אוכל לא טחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל לא טחון
    מיכל
    24/06/2011

בני בן 10 חודשים. בגיל 9 חודשים נאמר לי להתחיל להרגיל אותו למזון פחות טחון.
    אז התחלתי מידי פעם לתת לו כל מיני טעימות של מזון שאני מועכת ביד חתיכות ממש קטנות (בגן ביקשתי שימשיכו לטחון לו כדי שאני בבית לאט לאט ארגיל אותו למזון יותר מוצק).
    מה שקורה זה שאחרי 3-4 כפיות שנראה שהוא אוכל יפה את האוכל קורה לפעמים שפתאום הוא עושה פרצוף שהוא מנסה להקיא ואז שהוא פותח את הפה אני רואה שהוא אגר את האוכל בפה או שזה דבוק לו לחיך למעלה ואז אני מוציאה לו את זה עם היד.
    זה לא קורה בכל הפעמים (במבה לדוגמא הוא אוכל יפה שאני חותכת לו חתיכות קטנות אבל עגבניה מעוכה או אבטיח גרמו לו לרצות להקיא כי החתיכות המיקרוסקופיות נאגרו לו בפה).
    בקיצור קשה לי מאוד לעבור איתו למוצק. השאלות שלי הן:
    1. איך להרגיל אותו למזון מוצק? איך לגרום לו לא לאגור מזון? האם זה קשור למבנה חך גבוה או משהו כזה?
    2.כשאני מנסה לתת לו בסקוויט ביד או לחם הוא מייד נותן ביס ענק (יש לו 6 שיניים) ואני נבהלת שיש לו חתיכה ענקית בפה ומייד לוקח לו את זה מהיד ומוותרת על הרעיון. כיצד אוכל להרגיל אותו לאחוז ולאכול ביסקוויט/לחם וכדומה מבלי שהוא ינגס חתיכה ענקית לפה?
    אודה לתשובתך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל לא טחון

הוספת תגובה

• אוכל לא טחון - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    28/06/2011

מדובר בבעייה שכיחה של קושי באכילת מוצקים
    אנא פני לייעוץ של קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק
    הם יעזרו לך מאוד וילמדו את הילד להתמודד עם מוצקים
    שלך
    ד"ר איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו