מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואידוד25/01/2010
ברצוני לדעת האם מחלת שפעת החזירים גורמת לסיבוכים אצל ילדים כמו אצל מבוגרים?
האם ילדים מתגברים טב יותר? שמעתי שילדים מפתחים מחלה קלה יותר חום ביב 39.
אני מתלבטת אם לתת מנה שנייה.
בני בן ב ה-5 הגיב לדעתי לא טוב לחיסון לאחר כשבוע מקבלתו.
לאחר כשבוע הוא היה מאוד עייף, התערר בקושי רב בבוקר. הסיפור נמשך מספר ימים.
באחד הימים המקרה היה קיצוני. הוא קם והתעורר לסרוגין עד השעה 11 ואז הערתי בכח.
נכנסתי לחדר כרגיל ב-6:30, הילד פקח מעט עיניים, אמר שהוא עייף ונרדם. הסיפור חזר על עצמו מס' פעמים עד 11. ילד שעונה מעט ואפילו עדיין רדום -לאט, לאט היה מתעורר ולא שוקע בשינה עמוקה שוב ושוב. זה בכל זאת בוקר ולא אמצע הלילה. מדובר שבילד שקם כל בוקר ב-6:30 אפילו בשבת. רק ב-12 הילד נראה כמתאושש מידי.
עבר חודש מחיסון קודם. אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
פרופ' חיים ביבי25/01/2010קרוב לודאי שילדים עוברים את המחלה קל יותר. מבוגרים צעירים ואנשים חולים במחלות כרוניות סובלים ומסתבכים יותר. לגבי החיסון יתכן ויש קשר בין החיסון להרגשה הלא טובה אך הקשר לא ברור.לדעתי יש מקום להתייעץ עם הרופא המטפל ומשרד הבריאות לפני החיסון הבא. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דוד25/01/2010תודה.
ברצוני להוסיף שבני נולד עם תת פעילות בלוטת התריס והוא מטופל ומאוזן.
אינני יודעת אם זו נחשבת מחלת רקע.
שוחחתי בטלפון עם הרופא המטפל ולדעתו אם הארוע היה חד פעמי לא להתייחס אליו.
הבעיה, שהארוע מפחיד, כי הוא חריג מההתנהגות הרגילה. הישנוניות היא משהוא שמעולם לא קרה.
אמנם היה יום אחד קיצוני, אך היו מס' ימים אח"כ שהוא היה עייף.
אני מאוד חוששת לא לחסן, אך גם חוששת לחסן.
הייתי שמחה אם היית מייעץ לי מנסיונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' חיים ביבי25/01/2010קשה לייעץ כי אין הרבה נסיון עם תופעות לוואי שונות ומשונות.
לאחרונה יש תיאורי מקרים של תופעות משונות לאחר המחלה.
לדעתי יש צורך בפניה למשרד הבריאות שיש לו יותר מידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד25/01/2010תודה על התשובה המהירה.
היום התכוונתי לחסן את בני היות ועבר חודש ויומיים מהחיסון הקודם. אני אתקשר למשרד הבריאות ואשאל.
תוכל לכתוב בבקשה אילו תופעות ניצפו למשל לאחר מחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי
פרופ' חיים ביבי25/01/2010מדלקת ואוטמים במוח ועד דלקות ריאה קשות . בכל קמרה יש טעם לברר מה קורה במקרה של חשד לתופעת לוואי לחיסון אפילו אם התופעה לא שכיחה ומוכרת מעט.
תופעות הלוואי השכיחות הן תופעות של שפעת-חום הרגשה לא טובה- ותופעות מקומיות באזור החיסון-נפיחות,חום מקומי ואודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)