מתן אנטיביוטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתן אנטיביוטיקה
    שרון
    18/09/2007

שלום רב,

לפני כשבוע בני חלה כאשר סבל מנזלת ולאחר יומיים החל לו חום גבוה שעלה וירד לסירוגין ואף הגיע ל40 מעלות. נתנו לו תרופה להורדת חום והדבר עזר והחום שוב עלה. כך במשך ארבעה ימים. ביום הרביעי הרגשנו שקשה לו לבלוע וממש כואב לו בגרון, בפנייה למוקד אמרו לנו שהכל תקין למעט אדמומיות בגרון שלא מצריכה טיפול. יום למחרת הוא כבר היה ממש חסר שקט החום שוב היה גבוה והילד ממש סבל מכאבים. חזרנו למוקד ושם בבדיקה שוב נמסר שהכל תקין ועדיין רואים רק אדמומיות בגרון אך בגלל שהילד חסר שקט לקחו לו משטח גרון ובינתיים נתנו לו מוקסיפן פורטה פעמיים ביום. כעבור יומיים מהטיפול באנטיביוטיקה הבחנו בשני דברים 1. החום ירד ו-2. האנטיביוטיקה לא עזרה לכאבים בגרון. הגענו שוב למוקד ושם נמסר שבדיקת המשטח יצאה שלילית ולכן שוב בדקו אותו. הבדיקה שוב יצאה תקינה ראות נקיות ( הוא גם לא משתעל אז לא היה צורך בצילום חזה). אך הפעם הבחינו באפטות בפה והרופא אמר שזה ויראלי ויעבור לבד. אך בגלל שהחום ירד לו אחרי יומיים ממתן האנטיביוטיקה המליץ הרופא להמשיך כשבעה ימים עם האנטיביוטיקה.

הסיטואציה הזו נורא מטרידה אותי מאחר ואני מצד אחד יודעת שאין לו דלקת גרון והכל ברור לנו שהכאבים נובעים מהאפטות ואין צורך לתת אנטיביוטיקה סתם. מצד שני הרופא שמע שהחום ירד אז הוא טוען שאולי זה קשור אנטיביוטיקה. מפריע לי קלות הדעת במתן האנטיביוטיקה האם אני גורמת נזק לילד? האם צריך להפסיק את האנטיביוטיקה לאור העובדה שאנחנו יודעים מהי באמת הבעיה או לא לקחת סיכון? איפה הסיכון גדול יותר האם במתן אנטיביוטיקה שלא לצורך או בהפסקת אנטיביוטיקה כאשר באמת היא נחוצה?

מה דעתך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתן אנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• המשך

שרון
    18/09/2007

חשוב לציין שהיום, יום לאחר ירידת החום התחיל לבני פריחה בגוף (לא מגרדת ולא מציקה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן אנטיביוטיקה-כן או לא

ד''ר מוטי חיימי
    18/09/2007

שלום שרון. אני מבין את חוסר האונים שאת נמצאת בו, אך לדעתי את צודקת בהחלט.
    אין כל סיבה וטעם לתת אנטיביוטיקה במחלות ויראליות! הדבר לא יועל ואף יכול להזיק בכך שיתפתחו זני חיידקים עמידים לטיפול האנטיביוטי שניתן שלא לצורך.
    במקרה שלכם- מדובר בביטויים קלסיים של מחלה ויראלית ויש אף הוכחה ברורה לכך (בכך שמשטח הגרון שלילי).
    העובדה שהחום ירד -אינה מוכיחה כי היתה תגובה לאנטיביוטיקה אלא קרוב לוודאי שזהו המהלך הטבעי של המחלה.
    גם הופעת הפריחה עם ירידת החום- תומכת בכך שמדובר במחלה יראלית.
    בקיצור- להפסיק אנטיביוטיקה, ולהבא- ללכת לרופא טוב יותר. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו