טרומבוציטופניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרומבוציטופניה
    נעמה
    29/04/2010

שלום בני בן התשעה חודשים אושפז לאחר שגיליתי שיש ללו סימנים כחולים על הרגליים ושטפי דם באיזור המפשעה הוא אושפז עם טרומבוציטופניה ורמת הטסיות העת האישפוז היתה 4000 הגענו ממש בזמן לבית החולים
    לאחר מכן טופל בivig וכרגע רמת הטסיות תקינה 239000
    כרגע הרופא ילדים בטוח שזה נגרם כתוצאה מנגיף ה cmv שאלתי היא למה לא עושים בדיקה לאתר את זמן ההידבקות במחלה ? בהריון עשיתי בדיקה אבל אם נדבקתי לאחר הבדיקה?< ואם לא אז במה זה מתבטא? המחלה ואיך אני יכולה לדעת שהילד בסדר ולא ייפגע בהמשך מדברים כאלה ואחרים ? האם זו מחלה מסוכנת ? יש לציין שבביתצ חולים היה לו cmv חיובי חלש לפני שבועיים .
    והיום ערכנו עוד בדיקת סרולוגיה והרופפא אמר שבוודאות זה מהנגיף איך מתמודדים עם זה? איזה טיפול יש? ושוב האם זה מסוכן?
    אודה לתשובה
    נעמה אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרומבוציטופניה

הוספת תגובה

• ITP

30/04/2010

קודם כל אני שמח לשמוע שבנך טופל היטב והתאושש
    ITP היא מחלה בה יש תגובה חיסונית נגד טסיות ועקב כך התוצאות
    במרבית המקרים לא ניתן לדעת מה הגורם
    בנוסף, הרוב המכריע של הילדים עוברים מחלה ב-CMV ללא תופעות כאלה
    חבל שלא הבאת את בדיקות ה-CMV ואז הייתי יכול להבין יותר על מה התבסס הרופא המטפל
    בכל אופן יש הבדל עצום בין הדבקה ב-CMV בהריון שעלולה לגרום נזק לעובר לבין הדבקה לאחר לידה שלרוב זו מחלה קלה
    ההתמודדות היא לא עם ה-CMV איתו הגוף במרבית המקרים מתומדד מעולה אלא עם הטרומבוציטופניה שכפ שכתבת טופלה וכנראה הגיבה יפה
    לאור התגובה הטובה כנראה שכבר אין סכנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו