מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' חיים ביביIc N Ic06/09/2008
שלום לך, במקרה ראיתי שיש את הפורום הזה, ושמחתי לגלות זאת. אני ודניאל , התינוקת שלי, היינו אצלך ביום שלישי האחרון באשדוד. לדניאל (בת שנה אתמול...) אם אתה לא זוכר, היה התקף חנק/אסטמה פתאומי לפני כשבוע וחצי. כשבאנו אליך היא הייתה עדיין עם קושי בנשימה (לפי השקע בגרון) ואמרת לי לעקוב אחרי זה שבועיים עם משאפים . לצערי ביום חמישי בערב, היא התחילה להיות חולה עם נזלת (שקופה) מעט חום. וביום שישי בבוקר היא קמה עם עיניים דומעות ונזלת שלא מפסיקה. היו לה התקפי שיעול עם ליחה. זה עבר מעט בצהריים, חגגנו לה יומולדת - היא הייתה קצת "סמרטוטית" ביחס למה שהיא אבל עדיין שיחקה ונהנתה (אפילו קצת במים בבריכה קטנה- האם זה החמיר את המצב? כי לא היה לה קר בכלל!!!). בערב, עלה לה החום ל- 38.5, היא קיבלה נורופן והחום המשיך ועלה והגיע עד 39.8 מעלות. וגם הנשימה שלה הייתה עם קושי רב. לקחתי אותה למיון בברזילי. שם, הסיטורציה שלה הייתה 95%, והחום ירד כבר שוב ל 38.4. עשו לה צילום חזה (לצערי) ויצא ששוב הצילום לא תקין ולפי מה שהרופאה הסבירה הסימנים דווקא מתאימים לאסטמה ולא לגוף זר. היא ביקשה ממני לתת לה סטרואידים אבל לא רציתי למהר עם זה, כי זה לא עשה לה טוב בפעם הקודמת. היא הייתה היפר מידי. בסופו של דבר היא ביקשה ממני לעשות לה אינהלציה בלילה(אם היא תקום) , ואם היא ממשיכה לא לנשום טוב אחרי 20 דק' לתת לה בכל זאת סטרואידים. וזה מה שעשיתי - אחרי האינהלציה חיכיתי שעה וחצי, ראיתי שעדיין הנשימה שלה כבדה מאוד, ונתתי לה סטרואידים. היא עדיין נשמה בכבדות לאחר מכן. (כלומר, הבטן עלתה וירדה בגסות והשקע בגרון מאוד בלט) . בבוקר היא כבר הייתה יותר חיונית ואנרגטית, ובמשך היום גם חזר לה התיאבון אחרי שאתמול היא כמעט ולא אכלה ורק ינקה. וגם לא עושה רושם שיש לה חום. אבל הנשימה עדיין כבדה והיא קיבלה אינהלציה. טוב, אחרי הסיפור הארוך הזה.... יש גם שאלות: 1. האם יש צורך להמשיך בסטרואידים? אני מאוד מעדיפה להימנע מהם? 2. איך אפשר כבר לוודא באמת מה יש לה? אני לא רוצה לחשוף אותה לכל כך הרבה קרינה של רנטגן? האם אפשר לעשות את הבדיקה שאמרת לי עליה? 3. האם יש קשר בין ההתקררות לקוצר? האם להמשיך עם המשאפים או האינהלצית? תודה על הסבלנות... שירלי ודניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה
פרופ' ביבי06/09/2008לפי המתואר מדובר קרוב לודאי באסטמה של גיל הילדות. השקע בבסיב הצואר מדגים את חסימת דרכי הנשימה האופיינית לאסטמה. הטיפול באסטמה בהתקף הוא עם מרחיבי סימפונות ב אינהלציה או דרך נמשאפים דרך מתווך(אירוצמבר) וסטרואידים. את הסטרואידים אפשר לתת עד 5 ימים ולהפסיק בבת אחת את הטיפול וככלל אם נותנים סטרואידים תוך הכרת התרופה ותוך השגחת רופא אין מקום לדאגה. ההוכחה שהסטרואידים עושים את המלאכה היא השיפור במצב הילדה. הסיבה השכיחה ביותר להתקפים בגיל הצעיר היא מחלה וירלית - (הצטננות ) לפי התיאור שלך מדובר כנראה במלה כזו. לגבי צילום חזה - צילום חזה לא תורם לאבחנה של אטסמה אבל אצל ילד עם חום ושיעול הדרך היחידה לשלול דלקת ריאות היא בעזרת צילום.לכן הצילום צריך להתבצע לפי שיקול דעת הרופא המטפל. כעת לפי התיאור שלך יש צורך בטיפול מונע ממושך יותר ממה שנמסר בבדיקה. מאחר ויש התקפים תכופים רצוי לתת הטיפול עם משאפים עד חודש מתום השעול וקוצר הנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)