מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יותר מדי אנטיביוטיקה?אילונה20/08/2009
שלום למומחים (מה היתי עושה בלעדיכם)?
אני אובדת עצות... הבן שלי בן שנה וחודשיים. אנחנו גרים בארה"ב חצי שנה. מאז שהוא בגן- כל התחלואים נפלו עליו. כל חודש אנחנו אצל הרופאה המקומית בגלל אף סתום בעיקר (גודש באף) ופעמיים היתה דלקת באוזן. הבעיה היא שבמשך 6 חודשים, חודש בחודשו היא רשמה לו אנטיביוטיקה ל-10 ימים ויותר מקבוצת omnicef- cefdinir
כל פעם הדלקת או הגודש חלפו לתקופה מסויימת אבל במקומם היו לו תופעות לוואי כמו שלשול ופריחה. לפני 10 ימים שוב היא נתנה לו את אותה אנטיביוטיקה- אחרי יומיים איבד את התאבון לגמרי ושלשל ואחרי 10 ימים הסימפטומים הם: לא אוכל, משלשל (כל מה שמכניס לפה- יוצא מיד מהצד השני), חום, פטריות בבכל הגוף- על הלשון (נקודות לבנות), על האשכים על הבטן, הפנים (נקודות אדומות), חולשה, עייפות ובוכה הרבה. הלכתי לקבל חוות דעת נוספת ונאמר לי שזה antibiotic abuse ורשמו לו תרופה אחרת = fluconazole.
רציתי לדעת אם לדעתכם זה נורמלי לתת לתינוק כזה קטן אנטיביוטיקה מהסוג הזה במינון הנ"ל (5 מ"ל במשך 10 ימים פעם ביום) כל חודש במשך חצי שנה? הייתכן שמערכות גוף מסוימות נפגעו כתוצאה מלקיחת האנטיביוטיקה? מה ההשלכות לטווח ארוך? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
פרופ' חיים ביבי20/08/2009יש גישה של מתן אנטיביוטיקה לתקופה ארוכה למניעת דלקות אזניים. הגישה הנוספת היא הכנסת צינוריות ventilation tubes (על ידי רופא א.אג.)- במצב של דלקות אזניים חוזרות.
התרופה שקבלת היא אנטיביוטיקה ממשפחת הצפלוספורינים - ( הסוג המסויים הזה לא קיים בישראל) התרופה הנוספת היא לטיפול בפטריות. בדרך כלל אין השלכות לטווח ארוך בטיפול ממושך באנטיביוטיקה במיוחד אם יש צורך אמיתי בטיפול ממושך. לדעתי יש צורך בבדיקה והערכה נוספת לשלילת תהליכים שיכולים לגרום לכל התופעות שתיארת והטיפול בהם הוא שונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה :)
אילונה20/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
