מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיגול עור באףטל15/08/2013
שלום רב,
במהלך החמש שנים האחרונות מבלי לשים לב, ניהיה לי סוג של עיגול עור באף , לא יודע איך להסביר זאת, מה הדרך היעילה להסיר את זה ? וגם ללא צלקות או סימנים מיוחדים?
מצ"ב תמונה,
תודה מראש,
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף תמונה נוספת, אודה לתשובתכם !
טל18/08/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיגול עור באף - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן18/08/2013כל כריתה של נגע נשאירה צלקת קצת יותר גדולה מהנגע עצמו . אין דרך אחרת בטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הטיפול
טל19/08/2013שלום,
אכן מובן שיש סיכוי לצלקת או סימן באזור,
אך למי אני צריך לפנות על מנת לקבל ייעוץ בנושא ?
האם כירורגיה פלסטית זו הכתובת הנכונה ?
האם שמעתם על ד"ר שלמה ברודובסקי - כירורגיה פלסטית ?
אודה לתשובתכם,
בברכה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מתחת לעינייםאור15/08/2013
רציתי לדעת איך קוראים לתופעה ומה אפשר לעשות כדי להעלים את זה? זה מאוד מפריע לי.. צרפתי תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך שקעים מתחת לעיניים ואפשר למלא
סיוון17/08/2013לי היה בדיוק כאלה מתחת לעיניים ופניתי למספר 1 בתחום לד"ר ליפשיץ רוברטו מרעננה
עם הזרקה של חומצה היאלורונית מעלימים את השקעים .זה עולה בין 2500 שקל ל5000 שקל ,יקר אבל שווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שיטה טבעית?
דור17/08/2013אין שיטה טבעית? אני בסה"כ בן 21 וזה לא מלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים מתחת לעיניים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן18/08/2013לעתים יש צל מסביב לארובת העין , הצל לעתים נותן תחושה של פיגמנטציה .
אין להעלים ניתן לעזור עי משחה המטפיחה קלות את האזור ,והצל הופך להיות עמום ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דור18/08/2013איפה אוכל לרכוש משחה כזאת? יש צורך במרשם רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות נוקשות בכפות הידייםאבי14/08/2013
היי,
אני מדי פעם עושה עליות מתח על מוט הנמצא בפארקים השכונתיים, ובעקבות הלחץ על כריות כף היד ( בחלק שקצת למטה מהאצבעות ) נוצרו לי שם התקשויות של עור גס וקצת כואב במגע. האם שימוש בקרם ידיים מומלץ יכול לעזור?? מה ניתן עוד לעשות??
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות נוקשות בכפות הידיים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן18/08/2013כנראה מדור ביבלות לחץ משחה כמו פלסקיטול ללא מרשם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגו והסרת שיערנעמה14/08/2013
שלום!
אני בת 25 ויש לי ויטיליגו מאז גיל 11.
אני רוצה לעשות הסרת שיער בבית שחי ואני רוצה לשאול האם הסרת שיער בלייזר יכולה לפגוע בפיגמנטציה ולגרום לכתמים נוספים לפרוץ?
האם יש לכם המלצה על שיטה אחרת להסרת שיער (לצמיתות) שלא תפגע בפייגמנטציה?
יש לציין שאין לי כתמי ויטיליגו בבית שחי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו והסרת שיער - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן18/08/2013ויטיליגו לא קשר להסרת שיער .
אין בעיה לעשות הסרת שיער , ואין טיפול לצמיתות , יש הפחתה אמיתית של שיער , אבל השיער יכול ללצמוח כל חיינו עקב השפעות הורמונליות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על העור מפני השמשרעות14/08/2013
היי,
אני עובדת בעיקר במקומות פתוחים וחשופה רוב הזמן לשמש. עכשיו באוגוסט זה בכלל בלתי נסבל...
אני מורחת קרם הגנה לעתים קרובות אבל זה מרגיש לי כאילו עדיין לא משנה מה אעשה העור שלי יהיה פגיע לסכנות של השמש.
יש דברים אחרים שניתן לעשות מעבר לקרם הגנה וכובע רחב?
אשמח לשמוע, מפחדת לעשות לעצמי נזק בלתי הפיך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על העור מפני השמש - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/08/2013שמירה משמש חשובה כל ימות השנה , ובמיוחד בקיץ.
מסנן קרינה כל שעתיים SPF40 , פנים צוואר עורף פנים .
טריקו עם שרוול עד המרפק וכובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה מפני השמש
שלי18/08/2013היי,
המסנן קרינה עליו המליץ לך הד"ר מעולה, אני גם שמה אותו. יש לי עור בהיר ורגיש מאוד. בנוסף אני לוקחת בעיקר בקיץ אסטקנסנטין של סולגאר, זה נוגד חמצון חזק ששומר על תקינות ויציבות קרום התא, בין היתר מגן מפני חשיפה לקרני UV. אני לוקחת כמוסה אחת ביום עם ארוחת הבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעירות יתר בבנותסיגל13/08/2013
שלום
בתי בת ה17 סובלת משעירות יתר.
תוצאות בדיקות דם שביצעה:
PROLACTIN 240.3
PROGESTERONE 2.0
TESTOSTERONE TOTAL 1.1
ANDROSTENEDION 10.6
FERRITIN 39
האם התוצאות תקינות? כיצד מומלץ להמשיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעירות יתר בבנות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/08/2013שיעור יתר היא תכונה הורמונלית גנטית . בדיקות הדם תקינות ועדיין יש שיער. ממליצה להתחיל טיפול בלייזר להסרת שיער. במקביל לבדוק טולטרסאונד שחלות לשלול שחלות פוליציסטיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןשיר12/08/2013
שלום, יש לי נקודת חן מלידה בירך למעלה, לפני מס' ימים הבחנתי שהנקודת חן פשוט הכפילה את גודלה פי 2. נגעתי בה וגירדתי מעט וחצי ממנה פשוט התקלף והנקודת חן חזרה לגודלה המקורי אבל בצורה קצת שונה. לאחר יומיים הנקודת חן נעלמה לגמרי כאילו לא הייתה ונשארה רק אדמומיות במקום. אני לא יודעת אם זה קשור אבל יום לפני שהנקודה גדלה עברתי טיפול לייזר להסרת שיער במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/08/2013שינוי בשומות מולדות או נירכשות אשר משנות צבע גודל ומרקם , מחייבות התיחסות מקצועית , אנא פני לרופא עור להתיעצות פרטנית במהרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחותנני11/08/2013
שלום רב,
לאחרונה הייתי אצל רופא עור עקב התקרחות שנראתה על ידי אשתי , הרופא באמת אישר את זה וטען שבאתי בדיוק בזמן, ראוי לציין שזה ממש בשלב מוקדם ובקושי רואים את זה אבל זה מאוד מציק לי. הוא המליץ לי לקחת פרופסיה ומאז אני נוטל את התרופה(כשבוע). שאלתי היא האם יש שמפו מומלץ להשתמש בו כדי להגביר את הטיפול או האפקט, ו/או תוספי תזונה למיניהם או מאכלים שכדאי לאכול.
בתודה מראש,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/08/2013ניתן להשתמש בשמפו של וישי או של פיטוציאן .
ובדיקה של ברזל בדם ויטמין B12 ובלוטת הטריס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויהחן11/08/2013
שלום שמי חן
הייתה לי מין יבלת קטנה זעירה מאוד על היד באצבע
הלכתי לרופא עור היום ששרף לי את היבלת בחנקן
בהתחלה כאב לי מאוד עד שיצאו שלושה בועות כאלה כפי שרואים בתמונה.
השאלה שלי אם זה לגיטימי? או שאני צריכה להילחץ ולטפל בזה מיידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/08/2013התגובה של החנקן עשויה ליצור שלפוחית , אין סיבה לדאגה לא לפוצץ את השלפוחית כי היא מתנהגת ככיסוי ביולוגי , לשים פלסטר להגנה . כעבור מספר ימים להתיעץ עם הרופא המטפל לפי התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לניקלהודיה11/08/2013
שלום
יש לי היסטוריה של פריחה בכפות הידיים, אשר אובחנה לאחרונה כרגישות גבוהה לניקל
לפני כחודש עברתי ניתוח בכף הרגל ויש לי פלטינה קבועה..
כרגע חזרה לי הפריחה, היא כבר בשלב נסיגה. (לאחר שימוש במשחה שנקראת דרמובט, היחידה שעוזרת אגב)
אבל השאלה שלי אם זה בעקבות הפלטינה ואם זה יהיה כך מעתה ועד עולם..או שהדרך היחידה היא לעבור ניתוח נוסף להסרתה ??
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לניקל - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/08/2013בעקרון אין קשר בין השניים .
דרמובט היא משחה סטרואידית חזקה מאד ממליצה לא להשתמש הרבה ולאורך זמן.
יש משחות אחרות אפטקיביות ו.
יש לבחון אם אופי הפריחה דומה לפריחה מהעבר או שונה .
יעוץ עור חוזר אצל מומחה חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים בישבןנמרוד10/08/2013
אני עוד מעט בן 18 וכבר המון שנים יש לי פצעונים בישבן, הרבה לפני שהתחילו לגדול לי פצעונים על הפנים.
הפצעונים הם יחסית גדולים, אדומים לגמרי (בלי לבן באמצע) ויש ימים שכמעט כל הישבן אדום.
חוץ מבישבן אני פחות או יותר נקי מפצעונים, אף פעם לא הייתה לי כמות גדולה של פצעונים על הפנים וחוץ מכמה פעמים שגדלו לי מעט פצעונים קטנים בשכמות לאורך הקיץ אני יחסית נקי מפצעונים.
הבעיה הזאת (פצעונים בישבן) מציקה לי כבר המון שנים, אף פעם לא הייתי במקלחות ציבוריות בגלל זה ובכלל זה ממש מביך. בקרוב אני מתגייס לצבא ואני ממש חושש ממה שיהיה שם.
האם יש איזה שהו פתרון (רצוי ללא טיפול מסובך)?
תודה
נמרוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים בישבן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/08/2013פצעונים בעכוז הם בעצם אקנה. כמו בפנים. לכן הטיפול הוא דומה סבון מסוג דרמקס או אקניל , משחה מקומית הטיפול לפחות חודש פעם ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בציפורנייםאילנית08/08/2013
שלום
אני בונת ציפורניים. נתקלתי בבעיה שקיימת אצל כל בונה או לקוחה שלה.
ציפור אמתית מתנתקת מהבשר ונוצר חלל רק והוא גודל .
במצב כזה אנו מורדים בניה ונותנים טיפול נגד פטרת ומחכים כמה חודשים. הבעיה שזה שום פעם קורה באותו ציפורן או בציפורניים אחרות. שאלה למה זה קורה? אולי יש חוסר באיזה ויטמין ,או בגלל טראומה של ציפורן בגלל מכה? בבקשה צריכה הסבר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בציפורניים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן08/08/2013ציפורן היא איבר מורכב משכבת קרן , המרכיבים של הקרן ניתנים לפירוק ע״י פטריות שונות ,הפטריה קיימת בציפורניים רבות בצורה של נבג לא פעיל. לעתים התלקחות של פטריה עשויה להיות מכימיקלים , תמיסות, סבונים רטיבות רבה, מחלות ונטייה גנטית . גם במיקרים שעברו בנייה לפני שנים יכולה להתלקח פטרת עד הרס של מיטת הציפורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורירמי08/08/2013
יש לי בבטן ובגב נקודות חן .
האם יש טיפול להסרתם?
אני יודע שלנקודות חן בולטות פשוט מסירים בניתוחון קטן.
השאלה שלי היא אם הנקודות חן לא כאלה בולטות החוצה האם אפשר להעלים אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר09/08/2013כל טיפול בנקודות חן כגון ניתוח, לייזר וצריבה, משאיר צלקת קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש שבשמן שיזוף?fsg06/08/2013
העור שלי נורא בהיר ואני רוצה שיהיה כהה יותר. איך יותר עדיף לי להשתזף באמצעות חשיפה מתונה לשמש או שימוש בקרם שיזוף? האם קרם עלול להיות יותר מסוכן מחשיפה לשמש והוא עלול לגרום ליותר כתמי פיגמנטציה או סרטן מאשר השמש? אילו סיכונים יש בתכשירים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש שבשמן שיזוף? - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/08/2013זהירות משמש במדינה שהיא מס 2 בסרטן העור. ממליצה להימנע משמש אין בעיה עם משחות משזפות או שיזוף בהתזה בו אין קרינה, חשיפה לשמש מסוכנת במיוחד בעור בהיר . פיגמנטציה יכולה להיות. מסיבות רבות. אחת.מהן היא שמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותאור06/08/2013
שלום יש לי פצעי בגרות ולפני כמה ימים ניסתי לפוצץ פצע ונהיה לי אחרי זה סימן קו כזה של הציפורן לא צלקת עבה משו דק אבל זה מפריע לי מאד...רציתי לדעת אם יש איזה משחה שעוזרת או צריך לסבול ולחכות עד שהפצעי בגרות יפסיקו ואז לעשות פילינג תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/08/2013ממליצה לקבל טיפול מסודר אצל רופא עור לפצעים מזדמנים, או אם יש לעתים קרובות התלקחות . לפוצץ פצעים לעתים זה נגמר בדלקת וצלקת וחבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)