ד'ר אנא עזרתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ד'ר אנא עזרתך
    ליהי
    13/07/2009

אתמול הגעתי עם בני בן החודשיים לטיפת חלב,לבדיקה שגרתית אצל הרופא. בסוף הבדיקה נאמר לי שיש לו מרפס מלא ופועם נשאלתי אם היה לו חום בימים האחרונים והשבתי בשלילה,הילד היה עירני והתנהג כרגיל.לאחר הבדיקה הרופא ציין שהמצב הכללי של הילד מצויין ונשלחתי לרופא המשפחה להערכה נוספת.
    בבדיקה אצל רופא המשפחה הוא רשם את הממצאים הבאים:
    נינוח,צבע טוב,מרפס רחב מלא מעט ופועם,הקפי ראש עולים מעט יותר מהרגיל(סה"כ הילד גדל מאד,)

בקשר להקפי ראש זה נראה לו הגיוני כי הילד קופץ גם בגובה ובמשקל .
    כמו כן הרופא ציין בפני שלא נראה לו שיש מקום לדאגה ונשלחתי לבצע סונר מח בעוד כ-3 שבועות.
    אני רוצה לציין שבני הוא ילד עירני ביותר, פעיל ,חייכן ,מגיב היטב לסביבה וסקרן מאד.
    מה יכולות ליהיות הסיבות למרפס מלא?על מה זה מעיד?האם יש מקרים בהם זה עובר לבד? מה עושים אם אכן חלילה יש הרבה נוזלים?יש מקום לדאגה?
    אני ממש מפחדת ולא מפסיקה לבכות...
    מצטערת על האורך ותודה על המענה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד'ר אנא עזרתך

הוספת תגובה

• מרפס

פרופ' חיים ביבי
    13/07/2009

מרפס גדול ופועם יכול להיות ממצא תקין. אם היקף הראש גדול יש אפשרות לריובי נוזלים בחדרי המוח. ריבוי נוזלים יכול להגרם מהרבה סיבות. יש צורך בבירור הכולל סונר מוח עליו המליץ הרופא.
    אני מתאר לעצמי שאם הרופא היה מודאג היה שולח את התינוק לביצוע הבדיקה מיד.
    בכל מקרה מדובר בתהליך שצריך בירור ואם את בלחץ גדול אפשר לבקש לבצע את הבדיקה מוקדם ככל האפשר. אם הסונר תקין - אין כל בעיה .אם לא תקין גם במצב זה יש טיפול ומעקב בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו