נושא תזונה ונושא שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נושא תזונה ונושא שמיעה
    אתי
    24/12/2007

אני אם לילדה בת 1:7. יש לי שתי שאלות:
    1. בנושא תזונה- בתי החלה טיפול אצל רופא הומאופט לפני כשלושה חודשים בעקבות דלקות חוזרות ונשנות באוזניים. כחלק מתוכנית הטיפול הרופא המליץ לי על מתן מטרנה צמחית, שאותה בתי שותה כ-3 פעמים במשך הלילה, במקום מטרנה חלבית.
    שמעתי כי חלבון הסויה, אותו מטרנה צמחית מכילה, אינו מומלץ לתינוקות וכי זה בבחינת ברירת מחדל. האם כדאי לי להמשיך עם כך או לא?, אני חוששת לטפל במשהו אחד (באוזניים, ואני אכן רואה שיפור) ולפגוע במשהו אחר.
    2. בנושא השמיעה- בתי החלה להגות הברות ומילים באופן ברור מגיל שנה, כשעם הופעת הדלקות החוזרות ונשנות באוזניים הבחנתי שאים התקדמות מבחינה שפתית ואף נסיגה. אם בתחילה הייתה אומרת "אבא, אמא וכו', הרי שהיום היא אומרת רק "בא", "מא" ושאר הברות שאינן מדוייקות.
    רפואת הילדים המליצה להפנותה לבדיקת שמיעה. אציין כי היא מבינה הכל, ערנית וסקרנית ביותר.
    הייתי רוצה לדעת כיצד נעשית הבדיקה לתינוקות בגיל זה, ומה המשך הטיפול במידה ותתגלה ירידה בשמיעה או שלא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נושא תזונה ונושא שמיעה

הוספת תגובה

• תזונה ושמיעה

ד''ר מוטי חיימי
    30/12/2007

שלום אתי.
    השבתי לפני מספר ימים אך התשובה נמחקה משום מה.
    להלן תשובתי שוב:
    1. בנוגע לתזונה על בסיס סויה כטיפול מונע לדלקות אזנים- לדעתי זה לא אמור לסייע.
    2. אכן מומלץ לקחת לבדיקת שמיעה. הבדיקה נעשית ע"י השמעת צלילים ובדיקת התוגובת של הילדה. הטיפול תלוי בחומרת הממצאים -החל ממעקב בלבד ועד התאמת מכשירי שמיעה או המלצה לשתל קוכלארי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו