סטרפטוקוקוס A חוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטוקוקוס A חוזר
    גלית
    13/11/2011

שלום רב,
    בני בן 4 וחצי. לפני כשלושה שבועות חום+כאב גרון+משטח חיובי לסטרפ A.
    10 ימים טיפול במוקסיויט. 4 ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה התחיל הסיפור מחדש. שוב משטח חיובי ושוב 10 ימים אנטיביוטיקה - הפעם אוגמנטין.
    4 ימים לאחר סיום האוגמנטין שוב מרגיש לא טוב ושוב משטח חיובי לסטרפ A. אנחנו שלושה ימים מאז ביצוע המשטח. הילד מרגיש טוב, חיוני ושמח וללא כאבי גרון.
    האם לתת לו שוב אנטיביוטיקה? הרופא רשם אזיניל למקרה שהמשטח יצא חיובי שוב אך מאז עריכת המשטח הילד נראה בריא לחלוטין. אני חוששת מההשפעות השליליות של אנטיביוטיקה כה מרובה בזמן כה קצר.
    מה דעתכם?
    האם הילד נשא של סטרפ A?

תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוקוס A חוזר

הוספת תגובה

• סטרפטוקוקוס A חוזר - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    13/11/2011

לא כל כך הבנתי האם מצמיח STREP במשטח אחרון....
    הייתי נותן AB בזריקה חד פעמית.
    כמו כן ממליץ על ביצוע משטח לוע לכל בני משפחה.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - עדכון

גלית
    13/11/2011

אכן משטח אחרון הצמיח סטרפ A למרות שמאותו יום ועד היום (3 ימים) הילד מרגיש מצויין וללא חום.
    לכן ההתלבטות האם לתת אנטיביוטיקה או לא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - עדכון - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    14/11/2011

אם ילד חלה ( שיעול, נזלת, חום או קר חלק מהתמונה) ובעקבות זה נלקח משטח לוע אני תמיד מעדיף לטפל. וזה מחשש ש-STREP יכול לפגוע בלב או בכליות. אומנם התופעה זו לא כל כך נפוצה, אך אף אחד לא רוצה להיות אותו אחוז בודד. רק לציין שאני בדרך כלל מאוד "קשה במתן אנטיביוטיקה" ולא מעט הורים בשלב ראשון לא מקבלים זאת :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו