מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת גרון חיידקיתרגינה06/05/2011
הבת שלי (8 חודשים) כבר 4 ימים עם חום גבוה (ומשכחי כאבים).
היינו אתמול אצל רופא הילדים שלה. הוא אמר שיש לה דלקת גרון קלה ומדובר בוירוס.
שאלתי אם צריכה אנטיביוטיקה, ענה חד משמעית : שעד גיל שנתיים אין דלקת חיידקית בגרון.
היות ואנחנו נכנסים לסופ"ש, ביקשתי הפניה למוקד.
היום היינו במוקד מכבי (ברמת השרון), עשו לה בדיקת דם באצבע והדביקו שקית פיפי.
אחרי רבע שעה, הרופאה נגשה אלי שהבדיקות דם מעולות, שאוציא את השקית ושהיא תתן לי מכתב שחרור.
אבל נועה לא עשתה פיפי ולא התחשק לי לחכות, אז חזרתי אחרי שעתיים.
החזרנו את השקית פיפי וקיבל אותנו רופא אחר שאמר שיש לה *דלקת חיידקית והיא צריכה מוקסיפן בהקדם!
3 שאלות:
1. היתכן שרופא אחד רופא דלקת גרון חיידקית בבבדיקת דם והרופא שלי אומר שהבדיקות מעולות?
2 היתכן שאין דלקת חיידקית לילדים עד גיל שנתיים? (לבן שלי היה פעמיים סטרפטקוקוס עד גיל שנתיים). האם זה * כ"כ חריג שיש דלקת חיידקית שהרופא ילדים שלנו פשוט
החליט שמדובר בוירוס במקרה של התינוקת בת 8 חודשים?
3.האם זה היה בסדר מצידי ללכת לרופאה (במוקד מכבי של רמת השרון) ולהבין איך היא הגיע להחלטה שהבדיקות מעולות כאשר רופא אחר ראה בבירור דלקת חיידקית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון חיידקית - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/05/20111. אכן כך עד גיל 1.8-2 שנים אנו כנעט ולא רואים STREP בגרון. ברשותך לא אכנס לסיבות לכך...
2. אין (!!!) לראות דלקת גרון חיידקית בעין! כן ניתן לראות שיש דלקת גרון אבל התשובה הסופית היא רק במשטח לוע : זו דרך מיקצועית. מה כן שגם ישנם וירוסים שיכולים לתת תמונה של דלקת גרון עם מוגלה וזה עדיין מחלה ויראלית למרות שבעין נראה אחרת.
3. בספירת דם ניתן לראות רק עדות לתהליך זיהומי: או חיידקי או ויראלי. אם אמרו לך שהבדיקות תקינות אני מאמין שכך הדבר.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)