שבירה בעקומת גובה ומשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירה בעקומת גובה ומשקל
    רוית
    05/09/2007

בני בן שנה ושבעה חודשים. ילד בריא. לאחרונה הסתבר לי שיש שבירה בעיקר בעקומת הגובה (מאחוזון 25 לאחוזון 5) וגם במשקל (מאחוזון 10 ל-3). היקף ראש תקין (בין 25 ל-50). פניתי לרופאת הילדים, עשיתי בדיקות דם לילד- תוצאות תקינות. בנוסף, הרופאה התייעצה עם אנדוקרינולוגית והסברה למצב- אם תהיה התייצבות על אחוזון 5- מעיד על התפתחות מאוחרת (יהיה נמוך עד גיל 16 ורק אז תהיה קפיצה) בגובה. אם ירד מאחוזון 5- יהיה צורך בבדיקת הורמון גדילה (לחכות עוד 3-6 חודשים). מה שמדאיג אותי הוא נושא הגובה. מדידה ראשונה שהחלה לסמן ירידה הייתה בגיל 13 חודשים (המדידה שקדמה לה הייתה בגיל 9 חודשים). שאלותיי: האם אכן להמתין 3-6 חודשים? האם כדאי לפנות לרופא נוסף? איזה התמחות נדרשת? האם יש לך המלצה (עדיף לי רופא דרך קופ"ח כללית)?

הרבה תודה מראש,
    רוית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירה בעקומת גובה ומשקל

הוספת תגובה

• שבירת עקומות

ד''ר מוטי חיימי
    05/09/2007

שלום רוית.
    לפי מה שאת מתארת- נעשה בירור אצל רופאת הילדים ואצל אנדוקרינולוגית ילדים.
    ההמלצות נראות לי סבירות. מי שעוקב אחר בעיות גובה ומשקל (בהנחה שנשללו בעיות של מערכת העיכול )- הוא אכן אנדוקרינולוג ילדים.

הייתי מציע לחכות ולחזור על הבדיקות כפי שהוצע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו