מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשול ממושך אצל בן 3 המלווה בפריחה.עיינה13/09/2008
אני צריכה את עזרתכם: הבן שלי, בן 3, סובל משלשולים לסירוגין כבר 11 יום. הילד מתנהג כרגיל, אין לו חום, יש לו תיאבון, הוא אוכל ושותה כרגיל, עירני ושובב - אבל משלשל. חשוב לציין שהוא לא משלשל כל הזמן, אלא לסירוגין - פעם בסדר, פעם לא, יום כן, יום לא. לא נראה שיש דם בשלשול. היינו אצל הרופא אחרי 3 ו-7 ימים, והוא אמר שלדעתו מדובר בוירוס. הוא העריך שאם היה מדובר בחיידק, לילד היה חום וזה היה ניכר בהתנהגות שלו. לאחר יומיים של הפוגה (כבר חשבנו שהכל בסדר...) מאתמול בלילה קרו שני דברים: - היה שלשל ברצף 6 פעמים. - התחילה לו פריחה מוזרה: מדובר על ריכוזים של כאילו-עקיצות (אבל זה לא באמת עקיצות) שמפוזרים במקומות שונים בגוף. אחרי בערך שעה שהם נמצאים על העור הם פשוט נעלמים. וככה הפריחה באה והולכת - לצורך זה הוא קיבל פניסטיל. חשוב לציין שהילד מחוסן מפני אבעבועות רוח. הלכנו למוקד, ואמרו לנו שם את אותם הדברים - זה וירוס, תמתינו בסבלנות. כמו כן יש לנו מרשם לתרבית צואה מחר בבוקר. למשהו יש רעיונות מה לעשות? משהו התנסה במשהו כזה? אשמח לעידוד, כי אני פשוט מתוסכלת, ואני בחוסר ודאות אם הילד מקבל את מה שצריך :-( תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
פרופ' חיים ביבי15/09/2008לפי הסיפור קרוב לודאי שמדובר במחלה וירלית.
כאשר באפשרות גם זיהום חיידקי או טפילים.
בדיקת צואה לתרבית ולטפילים יכולה לעיתים לתת פתרון טוב למשהו לא וודאי.
אם לילד אין חום. תיאבון סביר לא יורד במשקל -אין מקום לדאגה ו יש צורך במעקב בלבד.
אם התופעות נמשכות יש צורך בבירור הכולל בדיקות מקיפות יותר כבדיקות דם
לשלילת תהליכים נוספים היכולים לגרום לשלשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)