קמפילובקטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמפילובקטר
    דניאל
    18/10/2009

שלום רב , בתי בת השנה וחצי סובלת מזה כשבועיים משלשולים , במהלך השבועיים קיבלה טיפול באוגמנטין לדלקת באוזניים , לאחר שסיימה את הטיפול האנטיביוטי והשלשולים המשיכו , בתדירות נמוכה יותר (בהתחלה היו 12 פעמים ביום וזה ירד לפעמיים ביום)עשינו בדיקת צואה שתוצאותיה שיש לילדה קמפילובקטר. הרופא נתן לה אזניל, זה היום השלישי שהיא מקבלת את הטיפול , עד היום המצב השתפר , שלשול פעם ביום ושאר היציאות היו רגילות , קצת חוסר תאבון , אבל היום השלשולים חזרו , כל 10 דקות , מסרבת לאכול , בקושי לשתות , את התרופה היא יורקת החוצה . ונראה כאילו היא מתפתלת מכאבי בטן,לפי מה שקראתי אני מבינה שזה חיידק בעל אורך חיים קצר , עם זאת הילדה בעקרון סובלת כבר שבועיים והיום חלה עוד פעם הדרדרות, זה הגיוני , לא אמורה להיות הטבה מהאנטיביוטיקה ?? מה עושים נגד השלשולים? ונגד כאבי הבטן? אם היא לא מקבלת את כל המינון משום שהיא יורקת חצי מהתרופה יכול להיות שגם בגלל זה יש פה אי יעילות.
    אני מודאגת , אשמח לתשובה בהקדם. אגב זה מדבק?? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קמפילובקטר

הוספת תגובה

• קמפילובקטר ואזניל

18/10/2009

לאזניל יש טעם לא טעים ולכן מומלץ לערבבעם משהואשיה הטעים כמו לחם עם שוקולד או מעדן סמיך
    האזניל עצמו יודע לעשות כאב בטן ושלשול ולכן מומלץ לתת פרוביוטיקה פעמיים ביום במרחק של לפחות שעה לפני או שעתיים אחרי האנטיביוטיקה
    שילוב של 2 סוג אנטיביוטיקה רחבת טווח בזמן קצר עלול לגרום להופעת רעלן של חיידק קלוסטרידיום דפיציל
    ממליץ לשלוח דגמת צואה לבדיקה וטיפול בהתאם (גם אנטיביוטי אך מסוג שנה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעלן..???? אני מודאגת מאד

דניאל
    19/10/2009

תודה רבה על התשובה .אני מודאגת מאד בעיקר בעקבות כך שהילדה לא מוכנה לפתוח את הפה . כלום, לא אוכלת כלום ושותה ממש בקושי , אני דוחפת לה בכוח , שלשולים יש לה לפחות 4 פעמים ביום , היא חלשה , חיוורת. הרופא אמר שכשסיים את האנטיביוטיקה אעשה שוב בדיקת צואה. מחר זה ההיום האחרון של האנטיביוטיקה, וביום רביעי אעשה בדיקת צואה . בבדיקה ניתן לאבחן את הרעלן - החיידק שעליו דיברת?? מה החיידק הזה אומר ? יש מצב שהקמפילובקטר לא עבר ? בבדיקה יראו גם את זה וגם את זה . כ"כ הרבה אנטיבסיוטיקה לילדה כזו קטנה, זה לא יכול להזיק לה ? בייחוד אם היא לא אוכלת וכמעט ולא שותה . היא לא מיובשת לדברי הרופא.
    גם הרעלן הזה הוא גורם לשלשולים וכאבי בטן ?
    אשמח לתשובה בהקדם, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

20/10/2009

בדיוק כמו שגילית את הקמפילובקטר בבדיקת צואה
    את הקלוסטרידים מגלים ע"י בדיקת הרעלן שלו שגורם לשלשול
    אין צורך להמתים לסיום הטיפול אך צריך להזמין את הבדיקה מהמעבדה מכיוון שהיא לא בדיקת הצואה השגרותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו