מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל לא טחוןמיכל24/06/2011
בני בן 10 חודשים. בגיל 9 חודשים נאמר לי להתחיל להרגיל אותו למזון פחות טחון.
אז התחלתי מידי פעם לתת לו כל מיני טעימות של מזון שאני מועכת ביד חתיכות ממש קטנות (בגן ביקשתי שימשיכו לטחון לו כדי שאני בבית לאט לאט ארגיל אותו למזון יותר מוצק).
מה שקורה זה שאחרי 3-4 כפיות שנראה שהוא אוכל יפה את האוכל קורה לפעמים שפתאום הוא עושה פרצוף שהוא מנסה להקיא ואז שהוא פותח את הפה אני רואה שהוא אגר את האוכל בפה או שזה דבוק לו לחיך למעלה ואז אני מוציאה לו את זה עם היד.
זה לא קורה בכל הפעמים (במבה לדוגמא הוא אוכל יפה שאני חותכת לו חתיכות קטנות אבל עגבניה מעוכה או אבטיח גרמו לו לרצות להקיא כי החתיכות המיקרוסקופיות נאגרו לו בפה).
בקיצור קשה לי מאוד לעבור איתו למוצק. השאלות שלי הן:
1. איך להרגיל אותו למזון מוצק? איך לגרום לו לא לאגור מזון? האם זה קשור למבנה חך גבוה או משהו כזה?
2.כשאני מנסה לתת לו בסקוויט ביד או לחם הוא מייד נותן ביס ענק (יש לו 6 שיניים) ואני נבהלת שיש לו חתיכה ענקית בפה ומייד לוקח לו את זה מהיד ומוותרת על הרעיון. כיצד אוכל להרגיל אותו לאחוז ולאכול ביסקוויט/לחם וכדומה מבלי שהוא ינגס חתיכה ענקית לפה?
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לא טחון - תגובה
פרופ' יצחק לוי28/06/2011מדובר בבעייה שכיחה של קושי באכילת מוצקים
אנא פני לייעוץ של קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק
הם יעזרו לך מאוד וילמדו את הילד להתמודד עם מוצקים
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)