה לציין שהמשכתי להרכיב עדשות מעל מכיוון שלא שיערתי שיש מתחת עדשות ישנות.. שאלתי היא האם הגיוני שהעדשות דבוקות עד כדי כך שלא ניתן להוציא אותן? האם זה מסוכן? האם עשיתי לעצמי נזק? והאם הבליטה של העין שהרגשתי היא חלק מהעין?
תודה רבה מראש והמשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר בעין - תגובה
ד``ר יורם שוחט05/04/2015לא ניתן לענות ללא בדיקה. פני לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מספר משקפייםנוי31/03/2015
שלום ד"ר שוחט,
לאחרונה קראתי על שיטת בייטס, הבנתי שהיא יכולה לסייע בהורדת מספר המשקפיים באמצעות ביצוע תרגילים מידי יום.
שאלתי היא האם באמת ניתן להוריד את מספר המשקפיים ע"י ביצוע התרגילים? הייתי שמחה להוריד את מספר המשקפיים שלי בחצי מספר.
האם אתה ממליץ על תרגילים מסוימים? ובמשך איזו תקופה לבצע את התרגילים כדי לראות שינוי?
אם זה חשוב, אני בת 17 ומספר המשקפיים שלי הוא 2- , 2.25-
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מספר משקפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט01/04/2015כעקרון, קוצר ראיה הוא תוצאה של גורמים שאינם בשליטתנו ולא נתונים לשינוי.
במקרים מסוימים, באנשים צעירים, קוצר ראיה עלול להגרם או להחמיר במנגנון שנקרא "ספאזם אקומודטיבי". מצב זה נגרם על ידי מיקוד ממושך ורציף של המבט לקרוב. ידועה התופעה של עלייה במספרים בתקופת בחינות, שבה נדרשת קריאה ממושכת.
הטיפול והמניעה של מצב זה הוא הרפייה קצובה של המיקוד לקרוב. מבחינה מעשית מדובר על הפסקת הקריאה/העבודה במחשב כל 20-30 דקות ומיקוד המבט על עצם רחוק למשך 20-30 שניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצימה חזקה של העינייםדינה29/03/2015
האם עצימה חזקה של העיניים מספר פעמים במשך דקה הינה מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצימה חזקה של העיניים - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/03/2015פעולה כזאת מעלה באופן משמעותי את הלחץ התוך עיני, ומומלץ להמנע ממנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין אדומה ונפוחהדגנית שמאי28/03/2015
בני הן ה 17.5 סובל מעיניים אדומות נפוחות ומוגלתיות כבר כמעט שבוע. ביום רביעי הרופאה נתנה לו משחת עיניים קבעה שזו דלקת ואמרה שעד מחר זה כבר יעבור.. היום בשבת זה רק חמור יותר העין נפוחה אדומה ועצומה.. בנוסף הוא חווה כאבים. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אדומה ונפוחה - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/03/2015יש לפנות לרופא בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)