מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4- שיעול ואנטיביוטיקהענת27/10/2016
שלום,
בני בן הארבע משתעל ומנוזל מזה מספר ימים. לפני יומיים קיבל חיסון נגד שפעת. החום העלה חום - לא גבוה, בגבול ה-38, סהכ מרגיש בסדר ולא מעוך.
היינו אצל הרופאה והיא נתנה לו מוקסיפן (כמובן אחרי בדיקה - נשימה, אזניים וגרון- ללא ממצאים מיוחדים). כששאלתי אם חייבים היא אמרה שכן, כי עדיף לתת.
יש פרוטוקול שאומר שאחרי X ימי שיעול נותנים אנטיביוטיקה בכל מקרה? נראה לי מוזר..אני אפילו לא נאלצת לתת לו אקמולי כי החום לא גבוה.
תודה!!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד``ר אנדריי וולביץ`03/11/2016שלום ענת!
אולי אני אכתוב משהו לא קולגיאלי אבל כאשר אני שומע דברים כמו שרשמת: "... עדיף לתת אנטיביוטיקה...." , " ... ניתן אנטיביוטיקה ליתר ביטחון...", "מספר ימי שיעול או גובה החום מצדיקים מתן אנטיביוטיקה..." אני כועס נוראה! כי לא קיים פרוטוקול כזה.
ה"פרוטוקול" היחיד שמצדיק טיפול באנטיביוטיקה זה זיהום אשר נגרם ע"י מחולל אשר מגיב לאנטיביוטיקה, דהינו חיידק. למזלנו רוב המחלות הזיהומיות ברפואת ילדים (עדיין) נגרמים ע"י נגיפים (וירוסים). ואלה כלל וכלל לא מגיבים לאנטיביוטיקה. ובמקרים הללו אנטיביוטיקה תזיק יותר מאשר תועיל. לכן כל עוד לא הוכח בבדיקה גופנית, בדיקות מעבדה או הדמייה שמדובר בתהליך חיידקי, אנטיביוטיקה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)