מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיעצות - שאלה לדר' וולוביץשירה14/11/2010
מה שלומך?
עשינו הפסקה של מוצרי חלב ועברנו לתחליף צמחי לחמישה ימים בהתאם להמלצתך. יש שיפור רב ביציאות שחזרו להיות רגילות אך הבטן של אורי עדיין מאוד נפוחה ויש לו המון גזים שכואבים לו בלילה והוא מתעורר בבכי. הוא גם עדיין משתעל מאוד בלילה. האם להמשיך עם הפסקת מוצרי החלב? מה ניתן עוד לעשות? הוא מאוד סובל מהבטן והגזים
אודה להנחיה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - שאלה לדר' וולוביץ - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`14/11/2010לשירה בוקר ושבוע מקסים!
שמח לשמוע שיש שיפור במצב. זה מוכיח שחייב להפסיק חלב לזמן מה. לצערנו 30-50% שיש להם רגישות לחלב פרה (קבועה או זמנית מסיבה כלשהי) יהיו רגישים גם לסויה. במקרים כאלה ניתן לנסות פורמולה שנקראת "נוטראמיגן": פורמולה מאוד "מפורקת", קלה לעיכול. החיסרון שטעמה הוא... תטעמי....לכן בגיל של אוריקי יהיה קשה לשכנעו לאכול את הדבר הזה. ניתן להמתיק את הפורמולה ע"י סוכר ענבים או תמצית סוקר וואניל (חשוב שתראי שזו תמצית אמיתית ולא תמצית בטעם ואניל).
תזכירי לי אם התחלנו פרוביוטיקה?
לגבי שיעול... לי הוא לא נשמע אסטמתי כשבדקתי אותו. אולי זו העונה והוא פשוט לא יוצא ממחלות ויראליות למינהן?מה אתם נותנים לשיעול?
בהצלחה וד"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות
שירה14/11/2010המון תודה על התגובה המהירה. אכן התחלתי פרוביוטיקה אך לא הייתי מאוד עקבית.אני אקפיד יותר. ממה שאתה אומר בעצם גם הסויה תגרום לרגישות. האם נכון שגם הסויה לא מומלצת בגלל הורמונים?
אורי לא שותה ממותק ונשמע שאין סיכוי שהוא יסכים לתחליף הנוסף אם טעמו גרוע. מה עוד ניתן לעשות כדי להקל עליו עם הגזים מלבד להפסיק לתת בקבוק בכלל (כי זו תהיה גמילה קשה עכשיו...)?הבטן ממש נפוחה וגם הטבור יוצא לפעמים יותר החוצה. יכול להיות שיש לו בעיה יותר רצינית בבטן כמו איזשהי תולעת או טפיל שאולי לא נבדקו בבדיקת הצואה השגרתית?
תודות ושבוע טוב :-)
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`14/11/2010היי שירה!
תעשו ביקורת קפדנית בין הדברים אותם אורי אוכל: האם ישנם דברים שיכולים להחמיר הווצרות גזים. גם הקנדידה שהיתה לו בצואה יכולה לגרום לתסיסה והווצרות גזים. לכן הטיפול הוא בפרוביוטיקה וזה לוקח זמן. לעת עתה אפשר לעזור לו עם קל-בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות
שירה15/11/2010בוקר טוב ויום נפלא!
האם יש קל בטן מיוחד לילדים בגיל הזה?
אנו נמשיך עם הפרוביוטיקה ונקווה לשיפור. היה לנו לילה קשה בנושא. נראה לי שתחליף החלב על בסיס סויה אכן לא עושה לו טוב ולצערי לא נראה לי שיהיו הרבה ברירות אלא לחזור לתחליב החלב על בסיס חלב, כי הסויה לא יותר טוב והנוסף שהמלצת אני לא מאמינה שאויר יסכים לקבל אותו.
יש לי שתי שאלות נוספות:
האם יש רופא כירורג שאתה ממליץ ללכת אליו עם הטבור של אורי? הוא בולט יותר ויותר (אולי בגלל נפיחות הבטן?)
האם יש רופא ילדים שאתה ממליץ עליו באיזורינו, כך שלא נצטרך להכנס לנתניה?
תודה על העזרה ויום טוב,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`15/11/2010היי שירה!
קל בטן יש בטיפות לתינוקות ויש גם בסירופ.
לגבי כירורג ילדים. כאן באיזור אנני מכיר. אבל במקרה של בקע טבורי יותר חשוב מרדים . מבחינה כירורגית פעולה די פשוטה.
לגבי רופא ילדים: הקרובה עליכם היתה טלניר באבן יהודה. שמעתי שעוזבת בקרוב מסיבות אישיות.
אתם יכולים להמשיך להתייעץ איתי. יכול להיות שבאיזשהו שלב אתקרב לאיזורכם.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)