מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה, עייפות, תחושת קור...יאנה04/10/2010
שלום רב!
אני מאוד מודאגת לגבי הבת שלי. היא בת 5 שנים. סובלת ממחלת PHAPA (אני מקווה שכתבתי נכון). בגלל שבנוסף לכך קיימת ירידה בשמיעה נקבע לה להחודש ניתוחח: שקדים +כפתורים. אבל מה שמדאיג אותי זה שהתקפי PHAPA הפחו להיות עיכביים מאוד לפעמים אפילו כל שבועיים. האם זה לא אומר שהמערכת החיסונית שלה מפעילה אזעקה בגוף? אני אסביר למה אני אומרת את זה.הילדה לאחרונה מאוד עייפה, בבית ספר היא פשוט ישנה על השולחן. יש לה עיגולים חומים סביב העיניים ורוב הזמן מאוד קר לה. לאחרונה גיליתי שיש לה כתמים אדומים על קצות האצבעות (על הכריות). הרבה כאבי רגליים וידיים (אבל זה יכןל להיות בגלל שלב הגדילה) וכמובן הרבה הרבה עייפות. כמעט כל בוקר כואב לה גרון. הילדה סובלת מברזל קצת נמוך, מבחינת האכילה קיימת בעיה חמורה של ויטמינים שהיא מקבלת כי היא לא אוכלת לא בשר ולא עוף ולא דג. לא פרות ולא ירקות (חוץ מתפוח ומלפפון)ץ היא שותה מים וחלב ועוכלת יוגורטים , אורז, פסטהביצים ונקניקיות- זהו.
אני מפחדת שאנחנו לא מפספסים משהו. איזו בדיקת דם אני יכולה לבקש כדי לוודא שאין שום בעיה, חוץ מכמובן בדיקת דם שגרתית לפני ניתוחץ סימפטומים למה יכולים להיות הדברים שתיארתי? אולי תעזור לי לכוון את הרופא שלי כך שאני יהיה רגוע.
אודה מאוד לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה, עייפות, תחושת קור... - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`05/10/2010ליאנה שלום רב!
אם שקדים של בתך מוגדלים עד כדי שזה מצריך ניתוח , יתכן שהיא סובלת מדום נשימתי בשינה: זה יכול להסביר את העייפות הכרונית והירדמות בבה"ס.
דברים נוספים שחייב לבדוק בשלב זה : תפקוד בלוטת המגן ובדיקות דם למחלות ראומטיות (לפי הממצאים שתיארת).
איך אתם מתמודדים עם PFAPA? איפה היא במעקב?
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה, עייפות, תחושת קור... - תגובה
יאנה06/10/2010ב PHAPA אנו מטפלים ע"י מתן 10 כדורים של בתניזול במכה אחת, אחרת החום לא יורד.
אנחנו מטופלים בקופת חולים לאומית אצל רופא אולגה בג'ין. היום עשיתי לה בדיקות דם מקיפות מאוד (10 מבחנות). אני אודיע לך על הממצאים, מקווה לתוצאות טובות. יאנה
0526417371* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה, עייפות, תחושת קור... - תגובה - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`06/10/2010בהצלחה בבדיקות!
את יכולה לסרוק אתהתשובה ולצרף כאן באתר או את יכולה גם להתקשר
ערב טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה, עייפות, תחושת קור...
יאנה09/10/2010בוקר טוב!
להפתעתי הבדיקות יצאו טובות, כי ההרגשה של הילדה לא הכי תואמת את הממצאים. אבל יש 4 מרכיבים בבדיקה שהיתי לשמוע אליהם ממך בכל זאת.
MCV- 74.8
C-REACTIVE PROT MG/L <0.6
ANTI STREPTOLYSUN O IU/ML 24
ובמיוחד
EBV EBNA AB LGG U/ML >600
מה הם אומרים? האם לפי ממצאים אלה (כל האחרים הם בוך הסוגריים כלומר תומים לממוצאים התקינים אז אני לא מציגה לך אותם) אני יכולה ללכת לניתוח של אף אוזן גרון בלב שלם? יש עוד בדיקות שאני אמורה לעשות?
ולמה הEBV הזה מתריד אותי כל כך? זה קשור לצהבת או שאני טועה?
יאנה 0526417371* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה, עייפות, תחושת קור... - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`09/10/2010ליאנה שלום!
הבדיקות לא מדאיגות אותי: גם אלה שחורגות מטווח הנורמה, חריגה מינימלית ולא משמעותית כלל.
EBV EBNA IGG אומר שבעברו בנך עבר מה שנקרא מחלת הנשיקה. אל דאגה: מעל 80% באוכלוסייה בשלב זה או אחר בחיים עוברים זאת.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)