בן שנה וחודשיים עם BARTTER SYN ללא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחודשיים עם BARTTER SYN ללא
    א
    10/03/2008

בני בן שנה וחודשיים נולד בשבוע 34 במשקל 2,800 ק"ג. היה בפגיעה חודשיים.חולה במחלה גנטית בכליות BARTTER SYNDROM . מקבל KCL ואינדומד. לא קיבל אף פעם ויטמין A+D מכיוון שהפוספור אצלו היה גבוה. עדיין לא בקעו שיניים. אף פעם לא היה אכלן אבל עלה במשקל בצורה סבירה . לפני חודש וחצי שקל 10,225 ק"ג. בחודשיים האחרונים מסרב לאכול וירד במשקל. כרגע שוקל 9,700 ק"ג. ערכנו בדיקות דם מקיפות, תקינות.
    הוא זוחל, נעמד לבד, הולך מסביב לחפצים או גורר כסא בהליכה.עדיין לא הולך עצמאית(נמצא במעקב פיזיותרפיסט).
    יש לי עוד 3 ילדים שהשיניים בקעו אצלם בסיבות גיל 7-9 חודשים. אני מודאגת מכך שעדיין לא בקעו לו השיניים והמרפס עוד לא נסגר וכמובן כל נסיונות ההאכלה הכושלים.
    ניסינו אוכל עשיר בקלוריות בהמלצת הרופא, אך גם לכך הוא סירב. התחלנו אתמול לילה להוסיף פוליקוז לדייסה בלילה.
    למעשה אני מביעה דאגה מה קורה, מדוע השיניים עוד לא בקעו והאם צריך לעשות משהו בנדון וכמובן מה יכול לגרום לתינוק לסרב לאכול. (אנחנו מנסים הכל מכל וכל). תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים עם BARTTER SYN

א
    10/03/2008

סליחה התכוונתי שבני היה בפגיה חודשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר עליה במשקל

ד''ר מוטי חיימי
    16/03/2008

שלום,
    כמו שאת בוודאי מבינה, מדובר בבעיה מורכבת ולא חכם לתת ייעוץ למקרים כאלה מעל דפי האינטרנט, עם כל הרצון הטוב.
    ייתכן ולעיכוב בבקיעת השיניים יש קשר לאי מתן ויטמין ה-D.אך לא נראה לי שזה צריך להטריד אותך מאד.
    הבעיה היותר משמועותית היא חוסר העליה במשקל ולשם כך יש צורך בבירור גסטרואנטרולוגי ובליווי דיאטני צמוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים עם BARTTER SYN

א
    16/03/2008

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו