mmrv

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• mmrv
    מרין
    12/02/2011

שלום!
    אני יודעת שחיסון ה- mmrv שנוי במחלוקת והדעות לגביו חלוקות (בחו"ל בעיקר - לא יודעת באשר לארץ).
    הילדה שלי מתקרבת לגיל בו אמורה לקבל חיסון זה וישנה האפשרות לפצלו - אך רציתי לשאול האם יש טעם? ז"א לדוגמה - אם מפצלים אותו ל mm ו- rv והבעייתיות טמונה דווקא בשילוב ה- mm הרי שזה מיותר.
    אני מקווה שעניין הבעייתיות שאליו התכוונתי ברור ואין צורך לפרט (לא רוצה לגרום לבהלה בקרב כל האמהות). אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    mmrv

הוספת תגובה

• דילגתם עליי...

מרין
    13/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mmrv - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    13/02/2011

מאחר ורפואה וטיפול בבני אדם הוא מצב מסובך הרי מה שלא אכתוב לא יהיה מוחלט.
    אם תבדקי טוב בספרות תראי שיש דעות לכאן ולכאן. אם יש תופעות לוואי מיידיות או מאוחרות הן נדירות ביותר. אמנם אם התופעה קורית לנו הרי שיש כאן מאה אחוז סיבוך אבל הסיכוי ככלל הוא נמוך מאד.
    ברור לחלוטין שחצבת, אדמת וחזרת מחלות לא נעימות עם תופעות לוואי לא קלות-מחלות שכמעט לא רואים כיום עקב החיסון וההתפרצויות נובעות בעיקר מהיעדר חיסון.
    אבעבועות רוח גם מחלה עם סיבוכים קשים אמנם נדירים אבל קשים.
    לגבי ה MMRV אין דעה ברורה ומוחלטת על בעיה קריטית תופעות לוואי נדירות.
    לאור המלל המרובה לעיל - לדעתי רצוי להחליט לפי המלצות משרד הבריאות ולקוות לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו