המוליזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המוליזה
    אמא
    19/01/2009

שלום, עשינו בדיקות דם לביתי בת שנה, בתוצאות צויין שנמצא המוליזה בדגימה ולא בוצע דגימה המוליטית. - מה זה??? אציין את הבדיקות החריגות (שתוצאתן מחוץ לטווח): creatinine B 90 albumin B 4.5 bilirubin total 0.20 hemoglobin 10.9 MCHC-M. Cell Hb cont 30.6 RDW red cell distri width 15.2 lymphocytes 58.5 eosinophils 0.08 מה אתה יכול להגיד לפי התוצאות?? האם יש בעיה כלשהי? אני ממש מודאגת, נראה לי שיותר מדי בדיקות לא בנורמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המוליזה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקות

19/01/2009

ממליץ כשנותנים בדיקות דם להוסיף יחידות מדידה וכן נורמה של מעבדה
    למעט הקריאטינין שהינו בטווח ערכים לא מוכר לי (ייתכן יחידות מידה שונות מהרגיל) רוב הבדיקות בתחום התקין למעט מספר מדידות שהינן מצביעות על חשד לחסר ברזל
    מן הסתם לא בוצעו בדיקות אשלגן, ת.כבד ומספר מלחים בשל ההימוליזה.
    הימוליזה פרושה שדם נהרס במהלך הלקיחה/שינוע הדגימה/הטיפול במעבדה ותוכן כדוריות הדם נשפל לפלסמה
    הדבר יכול לנבוע מהעברה בטמפרטורה לא תקינה, זמן העברה ארוך, לקיחה קשה מווריד בעייתי ואינו מעיד על בעיה רפואית.
    ממליץ לכן לגשת לרופא/ה ששלח/ה את הבדיקה עם התוצאות ולראות כיצד להתקדם
    במידה ויש צורך יחליט לחזור על בדיקות שחשובות ולא בוצעו למרות ההימוליזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו