אפקסור ותינוק שרק נולד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפקסור ותינוק שרק נולד
    שרון
    05/10/2008

שלום רב ד"ר. אני נוטלת אפקסור 150 מ"ג מדי יום והנני בשבוע 29 להריוני השני. לאחר התייעצות עם הפסיכיאטר אני מתחילה בהפחתה במינון לקראת הלידה. בסופו של דבר אגיע ככל הנראה ל - 75 מ"ג או אפילו ל - 37.5 מ"ג. ברצוני לברר מהו הנוהל לגבי התינוק עם היוולדו? האם משאירים אותו למעקב בביה"ח? כמה זמן? האם מחברים למכונת ניטור חמצן בדם וכו'? והאם יצא לכם, רופאי הפורום, להיתקל במקרים של תינוקות שנולדו לאימהות עם אפקסור (ולא SSRI) האם נפוצים הם תסמיני הגמילה או שלרוב הכל בסדר ובאילו מינונים של האם היולדת מדובר? אני די מודאגת מהנושא. בלידה הראשונה נטלתי פרוזק והגעתי לכדור בשבוע במהלך כל התשיעי. כיום, עם אפקסור זה בלתי אפשרי ולא מומלץ לי להוריד לחלוטין או להחליף. אשמח לתשובתכם. איילת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור ותינוק שרק נולד

הוספת תגובה

• בהצלחה ושיהיה במזל

06/10/2008

איילת שלום
    בעבר לא כל כך התייחסו לתינוקות שאמהותיהן נטלו טיפול תרופתי כגון אפקסור ודומיו.
    בשנים האחרונות המחקר הולך ומתפתח ויש פרוטוקולים רבים למעקב ולגבי תרופות שונות.
    במידה וידוע לך היכן תרצי ללדת, הייתי ממליץ לך ליצור קשר דרך רופא הילדים או המשפחה עם מנהל הפגיה/מחלקת ילודים בביה"ח בו תלדי ולברר דרכו מה פרוטוקול ההשגחה והמעקב הנדרשים.
    בנוסף, ניתן ליצור קשר עם המרכז למידע תרופתי באסה"ר או רמב"ם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו