מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחנה26/04/2015
שלום,
בביקור שיגרתי אצל רופא עיניים אובחן חוורון חלקי של עצב הראיה בשתי העיניים, הלחץ התוך עיני תקין. בדיקה קודמת חצי שנה קודם היתה תקינה. בדיקת שדה ראיה היה גבולי. יכול להיות יותר טוב אך זה לא רע. בגבול התקין. יש לציין שזו פעם ראשונה שביצעתי בדיקה זו, עשיתי אותה בלי משקפי הראיה והתעייפתי מאד.
בבדיקת OCT נמצאה פגיעה בינונית ברשתית, כלומר עובי הרשתית הוא דק בשתי העיניים.
בדיקת CT מוח וארובות העיניים לשלילת פתולוגיה - תקין.
מסקנת רופא העיניים שמדובר בגלאוקומה והטיפול הוא טיפות לגלאוקומה.
השאלה האם רשתית דקה היא גלאוקומה, האם זה אכן חד משמעי וברור או שיש מקום לפנות לחוות דעת שניה.
כרקע אציין, שאני סובלת שנים רבות מאוד מיובש בעיניים ודלקת אלרגית חוזרת. ניסיתי במשך השנים להשתמש בתחליפי דמעות שונים וטובים, ללא חומרים משמרים, והם לא הקלו ולהיפך יצרו גירוי בעיניים והפסקתי. רופא העיניים אמר שלא ייתכן שאמשיך לנסות עד שאמצא את הטיפות שמתאימות לי. בחצי שנה האחרונה עשיתי ניסיונות אינטנסיביים להתמיד בטיפות במחשבה שבטח אתרגל, שאולי הבעיה "בראש שלי". עד שהיתה לי התפרצות חריפה מאד של דלקת אלרגית וטופלתי במשחה "בטאקורטן" ולאחר התפרצות נוספת טופלתי בטיפות "דקסאפרין" ומשחה "מקסיטרול" – שעד כמה שזכור לי יש שם אזהרות לא להשתמש אם יש גלאוקומה.
האם המצב הפיך?
האם ליובש הרב והממושך יכולה להיות השפעה על הרשתית. האם משהו ממה שציינתי יכול לתת כווני מחשבה נוספים, שיכולים להיות קשורים ולסייע לשקול את הטיפול הנכון.
האם יש הצעה איך להתגבר על נושא היובש?
חשוב לי לדעת לפני התחלת הטיפול בטיפות לגלאקומה אם יש מקום לשיקול דעת נוסף. מה הסיכונים בטיפול זה.
הלכתי לבדיקה שגרתית , מתוך ביטחון שהכל בסדר, לא היה מצופה לבעיה כזו, ואני מפוחדת כהוגן מלאבד את הראיה. חשוב לי לפעול נכון, להיות שלימה ורגועה שהאבחון והטיפול נכונים. עד כמה דחוף להתחיל בטיפול מיד.
התאמצתי לפרט את הדברים, מבקשת עזרה. כל טיפ וזווית ראיה שתעזור לי להבין ולסדר את המחשבה והעשייה באופן הטוב ביותר לבריאות.
בתודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יורם שוחט29/04/2015גלאוקומה עלולה לגרום להדקקות שכבת סיבי העצב ברשתית.
לגבי הדלקת לא ניתן לענות ללא בדיקה.
אין קשר בין יובש לרשתית.
אם את חשה צורך לחוות דעת נוספת יש הצדקה לכך. פני לרופא מומחה בתחום הגלאוקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה29/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?