שיעול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול
    טלי
    13/12/2007

שלום,
    יש לי תינוקת בת שנה ו- 5 חודשים. היא כל 3 חודשים עושה אינהלציות עם מי מלח וונטולין לפעמים מוסיפים גם אפובנט (היא ככה מגיל 3 חודשים, מאז שנכנסה לגן).
    הסיבה זה הגיע לאינהלציות כי יש לה שיעול שמלווה בליחה ונזלת והרופא אמר לי שבמידה והשיעול מפריע לה לשינה אז רק אז לעשות אינהלציה ובמידה ויש שיעול אבל זה לא מטריד את מנוחתה לא לעשות אינהלציה.
    לפני חודש היא חלתה פעם ראשונה בדלקת ריאות.
    עכשיו היא שוב פעם משתעלת עם ליחה ונזלת אבל היא מתעוררת רק פעמיים בלילה מהשיעול.
    השאלות שלי הן:
    1. האם יש לידה שלי אסטמת ילדות?
    2. האם יש צורך ללכת למומחה ריאות?
    3. האם סירופ הסמבוכול עוזר?
    4. איך אפשר לדעת האם השיעול מתפתח לדלקת ריאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול או אסטמה

ד''ר מוטי חיימי
    14/12/2007

שלום טלי.
    לא כל שיעול מרמז על דלקת ריאות או על אסטמה.
    בגיל של בתך- נמנעים מלהגדיר את הילד כחולה אסטמה, אלא רק HRAD (מחלה ריאתית היפראקטיבית של דרכי הנשימה).רק אם זה נמשך כמה שנים- זה מקבל את הכותרת של אסטמה.
    במידה וישנם צפצופים ע"פ הריאות בזמן השיעול- אזי יש מקום לאינהלציות. במידה וזה חוזר על עצמו- ניתן לשקול טיפול מונע .
    בדלקת ריאות- בד"כ מופיע חום, קוצר נשימה והילד נראה חולה.
    לצערי לא אוכל להתרשם מכאן באיזה סוג של שיעול מדובר ומה הממצאים בבדיקה ולכן לא אוכל לתת המלצות מדויקות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו