חברות בגן חובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות בגן חובה
    אמא
    19/02/2008

שלום וברכה,

אני אמא לילדים מקסימים- בת 5.5 ובן 3.5 , לביתי חברה מאוד טובה,בת גילה שהן יחד באותו הגן וגם שכנות המתראות לעיתים קרובות אחר הצהריים, בשבועיים האחרונים חל שינוי קיצוני בהתנהגותה של ביתי,היא נעשתה אימפולסיבית,מגיבה בתקפות לכל ענין שלא מוצא חן בעיניה ובוכה על כל שטות קטנה,כשדובבתי אותה נוכחתי לדעת שהחברה חברה יחד עם חברה אחרת מהגן ושהיא איננה משחקת איתה בחצר והיא מתנהגת אליה "לא יפה" ,ניסיתי לשכנע את ביתי לשחק עם ילדים אחרים ואף הזמנתי חברים הבייתה אך ללא הועיל,היא המשיכה להיות פגועה ולא חל שינוי י בהתנהגותה.שתיהן עולות בשנה הבאה לכיתה א' ואמורות להיות יחד באותה הכיתה . השאלות שלי הן כיצד עלי להתמודד?האם לנסות להרחיק בינהן ,אם כן כיצד?האם עליי לדבר עם הוריה או עם הילדה?

עליי להוסיף כי בשנה שעברה הן לא היו יחד באותו הגן והקשר לא היה הדוק וביתי התאקלמה נהדר שם,האם העניין קשור לשכנה או לביתי שכל כך פגועה?

אני מחנכת את ילדיי שתמיד "מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברך" האם בשל כך היא פגועה מאודה והאם בגיל הזה הערכים נטמעים?

אני חסרת אונים לחלוטין ,אשמח לייעוץ מהיר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברות בגן חובה

הוספת תגובה

• ריב ילדים

ד''ר מוטי חיימי
    23/02/2008

ייתכן בהחלט כי בתך נפגעה מהתנהגותה של אותה ילדה.
    כדאי לנסות לדובב את בתך ולשאול מה בדיוק קרה שם.
    אם מסתבר שאותה ילדה לא התנהגה בצורה לא ראויה- אולי כדאי להגיד לבתך שתחפש חברה אחרת.
    יחד עם זאת, סכסוכי ילדים בד"כ מחזיקים מעמד רק ימים בודדים, ולכן רצוי לתת לזמן לעשות את שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו