מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבירה בעקומת גובה ומשקלרוית05/09/2007
בני בן שנה ושבעה חודשים. ילד בריא. לאחרונה הסתבר לי שיש שבירה בעיקר בעקומת הגובה (מאחוזון 25 לאחוזון 5) וגם במשקל (מאחוזון 10 ל-3). היקף ראש תקין (בין 25 ל-50). פניתי לרופאת הילדים, עשיתי בדיקות דם לילד- תוצאות תקינות. בנוסף, הרופאה התייעצה עם אנדוקרינולוגית והסברה למצב- אם תהיה התייצבות על אחוזון 5- מעיד על התפתחות מאוחרת (יהיה נמוך עד גיל 16 ורק אז תהיה קפיצה) בגובה. אם ירד מאחוזון 5- יהיה צורך בבדיקת הורמון גדילה (לחכות עוד 3-6 חודשים). מה שמדאיג אותי הוא נושא הגובה. מדידה ראשונה שהחלה לסמן ירידה הייתה בגיל 13 חודשים (המדידה שקדמה לה הייתה בגיל 9 חודשים). שאלותיי: האם אכן להמתין 3-6 חודשים? האם כדאי לפנות לרופא נוסף? איזה התמחות נדרשת? האם יש לך המלצה (עדיף לי רופא דרך קופ"ח כללית)?
הרבה תודה מראש,
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת עקומות
ד''ר מוטי חיימי05/09/2007שלום רוית.
לפי מה שאת מתארת- נעשה בירור אצל רופאת הילדים ואצל אנדוקרינולוגית ילדים.
ההמלצות נראות לי סבירות. מי שעוקב אחר בעיות גובה ומשקל (בהנחה שנשללו בעיות של מערכת העיכול )- הוא אכן אנדוקרינולוג ילדים.
הייתי מציע לחכות ולחזור על הבדיקות כפי שהוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)