מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בקרקפת לפני 3 שניםישראל10/09/2015
שלום שהייתי בן 21
היה לי ציסטה בקרקפת מצד שמאל
בקדמת הראש ממש קצה שמאלי
וזה גרם לצלקת ובצד הראש הדלדל השיער האני לא יודע מה הסיבה
אודה לעזרתכם ואם אם יש פתרון מעבר להשתלה
כי זה לא בא בחשבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בקרקפת לפני 3 שנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/09/2015צלקות עם הזמן מתעדנות אך לא נעלמות , ניתן לטפל בדלילות של השיער , פנה למומחה עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו אמצעים יש מלבד להשתלה ?
ישראל11/09/2015שלום ד"ר
אודה לתגובתך
האם זה נראה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נחשב מפרצים חמורים לגיליישראל09/09/2015
האם זה נחשב מפרצים חמורים לגילי ( 24)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא! בקטנה....
נויה10/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה נחשב מפרצים חמורים לגילי - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/09/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית עורית שגדלה בעורף. רצב תמונצביקה09/09/2015
שאלה. לאשתי בצוואר לפני כשנה יצאה שלפוחית כזאת שלא כואבת והיא ממש גדלה במהלך השנה.
מה יכול להיות הדבר הזה. לא כואב ולא מפריש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית עורית שגדלה בעורף. רצב תמונ - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/09/2015ציסטה שומנית שניתנת להסרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אור כחול פלוס רואקוטןגל09/09/2015
נאמר לי שניתן לעשות טיפול באור כחול(פוטותרפיה) בשילוב עם רואקוטן פשוט שהוא יהיה במינון נמוך יותר ובכך להימנע מתופעות לוואי.
האם מומלץ לשלב ביניהם?
זה לא יכול לעשות נזק כלשהו לעור שניהם ביחד?
עוד דבר לגבי הרואקוטן שמעתי שיש הרבה מקרים שאמנם זה יכול לעזור לאקנה אבל יכול לגרום לנזק בטווח הרחוק. זה שכיח?
מומלץ בכל זאת באקנה בעייתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור כחול פלוס רואקוטן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/09/2015בהחלט ניתן לשלב אור כחול ורואקוטאן
זה מפחית את התהליך הדלקתי בעור , רואקוטאן היא תרופה מזה 30 שנה , בטוחה מאד , ועוזרת מאד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שזופה בפניםעמית ד08/09/2015
היי, אני בת 20
שזופה מאוד בפנים ומהצוואר ומטה לבנה מאוד יחסית לפנים. רציתי לדעת אם יש דרך להוריד את הצבע הממש שזוף מהפנים. אני משתמשת בתכשירי הגנה של דר פישר לחא שמנים של 50 אחוז שמה כובע ומשתדלת לא להחשף לשמש יותר מדי. אשמח לשמוע על משחות/מסכות/טיפולים או קרמים שיוכלו לעזור לי בנושא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שזופה בפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/09/2015הימנעות מחשיפה לשמש , מריחה של פנים וגוף כאחד כל הזמן .
הצבע דוהה לקראת החורף , וכדאי להתייעץ עם רופא עור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהמשה07/09/2015
שלום רב ,
מיום חמישי חשתי בגירוד ושהסתכלתי ראיתי את הפצעים המצורפים בתמונה. התחושה היא לא נעימה ושורף. הייתי רותה לדעת מה זה ואם צריך טיפול.
אני די מוטרד מזה אשמח לתשובה מכם .
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/09/2015אופי הפצעים דלקתי ולכן ממליצה פניה לרופא משפחה או עור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהאתי06/09/2015
יש לי כתם כהה בעור הפנים , הרופא מבקש לבצע ביופסיה על מנת לגעת מה מהות הכתם. הבעיה היא שהביופסיה תשאיר צלקת מכוערת . האם ניתן כיום לבצע ביופסיה במכשור מיוחד שלא משאיר צלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/09/2015ביופסיה תמיד משאירה צלקת קטנה בגודל של 2-3 ממ. ממליצה לקבל עוד לוות דעת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לשלב מינוקסינועה06/09/2015
שלום רב!
האם ניתן לשלב מינוקסי 2% עם סרום לחיזוק ועיבוי השיער של קרסטס אינישיאליסט אם כן את מי צריך למרוח קודם וכמה זמן צריך לחכות עד למריחת השני. אותה שאלה לגבי אמפולות דנסיפיק/ניאוג'ניק
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לשלב מינוקסי - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/09/2015ממליצה לנסות 3 חודשים רק מינוקסי , לאחר מכן אפשר לעבור לטיפולים משלימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה ולייזרשלומית06/09/2015
שלום.
יש לי פיגמנטציה כבר כעשרים שנה מעל השפה העליונה.
נאמר לי ע״י דמטולוג מומחה שזה נוצר בעקבות הסרת השיער בחוט שהייתי נוהגת לעשות.
הפסקתי עם החוט והתחלתי טיפולים בלייזר.
מכיוון שאני לא יכולה ללכת עם שפם בחוץ. הלכתי לעשות שוב לייזר כשבוע(!) לאחר הטיפול הראשון.
אני יודעת שלרוב לייזר עושים עם מרווח של חודש-חודשיים בין טיפול לטיפול.
מה הסיבה לכך?
האם גרמתי נזק לעור או ליעילות הטיפול בכך ששוב עשיתי טיפול במרווח של שבוע בודד?
האם מעתה אוכל לעשות במרווחים של שבועיים כל טיפול? שכן חודש זה המוןןןןן זמן לחכות....
תודה ושנה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה ולייזר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/09/2015הלייזר מסיר שערה באצעות חום לא קרינה . החום מפרק את זקיקי השערה לכן יש לחכות לצמיחה של השערה. זמן בין הטיפולים מומלץ כחודש ומעלה. תוכלי לחמצן את השערה בין הטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיגמנטציה ולייזר - תגובה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה
שלומית06/09/2015תודה.
אני רק רוצה להבין שאם אני עושה כל שבוע או שבועיים טיפול... האם אני פוגעת ביעילות הטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת השאלה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן07/09/2015בעקרון אין להסיר שיער לעתים קרובות מדי, שי צמיחה מסוימת של זקיק השיער , את כן פוגעת ביעילות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע אדום על כף הידאמילי05/09/2015
שלום אני נמצאת בקמבודיה ויצא לי נגע מוזר על כף היד שתקלף ומגרד אינני ממהרת לרוץ לרופא המקומי כייון שאני לא ממש סומכת על הרפואה שלהם. מישהן יודע אולי מה זה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע אדום על כף היד - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/09/2015זה נראה כמו נגע יבלתי , כואב?מגרד? האם הייתה שלפוחית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע אדמומי עם שלפוחיות
אמילי05/09/2015מגרד קצת ולפעמים טיפה שורף ולא לא היה נגע יבלתי זה פשוט הופיע באחד הימים ויצא לי אחד דומה על אצבע יד שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע אדמומי עם שלפוחיות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/09/2015קלינית נראה כיבלת , מקור הבעיה יכול להיות וירלי או דלקתי. אם יש הופעה של נגעים חדשים כדאי לראות רופא עור מקומי.אם זה צורב בנתיים שימי משחה כגון בטקורטן או טראולון אם יש לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס פיגמנטציה בבטןשירי03/09/2015
שלום,
אני לאחר לידה שנייה. מוצאי מעדות המזרח אך עורי בהיר יחסי (צהבהב)
בהריון הראשון הופיע פס פיגמנטציה בבטן ונעלם לחלוטין לאחר כשלושה חודשים. כעת אני כמעט חצי שנה לאחר לידה שנייה, ופס הפיגמנטציה אומנם התבהר אך לא נעלם. זה לא איום ונורא אך מפריע לי במידה....
האם יש סיכוי שייעלם? האם ישנו טיפול אפקטיבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס פיגמנטציה בבטן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/09/2015כן סיכוי טוב להעלמות , סבלנות זה לוקח זמן לפעמים יותר מפעם ראשונה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן השימוש באקנתריםיותם03/09/2015
שלום, קיבלתי רת התרופה אקנתרים לאיפול בפצעי אקנה בפנים, האם עלי למרוח את התכשיר על כל הפנים או רק על פצעים קיימים? ובנוסף, האם ניתן למרוח את התחשיר על אזורים נגועים מלב הפנים, כגון הגב והחזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן השימוש באקנתרים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/09/2015בהחלט על הפצע נקודתי או אזורית אחת ליום, על עור יבש ונקי . פנים וחזה או גב אותו הדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות דחוףמאיה03/09/2015
שלום , אני נוטלת כדורי קיורטן , היום סידרתי גבות בחוט ופינצטה כמובן ושחזרתי הבייתה שמתי לב שחלק מהעור התקלף והוא אדום , אני ממש לחוצה , מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות דחוף - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/09/2015בזמן טיפול בקיוראטן סידור גבות רק בפינצטה לא בשעווה!!!
תמרחי מעט ביבי פסטה פעמיים ביום ל3 ימים , אם המצב יותר דלקתי משחה אנטיביוטית לבקש מהרופא בטקורטן G ל3 ימים פעם ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים תחת צלקותרעות02/09/2015
יש לי צלקת בפנים באיזור לחי שמאל כתוצאה מפצע תת עורי כבר בערך 8 חודשים.
באופן קבוע באיזור הצלקת יוצאים לי פצעים, אם זה חצ'קונים בעלי ראש ולרוב פצעים פנימיים תת עוריים. הפצעים הינם מעל הצלקת, בעור שמתחת לצלקת וממש בטווח הצלקת, תחתיה.
האם מדובר בתופעה מוכרת? מה ניתן לעשות?
הרי גם ככה קיומה של הצלקת מתסכל ומעכיר, יציאת פצעים מבליט אותה עוד יותר וגם כואב ומעיק.
אשמח לתשובות ולהבהרה/הרגעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים תחת צלקות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים תחת צלקות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/09/2015ממליצה בדיקה של רופא עור לאבחנה האם מדובר באקנה ,או תהליך דלקתי אחר ואיזה טיפול יתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מעט מוזרה לבדיקת פטריותעידן02/09/2015
שלום, קיבלתי תשובה מוזרה לבדיקת פטריות :
מיקרוסקופי : חיובי
מיקרוסקופי hypha : ++
מיקרוסקופי spores : +
Fungal culture : אין צמיחה
5th.week : אין צמיחה
הערות : מעט חומר, האם קיבל טיפול?
רציתי להתייעץ האם זה בעצם אומר שמצאו משהו או שלא מצאו? כלומר האם יש טעם לקבוע תור לרופא עור או שאני צריך לעשות בדיקה חוזרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מעט מוזרה לבדיקת פטריות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/09/2015צריך להתייעץ עם רופא העור לקבלת תוכנית עבודה מול הקליניקה ותוצאות הבדיקה , התשובה מעידה על פטרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)