שאלה על ויסות חום גוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על ויסות חום גוף
    פ.
    05/07/2009

לרופאים שלום,
    אתמול הייתי עם בני בפארק מים ימית 2000. זאת פעם ראשונה שלו בבריכה/ים. איך שנכנסנו למים הוא התחיל לרעוד מקור ואחרי כמה דקות היה כולו עור ברווז וכחול ורועד ממש. למרות זאת הוא לא רצה לצאת ממים, אבל הוא היה ילד יחיד שהיה קר לו. אפילו תינוקות וילדים קטנים ממנו לא הראו שום סימנים וישבו במים ארוכות. תופעה זאת די הדאיגה אותי כי זה קרה גם בפעם שניה ושלישית שנכנסנו לבריכה. האם יש לה משמעות? מה יכולה להיות הסיבה לרגישות כזאת?
    השאלה נובעת בעיקר בגלל שהוא ילד קטן לגילו. הוא בן שנתיים וחודש, גובה 78 ס"מ ומשקל 7.9 ק"ג. כמו כן הוא נולד פג ופעם בפגיה אמרו לי שייתכן והוא עולה לאט במשקל בגלל שמוציא המון ארגיה על שמירת חום גוף, אבל אין לי מושג אם יש הצדקה לאמירה זאת.
    מה דעתך על המקרה? למה כדאי לשים לב?
    תודה מראש,
    פ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ויסות חום גוף

הוספת תגובה

• ויסות חום

05/07/2009

יש מקרים של הפרעה בויסות חום אך לא נראה שכאן הדבר מכיוון שהפרעה מעין זו תופיע בהרבה יותר הזדמנויות מאשר בבריכה בלבד.
    זכרי גם שזו פגישתו הראשונה עם בריכה כך שיש להוסיף מימד של חרדה ופחד הקיימים בגיל זה
    כולנו נרתעים מהקור בכניסה הראשונה לבריכה בכל רחצה אך לכל אחד מאיתנו זמן הסתגלות שונה
    מעבר לכך, ללא היכרות עם הילד ותיקו הרפואי, לא אוכל לענות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו