מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול מתמשם לתינוק בן חצי שנהשרית20/09/2011
שלום רב
בני בן חצי שנה ומזה כחודש משתעל בלילות בעיקר
בהתחלה היה שיעול יבש לקחתי אותו לרופא שבדק ואמר כי הריאות נקיות ונתן לי לעשות אנילציה עם בריקלין במינון 0.5CC
האחות שהסבירה לי איך לעשות את האנילציה אמרה לי שזה מינון למבוגר ולעשות במינון 0.2 CC
לאחר שאני עושה לו אנילציה הוא ממש מתעורר כאילו שתה קפה... לא רוצה לישון
בשבוע האחרון הוא היה חולה , וירוס עם חום גרון אדום ושילשולים והשיעול התחזק בתדירות, הוא משתעל גם ביום וגם בלילה עם ליחה , 2 רופאים שבדקו אותו בשבוע שהיה חולה אמרו כי הריאות נקיות ואין מה לעשות נגד השיעול ושבגילו לא נותנים אפילו סירופ להקלה,
יש לי כמה שאלות:
1. באיזו כמות לשים את הבריקלין?
2. עד מתי להמשיך את האנילציה, שיפור אין מזה
3. האם יש קשר לאנילציה ולהתעוררות אצלו
4. האם אכן אין מה לעשות נגד השיעול, הרי לא ייתכן שהוא ימשיך להשתעל בלי סוף ובלי לקבל תרופה...
מה עלי לעשות?
מודה לכם מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול מתמשם לתינוק בן חצי שנה - תגובה
פרופ' יצחק לוי21/09/20111. המינון המקובל הוא 0.5 אם כי לעיתים עקב תופעות לוואי מקובל להוריד את המינון.
2. ייתכן קשר בין האי שקט לבריקלין ואם הוא מקבל גם בודיקורט הרי שגם הוא עלול לגרום לאי שקט. נראה לי יותר הגיוני שהמחלה שלו גורמת לכל התופעות מאשר האינהלציה.
3. אם כעבור מספר ימים אין כל שיפור ואת עושה את האינהלציה כראוי-כלומר צמוד לפה-אף. אפשר לשקול לאחר בדיקת רופא להפסיק בעיקר אם הרופא מוצא שהריאות נקיות.
4. סירופים לשיעול גודש ונזלת לא כל כך עוזרים ולכן לא צריך לתלות בהם תקוות. אני אישית לא חסיד שלהם ורק לעיתים רחוקות רושם אותם.
5. בגיל הזה בעיקר אצל ילדי מעון נזלת ושיעול מאוד שכיחים
בכל מיקרה מציע לך להגיע לבקרת ולהתייעץ עם הרופא שלך
תודה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יישר כח
שרית21/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)