מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אזומד בהריוןאפרת30/08/2015
שלום,
השתמשתי במשחה המכילה הידרוקינון 4% להבהרת כתם במצח ( כתם במצטבר בגודל מטבע שקל) במשך כחודש. מדובר בחודש שלישי- רביעי להריוני
חברה העירה את תשומת ליבי שהשימוש אסור בהריון ( ובאמת הרופאה רשמה לי את המשחה לפני שידענו על ההריון) .
לא הצלחתי למצוא מידע איזה נזק ההידרוקינון עלול לגרום לעובר שלי??? אני מעוניינת. לדעת לאיזה בעיות. חשפתי את העובר שלי והאם ניתן עכשיו מיד לאחר שהפסקתי עם המשחה הזו לעבור למשחה טבעית להבהרת כמתים שמותרת בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזומד בהריון - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן31/08/2015בהריון יש נטייה לכתמים לכן אין להשתמש במשחות מבהירות , יש תרופות שלא נבדקות על נשים בהריון , ולכן הגישה בזמן הריון לא להשתמש בחומרים פעילים ,
דבר נוסף יש מקרים שהכתם מתעצם בעקבות הטיפול ובנוכחות השפעה הורמונלית רבה של ההיריון .
ממליצה לא להשתמש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה ?מאיה30/08/2015
שלום ,
נטלתח קיורטן עד עכשיו , לאחר אימון ספורט ראיתי הבדלים בגווני העור
האם זו פיגמנטציה ? מצורפת תמונה
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה ? - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/09/2015לאחר קיוראטן העור למשך חודש ומעלה עדיין רגיש ואדום, אפשר להתעמל ,זהירות משמש. העור משתפר מאד ללא עזרה. סבלנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער רצינית ומדכאת...רועי29/08/2015
היי
אני בן 23, כבר יותר מחצי שנה שיש לי נשירה של השיער, אבל בחודשים האחרונים שמתי לב לנקודות לבנות (נראה כמו קשקשים) בשיערות שנושרות. ובזמן האחרון כבר כל הראש התחיל להתמלא לי בהם, כאילו מתקלפת לי הקרקפת. אציין שכשאני חופף את הראש אני שם לב להרבה שערות שנושרות וגם בבוקר על הכרית. יכול להיות שזו הקרחה? כי כבר יש לי מקומות שלמים שאין בהם שיער. אין לי אף אחד קירח במשפחה... אני לא מבין מה זה יכול להיות... וזה מאוד מאוד מתסכל אותי. איך אפשר לעצור את זה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער רצינית ומדכאת... - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן30/08/2015נשירת שיער יכולה להיות יותר בולטת אם יש קרקפת שומנית וקשקשים רבים. ניתן להתחיל עם שמפו לקשקשים רפואי ובמקביל לקבל מרופא העור טיפול לנשירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תגובה...
רועי30/08/2015תודה על התגובה. האם זה אומר שכאשר הקשקשים יטופלו השיער ימשיך לצמוח במקום בהם נשר? אני אציין שעל כל שערה שנשרה יש כאילו נקודה שומנית כזאת בקצה שלה, כאילו זה השורש או הקרקפת שהתקלפה, אני לא יודע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזרחנן29/08/2015
יצא לי מאז השוק שערה ארוכה ובהירה
אורך השיער 7 ס"מ מאוד מוזר והייתה קלה לתלישה.
אשמח לשמוע בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן31/08/2015אין כל משמעות ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותמאיה29/08/2015
שלום , טופלתי בקיורטן נגד פצעי אקנה ,
כעת נשארו לי צלקות אדומות היכן שהיו הפצעים
הצלקות לא בולטות מעל פני העור,
האם יש קרם או ג׳ל שאני יכולה למרוח על מנת לזרז את היעלמות האדמומיות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/08/2015הטיפול ברואקוטאן מטפל בפצעים ולא בצלקות , חודשיים לאחר גמר טיפול יש להגיע לרופא עור המטפל גם באסתטיקה ולהתייעץ לגבי פילינג , מידת התאמה , איזה סוג ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/08/2015הטיפול ברואקוטאן מטפל בפצעים ולא בצלקות , חודשיים לאחר גמר טיפול יש להגיע לרופא עור המטפל גם באסתטיקה ולהתייעץ לגבי פילינג , מידת התאמה , איזה סוג ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה משעווהעדן28/08/2015
שלום, אני מטופלת בלייזר באיזור השפם אך צמח לי הרבה שיער ולא יכלתי לחכות לטור הבא שלי לכן קניתי רצועות שעווה של וויט ועשיתי כרגיל ונהיה לי כוויה רצינית עכשיו האיזור אדום מאוד , כואב והתחיל להתקלף
מה ניתן לעשות על מנת לרפא את האיזור? האם כתמים אלה ייעלמו? וכמה זמן זה אמור לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה משעווה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר28/08/2015להמנע מחשיפת המקום לשמש לפחות חודשיים. אפשר להקל כאב ולזרז את הריפוי עי"י קרם טרולמין או ג'ל קלנדיל של חברת היל, ללא מרשם. אם הכאב נמשך יש לגשת לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וגלולותאבדוב סטלה27/08/2015
שלום, אני בת 30 אף פעם לא סבלתי מאקנה, לפני 4 שנים הפסקתי לקחת גלולות והופיעה אקנה בינונית, פצעים אדומים מוגלתיים וכואבים בפנים ובגב. הלכתי לרופא עור , הייתי מטופלת בזינדקלין,בנזמיצין טופיקל ג׳ל, ולבסוף בדואק. שום דבר לא עוזר, כשאני מקבלת מחזור אקנה קצת נרגע וכשמחזור נגמר אז יש התפרצות אקנה בינונית עד כדי כך שלא יכולתי לישון על הגב מרוב הפצעים הכואבים שהופיעו בגב. עם כל זה לפני כחודש הופיעה פריחה מפושטת לא מגרדת על הבטן ומסביב לבית השחי, רופא משפחה לא ידע מה זה, כשהלכתי לרופא עור הוא אמר שזה מלחץ נפשי. רופא נשים אומר שאני חייבת לחזור לגלולות. ( כשעשיתי בדיקת דם לפנאל הורמונים הכל היה תקין) . נשאלות מספר שאלות: 1. האם זה הגיוני בגלל אקנה לקחת כל החיים גלולות? 2. ממה יכולה להופיע פריחה על הבטן ובית השחי?? זה כבר מעל חודש ולא עובר, לקראת הבוקר הכתמים פחות אדומים ובמהלך היום אדמומיות מתחזקת, חשוב לציין שכתמים באותם אזורים על הבטן מאז הופעתן. האם זה באמת יכול להיות מלחץ נפשי?? בחיים היו לי מצבים הרבה יותר לחוצים ובחיים לא הייתה פריחה כזאת. איך אני אמורה לטפל באקנה ?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה וגלולות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן27/08/2015אקנה יכול להופיע במספר צורות קליניות , ובוודאי לאחר הפסקת גלולות , ממליצה בדיקה פרטנית כי הבעיות אצלך דורשות בדיקה לא אינטרנטית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן מהפניםדוד27/08/2015
שלום רב,
אני מעוניין להסיר נקודת חן מהפנים מסיבות אסתטיות.
לאחר קריאה ושיטוט ברשת אני מבולבל לחלוטין.
פניתי לרופא כירורג פלסטי שהזהיר אותי לגבי הצלקת שתישאר במידה ואעשה הליך כירורגי.
רציתי לדעת מה השיטה המומלצת לדעת המומחים כאן שתתאים להסרת נקודת החן מבלי שיישאר סימן משמעותי.
חשוב לציין שהנקודה באותו הגודל, הצורה והצבע כבר שנים ולא הכי חשוב לי לבדוק את סוג הנגע.
מצורפת תמונה של השומה
תודה מראש,
דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן מהפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן27/08/2015כריתה מקצועית איכותית, צלקת נשארת בכל מצב , היא יכולה להיות קצת יותר גדולה מנגע מקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים מתקלפות בצורה נוראיתליאור ק.27/08/2015
שלום,
העור ברגליים ובעקב מתקלפים ללא נפסקה, אני מורידה עם אבן והעור גודל ותקלף שוב !! ללא הפסקה כבר חצי שנה !!
הייתי אצל רופא משפחה הוא נתן לי משחות נגד פטריות, משחה חד פעמית לחיסול פטרייה, כלום לא עזר,
הייתי אצל רופא עור הוא אמר לי שזה יובש,
הבעיה ששום דבר לא עוזר לי !
קרמים שמנים אמבטיות הסרת עור עם אבן,
תעזרו לי בבקשה אני מיואשת ולא יודעת לאן לפנות
צירפתי תמונה, המצב הזה ברגליים כל הזמן
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים מתקלפות בצורה נוראית - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן27/08/2015אין טיפול חד פעמי לפטריות , מינימום זמן חודש ומעלה ממליצה לחזור לרופא ליעוץ חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק ושיעור יתרנטע לי26/08/2015
שלום רב, אני בת 22 וסובלת מילדות מאטופיק דרמטיטיס חמור מאוד. לאור העבודה הזו יש לי גירודים רבים שיצרו אצלי צלקות בעור וכן כהויות (כתמים חומים בעור). רציתי לדעת האם יש תכשיר שיכול להעלים את הצלקות והכהויות?
בנוסף לכך.. יש לי בעיה נוספת. שעירות יתר. השיער אצלי מעבר לכך שהוא צומח במהירות שיא, הוא בעצם גם לא מפסיק לצמוח כלומר גם כשאני מגלחת למשל את הרגליים במקלחת עדיין יש קוצים בעודי במקלחת, העור אף פעם לא חלק. אני משתמשת תמיד בסכין גילוח חדש כך שאין בעיה של בלאי וכדומה..
בשל האטופיק אינני יכול לעשות הסרת שיער בלייזר וכך יוצא שאני תמיד עם עור קוצני. מה לעשות??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק ושיעור יתר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן27/08/2015יש לך בעיה מורכבת יותר שיש צורך לקבל התיחסות פרטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםתודה26/08/2015
שלום רב. אני בת 30 עם עור פנים מצוין ושמור היטב. לאחרונה הבחנתי בצד אחד של הפנים בצידי העיניים ומתחת לעין קרוב לצד של הלחי(- איפה שמניחים צללית הארה)הבחנתי בקמטוטים כשאני מחייכת ממש רואים כמו שורה של קמטים לכל אורך הלחי קרוב לעין. כאמור זה רק בצד אחד של הפנים וזה הצד שאני ישנה עליו אז אולי יש קשר? אני מעוניינת להעלים את הקמטוטים האלה או לפחות שלא יהיה גרוע יותר בעתיד. ולעשות את זה כמה שיותר מהר אולי ניתן להציל את המצב. איזה קרם או תכשיר כדאי לקנות שבאמת יעזור? לטיפולי פנים אני לא מעניינת לגשת וכנל לכל מכשירי הלייזר או כל טיפול אחר דומה לזה. אני מעוניינת בקרם או תכשיר שאני יכולה לקנות ולעשות לבד בעצמי. המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן27/08/2015כדאי לראות רופא עור לקבל דיעה מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדוםהילה25/08/2015
היי, ניהיה לי פתאום כתם אדום ורוד בשד שמאל,קצת מעל הפטמה,רציתי לשאול מה זה יכול להיות?אני בת 16 וחצי,האם הגיוני שתיהיה לי פטרייה?או שזה רק למניקות?הייתה לי פטרייה בנרתיק לא מזמן. הכתם פתאום ניהיה בזמן המקלחת אדום עם ורידים אדומים קטנים מאו ואני נוטלת גלולות חודש בערך.אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן25/08/2015ממליצה לחכות מספר ימים , יכול להיות שיעבור ללא טיפול. אם תוך שבוע לא עובר לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך למרוח שוב מופירוסיןאלי24/08/2015
שלום. היו לי כאבים בבית שחי + נפיחות אדומה + מוגלה
רופא כללי רשם לי מופירוסין ואמר למרוח פעמיים ביום על המוגלה +להשתמש בפולידין
מרחתי כמה ימים וזה עזר והפסקתי את המשחה והמשכתי לשים פולידין
לאחר מכך חזרה הנפיחות באוזר אחר- גולה במרכז בית השחי. ללא מוגלה
מה לעשות? למרוח שוב מופירוסין ? לכמה זמן?
שאלה נוספת- מה קורה אם לא מטפלים בדלקת? זה מסוכן? מחליש את הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מופירוסין - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן25/08/2015להמשיך מופירוצין ולחזור לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין החלקה ונשירהשילת24/08/2015
האם החלקת שיער יפנית יכולה לגרום לנשירה (לא שבירה)? ובמידה וכן האם זה ימשך עכשיו לתמיד או יפסק מתישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין החלקה ונשירה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן25/08/2015יכול להיות אך כדאי לבדוק מול הספר , ולפנות גם לרופא לגבי הנשירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות בעוררונית24/08/2015
שלום,
שני יש לי את הנקודות שבתמונה בכף הרגל.
בזמן האחרון הן מתרבות ומופיעות במקומות נוספים בגוף. קצת מלחיץ.
ניתן להעריך במה מדובר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות בעור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן25/08/2015נראה פריחה עם פטרת פני לרופא עור לקבל טיפול,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)