מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אזומד לוקסיד וסליקרןערן30/10/2013
האם מותר לשלב את שלושתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזומד לוקסיד וסליקרן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/11/2013סליקרן לא ביחד , אזומד לוקסיד וקרם לחות כן רק בערב לא כל ערב , להתחיל בהדרגה בבוקר תמיד מגן קרינה לא משנה מה מזג האויר בחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היווצרות צלקת בגבהענבר29/10/2013
היום נשרטתי בגבה מחתול, ירד דם שפסק לאחר כמה דקות. השריטה אלכסונית וחותכת את הגבה. אורכה כסנטימטר וחצי ועובייה כחצי מלימטר. ביקרתי אצל האחות והיא שמה פלסתר ואמרה לא לגעת שלושה ימים. היא הגדירה את השריטה כלא עמוקה ורופאה אחרת הגדירה את השריטה כשיטחית.
אני מאוד חוששת שתשאר לי צלקת ולכן רכשתי קלו קוט שאתחיל להשתמש בו בעוד שלושה ימים. מה הסיכוי שתשאר לי צלקת מכך? האם שערות בגבה יפסיקו לגדול עקב השריטה ותשאר לי צלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היווצרות צלקת בגבה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/10/2013היי ענבר
האם החתול הוא חתול בית ? מחוסן?
טטנוס קיבלת?
צלקת משריטה של חתול יכולה לגרום לדלקת ,והצלקת היא קוית דקה אך עמוקה .
ממליצה בדיקת דם אצל הרופא המטפל כי יכולה להיות העברה של חיידק מהחתול, משחה אנטיביוטית לנגע, קלוקוט בשלב זה מוקדם מדי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול בית ואני מחוסנת לטטנוס
ענבר30/10/2013השאלה היא, האם יפסיקו לגדול לי שערות בגבה באיזור השריטה והאם תשאר צלקת?
מתי להתחיל שימוש בקלו קוט?
תודה על תשובתך הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקויד דרמטיטיסשי29/10/2013
שלום, לפני כמעט שבועיים הופיעו בגופי סימנים אדומים בצורת עיגול, רופא עור איבחן את זה כ"נומולר דרמטיטיס" (discoid dermatitis) (ייתכן שבשל שימוש בסבון ביתי לא טוב שהשתמשתי בו).
הוא רשם לי משחה שנקראת בטאקורטן. השתמשתי בה ולאחר מספר ימים הסימנים נעלמו. הבעיה היא שכעבור מס' ימים הסימנים התחילו לחזור.. גם במקומות הקודמים על הגוף ואף כעת בעוד מקומות שלא היו בהם סימנים קודם.
שאלתי - האם לדעתך הייתי צריך להמשיך להשתמש במשחה עוד כמה ימים ? (השתמשתי בה בערך שבוע).
ובנוסף - מה הטיפול הנכון עכשיו לדעתך והאם יש סיכוי שהדלקת הזו לא תחזור לאחריו ?
תודה,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
שי06/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיסקויד דרמטיטיס - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/11/2013דלקת של העור מגיבה לסטראוידים , ממליצה לחזור לרופא לבדיקה נוספת ולנסות לאתר גורם , זיהום? אלרגיה ?
הדלקת עם טיפול עוברת , דרך אגב החמרה במתח רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בעוררעות28/10/2013
שלום.
התפתחה לי פטרייה בעור (ככה זה נראה לי...צירפתי תמונה)
אני בהריון.
האם יש צורך בטיפול?אם כן- מהו הטיפול המומלץ בהריון?
אם לא מטפלים- האם זה עובר לבד?
תודה
רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בעור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/10/2013לפי התמונה יש מספר אבחנות וממליצה להיבדק ע״י רופא. במיוחד שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנה המשך-ותודה על התשובותאיתי28/10/2013
מומחה מטעם המכונים או ללכת לרופא עור מטעמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה המשך-ותודה על התשובות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן29/10/2013גם וגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות של אקנה-המשךאיתי27/10/2013
תודה רבה על התשובה.
יש לי שאלה נוספת:
האם ללכת לרופא עור ולהתייעץ או ללכת לאחד המכונים האלה ולהתייעץ איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות של אקנה-המשך - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן28/10/2013המלצה ללכת למומחה, לבדוק אם אתה מתאים , לקבל תשובות עם תיאום ציפיות אמיתי ואז להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשהשפתיים שלי גדלות טיפה הן מתקלפותד``ר סמדר שרייבר26/10/2013
שלום, עד לפני כמה חודשים הייתי מקלף לעצמי את השפתיים, הפסקתי אבל עכשיו כשהשפתיים שלי גדלות טיפה הן מתקלפות שוב, ניסיתי לשים שפתון אך זה לא עזר.
מישהו יודע אולי מה הבעיה ואיך לסדר את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים מתקלפות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן26/10/2013קילוף שפתיים נובע ממספר בעיות . יובש ניכר תלוי אויר , נטייה לקילוף עקב מתח , רגישות למשחות שיניים קרם פנים איפור , ממליצה בדיקת אלרגיה לקוסמטיקה וגורמים סביבתיים . להפסיק את הקילוף היזום ןשימוש במשחות עשירות בלחות עם.מסנני קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימי26/10/2013תודה
הפסקתי כבר לקלף
אבל אני אנסה להשתמש במשחות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיפית25/10/2013
שלום רב
בקצות האצבעות בידיים יש לי עור יבש מאד . העור באיזור זה מאוד מחוספס.
זה נראה כאילו העור ״ נסדק ״ . התופעה רק בקצות האצבעות.
מה זה יכול להיות ומה אני יכולה לעשות בעניין זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן26/10/2013לעתים הבעיה היא יובש מסבונים או כימיקלים שונים , בנוסף אפשרות גם לאלרגיה בעור או דלקת של העור ,
ממליצה בדיקה אצל רופא עור לקבלת אבחנה וטיפול מתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות של אקנהאיתי25/10/2013
היי אני בן 23 .
ועל הפנים שלי יש צלקות של אקנה שנגמרו כתוצאה מגילוח הן כבר קיימות על הפנים שלי 3-4 שנים.
קראתי באינטרנט שישן כל מיני שיטות לטשטש את הצלקות.
יש כל מיני טיפוילם בלייזר משחות וכו.
אני כלפני עד חצי שנה הייתי משתמש במשחה שעזרה לי לטשט די טוב את אחת מהצלקות והפסקתי להשתמש בה כי ראיתי שהיא כבר לא עוזרת. שכחתי את שם המשחה אך אני זוכר שהיא הייתה ללא מרשם רופא.
שאלתי היא מה אתם ממליצים לי לעשות כדי לנסות ולטשטש את הצלקת עד כמה שניתן? האם עליי ללכת לפגישת ייעוץ אצל המכונים השונים האלה שמפרסים כל מיני שיטות להעלמת צלקות? או ללכת לרופא עור מטעם קופ"ח שלי ולהתייעץ עימו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות של אקנה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן26/10/2013צלקות של אקנה ניתן לטשטש לא להעלים ,באמצעות לייזר או גלי רדיו, הטכנולוגיה מאפשרת ע"י 4-5 טיפולים שכרוכים באי נוחות קלה , העור הופך לאדמומי לשבוע ימים
ויש תגובה פנים עורית של בנייה של קולגן בבסיס הצלקת .
חוזריפ על הטיפול אחת ל5 שבועות עם תוצאות יפות .
תמיד יש צורך לבדוק מידת התאמה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחיני מטליתדויד23/10/2013
שלום רב בן 28 בריא בד"כ. עקב רגישויות חוזרות ונשנות לדאודורנטים ספידסטיק וכו' לבית השחי נשלחתי לבצע תבחין מטלית בבית החולים של קוסמטיקה ויורופן סטנדרט. סדרת הקוסמטיקה יצאה שלילי, בסדרת יורופן סטנדרט נמצאה רגישות לניקל, ולחומרים הבאים:
LACTONE MIX
MYROXYLON PEREIRAE RESIN.
1. מהם 2 החומרים שרשמתי באנגלית? והאם הם נמצאים בדאודורנטים אם לא אז איפה??
2. איזה דאודורנט או ספידסטיק עלי להשתמש שאין בהם חומרים אלו?
אציין שניסיתי המון סוגים כולל היפואלרגנים ולבעלי עור רגיש וכולם גרמו לי לפריחה בבית השחי אדמומיות גרד ושריפה בעור אשמח לתשובה...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחיני מטלית - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/10/2013כדאי לנסות מוצרים של דר עור , קליניק,אשר אין בהם מרכיבים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמה רולראור23/10/2013
האם אפשר לבצע דרמה רולר באזורים שיש זיפים או שיש להתגלח קודם?
האם אפשר לקבל את הטיפול בראשון לציון?
תודה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמה רולר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/10/2013אור
דרמה רולר היא גלגלת עם סיכות אשר עושה סוג של פילינג לצלקות ושיפור העור .
אין בעיה לבצע באזור משוער, יש צורך להתגלח קודם , יש צורך לבדוק מידת התאמה לטיפול .
בראשון מבצעים טיפול בגלי רדיו משולבי סיכות לצלקות אקנה לאחר התיעצות מול רופא עור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקניית דרמה-רולר
שי29/10/2013הי, ממליץ לך על
דרמה רולר
אני הזמנתי דרך האתר - המחירים זולים מאשר בארץ.
משלוח לארץ עלה לי 5$ והגיע תוך פחות משבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינאה וורזיקולוריהודית22/10/2013
"טינאה וורזיקולור" האם זה מדביק או תורשתי והאם ניתן לרפא וכיצד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינאה וורזיקולור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן22/10/2013פיטריה " גרה עלינו" נולדנו איתה והיא מתלקחת בחם , שינויים הורמונליים מתח, הזעה רבה ,
ניתן לטפל באמצעות שמפו משחה וכדור , נוטה לחזור בקיץ , אינה מדביקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג בפניםיעל21/10/2013
שלום.אני בת 19,לצערי יש לי בצידי השפם קמטים כאלה שנראים רק כשאני מורחת מייקאפ,או כשאני מחייכת.אני לא יודעת בדיוק איך לקרוא להם אולי קמטי צחוק.אני מעוניינת להסיר אותם אני לא יודעת פשוט מה לעשות,אמרו לי שאפשר להסיר אותם בפילינג,האם זה אפשרי?איזה פילינג זה מצריך?איך אני יכולה לדעת שאני מתאימה לטיפול פילינג?
אני אודה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג בפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/10/2013קמטוטי מימיקה קיימים בכל גיל ולא ניתן וגם לא צריך לטפל בכל קמט.
פילינג הוא קילוף שצריך לראות אם צריך , איזה , מידת התאמה, ואז קבלת החלטות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי שמש וגיל בעור הפניםמיקה21/10/2013
שלום, יש לי עור בהיר והרבה כתמי שמש וגיל בפנים. איך אפשר לטפל / האם יש בכלל אפשרות להעלים את הכתמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי שמש וגיל בעור הפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/10/2013כתמים מתבהרים , וניתן לטפל באמצעות חומרי קילוף שונים ,בהבזקי אור או לייזר ֿ יש להתאים את הטיפול וטיפולים מוצלחים.
כתמים יכולים לחזור עקב " זיכרון של העור לחשיפה של שמש בעבר"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלולות לילד בן12שרית20/10/2013
שלום רב
בני בן ה12 סובל מפלולות (יבלות וראליות) באצבעות הרגל ובאזור הברך. הפלולות הגדולות ביותר נמצאות מתחת לבהן ברגל והיא מאוד כואבת ובאצבע הצמודה לה.
אנחנו מבקרים אצל רופאת העור פעם בחודש כבר 5 פעמים ובכל פעם היא שורפת אותן בחנקן נוזלי אך נראה כי המצב לא משתנה ולאחר שבועיים בערך הן כבר מתחילות קוב לצמוח הפלולה באצבע כבר נפלה לגמרי פעמיים ושוב צמחה . רציתי גם לציין שלאחר כשבוע מהצריבה כשהאיזור נרגע מהכאב אני ממשיכה בבית גם לשים לו עליהן סלאטקג׳ל.
אני כבר ממש חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות בכל פעם הצריבות מלוות בכאבים קשים של הילד מה גם שזה לא ממש מועיל והמצב חוזר לקדמותו . אנא את עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלולות לילד בן12 - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/10/2013יבלות בידיים הן מטרד עקשני , ממליצה בשלב זה להפסיק את הטיפול ביבלות בחנקן.
לאחר 10 ימים ללא טיפול תבקשי מרופא שלך נוזל ורומל למרוח פעמים ביום עי קיסם חיצוני.לאחר הטיפול לסגור עם פלסטר .
לנסות את הטיפול לשבועיים שלוש.
גם אופציה של צריבה במחט חשמלית או לייזר , אין הבטחה בשום טיםול ל100% הצלחה , לכן להמשיך לטפל עםסבלנות זה בדרך כלל נגמר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה אבל היבלות הן ברגל
שרית22/10/2013ולא בידיים כפי שכתבת.
אני מבינה שגם בטיפול בלייזר או מחט חשמלית ההצלחה היא לא 100 אחוז אבל אני חושבת שאולי שווה לנסות.
מניסיון ורמול בכלל לא מזיז ליבלות שיש לו הסלאטק ג'ל הרבה יותר חזק מהורמול וגם הוא לא עוזר.
אשמח אם תוכלי לאמר לי היכן מטפלים במחט חשמלית או לייזר? והאם הטיפולים האלו נמצאים גם בקופןת החולים או רק במרפאות פרטיות? רוב תודות. שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה אבל היבלות הן ברגל - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/10/2013
הגישה שלי ליבלות ידיים ורגליים היא אותו הדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)