תסמונת PFAPA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת PFAPA
    גומאנא
    15/12/2011

יש לי ילד בן 3.9 שנים שחולה בתדירות של חודש עד חודשים . תמיד יש לו חום מעל 39.9 ותמיד מאבחנים שזה וירוס ושזה חולף לבד אך יקח לוירוס לצאת מהגוף כשבוע .לאחר ששמעתי במקרה על פאפא שזה היה אתמול אז ביקשתי מהרופא המטופל לדעת מה זה ומה הטיפול שלו . נתן לי תרופת פרדניזון ובאותו רגע הרגשתי שטוב לו . לפי מה שכבר קראתי זו תשובה שהבן יכול להיות חולי פאפא . שאלה לי אליך:
    1) אם אני יכולה להסתמך על זה ? או שאני חייבת לעשות לו עוד בדיקות בשביל להיות בטוחים ?
    2) מה התרופה הזו ? ואם אני יכולה לסמוך עליה ? ובמידה והבן יעלה לו החום עוד הפעם אני יכולה לתת את התרופה מבלי לחכות ליעוץ הרופא?
    3) אני נתתי את התרופה ביום השביעי של המחלה שלו , יש מצב שטעינו באבחון ? למרות שלפי התופעות אני רואה שכולם נמצאות אצלו .
    4) אם הבן שלי באמת אובחן שחולי פאפא ? יש מצב שגילוי מאוחר של המחלה תגרום שהיא תמשך זמן רב אצלו ( מתכוונת שלפי המאמרים וסקרים חולפת כמעט אחרי גיל 5 ) זה ישפיע עליו לרעה .
    מאוד מודה אני תענה לי .
    מחכה בסבלנות
    גומאנא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת PFAPA

הוספת תגובה

• תסמונת PFAPA - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    15/12/2011

תסמונת זאת מתבטאת במחלת חום אחת ל 4 שבועות בממוצע
    לכן אם אצל ילדך זה פעם בחודש- חודשיים לא בטוח שמדובר בתסמונת זאת.
    בתסמונת זאת מופיעים גם דלקת בלוע וגם הגדלת בלוטות צוואריות
    לכן שוב, איני בטוח שאכן זו האבחנה,
    רופאי ילדים יודעים לאבחן זאת על פי סימנים קליניים ללא צורך בבדיקות נוספות,
    אם אכן יאבחן הרופא תסמונת זאת הוא יענה לך על כל השאלות הרלוונטיות
    אני לא בטוח שאכן זו האבחנה
    שלך
    ד:ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו