הקאות חוזרות ונשנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות חוזרות ונשנות
    מיכאלה
    14/10/2010

בני בן השנה הקיא (קיא רציני) ושלשל שלשול מימי לפני כשבועיים (אולי אף מעט יותר) במשך שלושה ימים. ביום השלישי הייתי אצל הרופא. זה המליץ לי על תזונה של גזר, תפו"א, בננות אורז ותפוחים. (נתן תרופות להקלה אך מכיוון ששתה הרבה הסכים אפשר לי שיקול דעת ולא נתתי). אכן מעט הסתדר, למרות שהקיבה היתה עדיין רכה אך לא מימית ולא הקיא.

לאחר שלושה- ארבעה ימי תזונה כאלה, חזרתי לתזונה מלאה כולל מטרנה חלבית. באותו יום הקיא ושלשל מעט. חזרתי לתזונה הנ"ל הפעם לשבוע שלם. ואכן אחרי שבוע של תזונת הרופא, לא הקיא, הקיבה רכה אך לא מימית וצבעה צהבהב. לאחר שבוע זה נתתי אוכל אחר (ירקות, ביצים) ולאחר כשעה הקיא.

למחרת שוב רופא, בדיקה שלו + נתן בדיקות דם וצועה. תוצאות: ללא פרזיטים וביצי תולעים וללא שיגלה וסלמונלה, בדיקות דם תקינות למעט המוגלובין (10.3) וכדוריות דם (3.83) מעט נמוך ו Eosinophils מעט גבוה (3.4).

שוב חזרתי לתזונה הנ"ל למשך שבוע. היום, לאחר שהרגיש יותר טוב ולא הקיא שבוע והקיבה רכה - אך אין שלשול. נתתי לו מטרנה צמחית ומעט שוקו. שוב הקיא.

יש לציין שההקאות יותר מטרידות אותי כי אין הרבה שלשול, לאחר אוכל שלא הנ"ל מקיא.

הוא אוכל רק גזר, תפו"א קוואקר ובננות כבר כשבועיים וחצי.
    אני מתוסכלת: לא עובר ויותר מזה אני לא יודעת מה יש לו.

השאלות:

האם זקוק לויטמינים בינתיים (מכיוון שהיה רגיל למטרנה ותזונה רגילה והתזונה שלו שונה לגמרי בשבועיים וחצי האחרונים)?

זקוקה לעצתכם - מה יכול להיות? איך להמשיך? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות חוזרות ונשנות

הוספת תגובה

• הקאות חוזרות ונשנות - תגובה

ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין
    15/10/2010

שלום, מיכל!
    קודם כול חשוב המשך מעקב ובדיקה ע"י רופא מטפל. איך ילדה נראה? עירני, חיוני, נותן שתן טוב? אם כן זה יכול להיות עדין במסגרת מחלה וירלית. ממליצה בהדרגה לעבור לכלכלה רגילה, היתי ממליצה לתת פרוביוטיקה. לגבי בדיקות דם לא לגמרי ברור לי - Eosinophils 3.4 ב% או בספירה אבסולוטית? אם באחוזים - זה תקין, אם בספירה אבסולוטית - זה גבוה ודורש המשך בירור. חושבת שהכי טוב לפנות לרופא מטפל לקבל פיענוח של בדיקות דם מכיוון שהוא יכול לראיות אותם במלאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו