מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאות חוזרות ונשנותמיכאלה14/10/2010
בני בן השנה הקיא (קיא רציני) ושלשל שלשול מימי לפני כשבועיים (אולי אף מעט יותר) במשך שלושה ימים. ביום השלישי הייתי אצל הרופא. זה המליץ לי על תזונה של גזר, תפו"א, בננות אורז ותפוחים. (נתן תרופות להקלה אך מכיוון ששתה הרבה הסכים אפשר לי שיקול דעת ולא נתתי). אכן מעט הסתדר, למרות שהקיבה היתה עדיין רכה אך לא מימית ולא הקיא.
לאחר שלושה- ארבעה ימי תזונה כאלה, חזרתי לתזונה מלאה כולל מטרנה חלבית. באותו יום הקיא ושלשל מעט. חזרתי לתזונה הנ"ל הפעם לשבוע שלם. ואכן אחרי שבוע של תזונת הרופא, לא הקיא, הקיבה רכה אך לא מימית וצבעה צהבהב. לאחר שבוע זה נתתי אוכל אחר (ירקות, ביצים) ולאחר כשעה הקיא.
למחרת שוב רופא, בדיקה שלו + נתן בדיקות דם וצועה. תוצאות: ללא פרזיטים וביצי תולעים וללא שיגלה וסלמונלה, בדיקות דם תקינות למעט המוגלובין (10.3) וכדוריות דם (3.83) מעט נמוך ו Eosinophils מעט גבוה (3.4).
שוב חזרתי לתזונה הנ"ל למשך שבוע. היום, לאחר שהרגיש יותר טוב ולא הקיא שבוע והקיבה רכה - אך אין שלשול. נתתי לו מטרנה צמחית ומעט שוקו. שוב הקיא.
יש לציין שההקאות יותר מטרידות אותי כי אין הרבה שלשול, לאחר אוכל שלא הנ"ל מקיא.
הוא אוכל רק גזר, תפו"א קוואקר ובננות כבר כשבועיים וחצי.
אני מתוסכלת: לא עובר ויותר מזה אני לא יודעת מה יש לו.
השאלות:
האם זקוק לויטמינים בינתיים (מכיוון שהיה רגיל למטרנה ותזונה רגילה והתזונה שלו שונה לגמרי בשבועיים וחצי האחרונים)?
זקוקה לעצתכם - מה יכול להיות? איך להמשיך? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות חוזרות ונשנות - תגובה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין15/10/2010שלום, מיכל!
קודם כול חשוב המשך מעקב ובדיקה ע"י רופא מטפל. איך ילדה נראה? עירני, חיוני, נותן שתן טוב? אם כן זה יכול להיות עדין במסגרת מחלה וירלית. ממליצה בהדרגה לעבור לכלכלה רגילה, היתי ממליצה לתת פרוביוטיקה. לגבי בדיקות דם לא לגמרי ברור לי - Eosinophils 3.4 ב% או בספירה אבסולוטית? אם באחוזים - זה תקין, אם בספירה אבסולוטית - זה גבוה ודורש המשך בירור. חושבת שהכי טוב לפנות לרופא מטפל לקבל פיענוח של בדיקות דם מכיוון שהוא יכול לראיות אותם במלאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)