חיידקי סלמונלה - בילד בן שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידקי סלמונלה - בילד בן שנתיים
    דניאל
    16/06/2007

בני בן השנתיים אושפז ביום שישי שעבר בלילה בעקבות עקיצה ממקור לא ידוע אשר התפתחה לזיהום מקומי חמור מאוד הכולל נפיחות מקומית קושי וחום מקומי ואף שלפוחיות כמו בכווית חום, כל זה לווה בחום גבוהה של 41 מעלות אשר התקשיתי ל"שלוט" בו. כמעט במקביל בני הקיא ושילשל כ- 25 עד 35 פעם ביום, בבית החולים נלקחה תרבית צואה ביום השלישי והרביעי לאישפוז והתוצאה היתה כי מדובר בחיידקי סלמונלה. עניין העקיצה נפתר במתן אנטיביוטיקה מסוג קלינדאמיצין 3 פעמים ביום ובבית אני ממשיכה לתת דרך הפה, כרגע שבוע אחרי הילד בבית ממשיך לשלשל כ- 10 עד 14 פעמים ביום, בעיקר בערב ישנו שילשול דמי עדיין.יש לי גם תינוקת בת חצי שנה וילד בן 3 ו4 חודשים (שהיה באותו גן עם בני החולה אך לא "נפגע". חוץ מההוראה כי עליי לרחוץ ידיים היטב עם סבון לאחר כל מגע עם צואה - לא קיבלתי הוראות נוספות מבית החולים. בקריאה באינטרנט הבנתי כי מחלה זו נחשבת מחלה קשה ויכולה אף להתפתח לפגיעות בכבד בתחול ואף לדלקת כרום המוח, שאלותי הם: מה עוד אני צריכה לעשות בכדי להגן על בני ביתי?? האם לאור העובדה כי המחלה נמשכת כ-3 חודשים ואף יותר עליי להפסיק בתקופה זו מלשלוח את בני לגן? והאם יכול להיות קשר בין העקיצה ביד והתגובות הקליניות שנוצרו בעקבותיה לבין ההדבקות מחיידק הסלמונלה. ובכלל באם תוכל לידעיני בדברים נוספים בענייני, לתשובתך אודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיידק הסלמונלה

ד''ר יצחק סרוגו
    17/06/2007

נראה לי שהטיפול וההנחיות שקבלת עד עכשיו היו נכונים. בשלב זה אם בנך ממשיך לשלשל הייתי מציע להפסיק לו את הקלינדמיצין שבעצמו יכול לגרום לשלשלולים . באם הדלקת מהעקיצה חלפה ניתן להפסיק את הטיפול. לא צריך לטפל בסלמונלה, כדאי למנוע את ההדבקה כפי שאת תארת באמצעות היגיינה. ניתן להחזיר אותו לגן לאחר שהוא מפסיק לשלשל גם אם הוא ממשיך לשאת את החיידק בצואה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו