מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנהידרול פורטהאנונימית05/08/2013
שלום,
רציתי לדעת האם ישנה בעיה בשימוש בתכשיר אנהידרול פורטה במהלך הריון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנהידרול פורטה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/08/2013בעיקרון לא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת מפשעהמוש05/08/2013
שלום ר אני סובל מספר שנים מפטרת מפשעה שמתגברת בקייץ השנה הפטרת הגיע לרמות גבוהות מרחתי קרם למיסייל במשך שבוע ללא השפעה יש פתרונות נוספים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת מפשעה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/08/2013פטרת המפשעה מחמירה בקיץ יש צורך בסבוןי יעודי , משחות ושילוב של כדור ולבישה של בגדי כותנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולמה אנולרהשירלי04/08/2013
יש לי נגעי עור שונים בכף ובשוק הרגל כבר שנים, לאחר ביופסיה שנלקחה מאחד הנגעים, התגלה גרנולומה אנולרה.
אני עם סכרת,הרופא הציע משחת BETAMETHASONE בבי"ח המליצו על זריקת דיפרוספן והוצע לי הורדה בלייזר.
לכל אחד יש יתרונות וחסרונות, ומתלבטת אם לא עדיף להשאיר זאת כך למרות שמאד לא אסטתי.
אודה להמלצתך,
בתודה מראש ושבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולמה אנולרה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/08/2013גרנולומה אנולרה היא דלקת כרונית של העור מופיעה בעיקר באזורים שנחשפו לשמש, יש קשר לסכרת או סכרת סמויה. הטיפולים הם בעיקר מריחה של סטרואידים במשחה או בהזרקות , לצערי לייזר לא מטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה וצביעת שיערמיכלי04/08/2013
שלום רב,
התחילו להופיע לי שיערות לבנות (שיבה) ולכן אני מעוניינת לצבוע את שיערי לצבע שיהיה דומה לגוון הטבעי שלי. השיער שלי דק, אך יבש ודהוי (צבעו הטבעי גם דהוי), והוא גם נושר קצת.
שאלתי היא-
האם צביעת שיער כשלי במספרה יכולה לגרום לי לנשירה מאסיבית ולאובדן שיער לצמיתות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה וצביעת שיער - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/08/2013צבע לשיער אינו גורם. לנשירת שיער . אין מניעה לצבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבתשבע03/08/2013
שלום רב,
מאתמול (יום ו') יש לי בחלק התחתון של הרגל, יותר קרוב לכף הרגל מאשר לברך, אזור אדום מגרד מאוד. נראה כמו שפשוף ומגרד. כמו עיגול אדום הרבה מתחת לברך כאמור, סמוך יותר לכף.בתחילה סברתי כי מדובר ביובש או במשהו מקומי אך זה ממשיך ויתכן שמתרחב - חשבתי לגשת מחר לרופא לבירור אך נזכרתי - ואולי יש קשר: ביום ה' בלילה פצעתי את עצמי באצבע ברגל בעקבות שימוש בקוצץ ציפורנים. האם יתכן האדמומיות הזו היא ביטוי לזיהום? אין כרגע חום ואין כאבים רק אדמומיות מגרדת. אום אכן בזאת מדובר, זה יוכל לסבול דיחוי עוד יום למחר? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן03/08/2013אם יש לך משחה כמו אפלומיצין כדאי למרוח פעמיים ביום. ל3 ימים להימנע משיפשוף המקום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר מוניקה אלמן-נינה03/08/2013
הי , לפני חודש שאלתי אותך אם אני יכולה ללכת בהליכון כי היה לי פצע פתוח שלקח לו חודש להסגר מכוויה דרגה 2 בגב כף הרגל וענית שאסור לגרום טראומה לנגע בריפוי ושיהיה צלקת. ועכשיו אחרי חודש שאלתי שוב וענית אין מניעה מספורט שמותר... והאמת אני קצת מפחדת שאולי כן יהיה צלקת בגלל התשובה הקודמת שלך . האם באמת מותר ללכת בהילכון ? אין שום סיכון? אני מאוד מאוד רוצה לחזור לעשות כושר זה מפריע לי מאוד ההפסקה הגדולה שהיתה לי בגלל הכויות ברגליים שדרך אגב כבר מתחיל להעלם הצבע ירד המון תודה רבה לך עלך עזרתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר מוניקה אלמן- - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן03/08/2013פעילות ספורטיבית בשלב הזה לא צריכה להיות בעיה. זהירות לא לקבל מכה באזור של הכוויה הוא יומיומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים על השפתייםשאלה02/08/2013
לפני כשנתיים הופיעו לי על השפה התחתונה שני כתמים חומים. רופא עור בדק אותם ואמר שזה בסדר והם נגרמו מהשמש.שאלתי היא האם אפשר למרוח על הכתמים קרם הבהרה לכתמי שמש ופיגמנטציה שמיועד לעור הפנים של חברה קוסמטיקאית (קרליין)?האם החומרים עלולים להיספג בעור העדין של השפתיים וכתוצאה מכך בדם? האם בשל קרבת הכתמים לפה זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים על השפתיים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן02/08/2013תשלחי תמונה דר אלמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהמירי01/08/2013
שלום,
ברצוני לשאול האם אתם מכירים את המכשיר ACLEARAו שמיועד לאקנה אם כן, האם הוא באמת עובד והאם לא נגרם נזק לעור?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/08/2013לא מכירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגית לניקלשירה31/07/2013
בשנה האחרונה לאחר בדיקת מדבקות על הגו אובחנתי כסובלת מאלרגיה לניקל וקובלט. בחודשים האחרונים אני סובלת מגירוד אינסופי בעורף. אינני יודעת אם זה קשור למזון אולי הוא מכיל ניקל או דברים אחרים שגורמים לכך. בכל מקרה, מה אני יכולה לעשות כדי למנוע?ואיזו טכנולוגיה יכולה לאבחן בדיוק מה הגורם.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגית לניקל - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן31/07/2013אלרגיה לניקל היא מאד נפוצה וקשורה לגורמים רבים שיש מעורבות של ניקל. אני מניחה שקיבלת דף הסבר מפורט ממה להיזהר, לעתים שילוב של מספר גורמים כמו מזג אויר לח וחם ידיים לחות ונגיעות בניקל יכולה לגרום להתלקחות . בעורף פריחה עשויה להיות קשורה גם למתח רב הטיפול עי מדחות וכדורים נגד גרד מאד עוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטשרית30/07/2013
שכבתי עם החבר שלי ללא קונדום וגם ביצענו מין אוראלי, לצערי הוא לא ידע שהוא נושא את נגיף ההרפס וגילינו זאת לאחר שהתרחשה אצלי התפרצות של הרפס באיבר המין.
כעת אני מטופלת באציקלוויר.
רציתי לשאול מה הסיכוי שבעתיד יהיו לי/לו התפרצויות גם באיזור הפה?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוט - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן30/07/2013הרפס וירוס נשאר בריריות שלנו ועשוי להתפרץ גם ללא קשר למין , אפילו במתח רב , מחלת חם, וירידה במערכת החיסון ברמה הנקודתית . הטיפול באציקלוביר יעיל .לעתים יש צורך בטיפול עי כדורים למספר שבועות וחשוב להתייעץ גם עם רופא עור אם אין הקלה או עליה ותכיפות בהתקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודורנט לבעלי עור רגישאופיר29/07/2013
1.שלום רב יש לי רגישות לכל דאודורונט שאני שם מגרד שורף ואדמומי לאחר שימוש בכל דאודורנט כלשהו. אציין שגיליתי שיש לי רגישות לניקל ע"י טסט עור בקופת חולים.. ניסיתי גם דאודורנט של ד"ר עור ושל סבוקאלם היפואלרגני והם גם עשו לי רגישות..האם יש פתרון למצבי? היחיד שטוב לי זה אבן קריסטל אבל הוא ללא ריח ויש לי ריח של זיעה בבית השחי. האם יש פתרון למצבי די מיואש
2. האם סדרה של טסטים לעור בבית חולים יכולה לגלות רגישויות נוספות שיש לי לחומרים שקיימים בדאודורנטים?
אשמח לתשובה מפורטת, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט לבעלי עור רגיש - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן30/07/2013הזעת יתר בבית שחי היא בעיה מטרידה מאד , לאחר המידע של רגישות למוצרי קוסמטיקה כדאי להמשיך עם הקרסטאל ולשקול הזרקה של בוטוקס. להפחית את ההזעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן על הפיןנדב29/07/2013
שלום,
לפני כחודשיים שמתי לב לכתם לבן שהופיע על העור של הפין, מתחת לכיפה.
לא מגרד, לא שורף, שום סימפטום, רק כתם לבן יחסית לעור שמסביב
שהופיע פתאום.
יש לציין שלא קיימתי יחסי מין תקופה ארוכה של לפחות שנה
ככה שלא מדובר במשהו שקשור למחלת מין.
זה נראה כאילו חלק קטן מהעור איבד את הפיגמנטציה ואני חושש שאולי מדובר בהתחלה של ויטיליגו ?
אני יכול לצרף תמונה, אבל רציתי קודם לברר אם אפשר לצרף תמונה מסוג זה כאן בפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן על הפין - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן30/07/2013יכול להיות שמדובר בויטיליגו ממליצה בדיקה רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטין Aלילי29/07/2013
אני בת 50 חולת לופוס (המחלה אינה פעילה מזה 7 שנים). יש לי פיגמנטציה בעור הפנים.
איך ניתן להילחם בפיגמנטציה אם אסור לי להשתמש ברטין A בגלל הלופוס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין A - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן30/07/2013יש משחות מסוג חומצה אלזאית וויטמין c שאפשר למרוח וזה עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בצפורןאמא מודאגת28/07/2013
שלום
בני בן 8קבל מכה חזקה באגודל.(הוא טרק על עצמו את הדלת בטעות )בעקבות כךהצפורן נפלה.השאלה שלי האם להשאיר אותה כך גלויה עד שתגדל הצפורן מחדש?או צריך לחבוש אותה?אולי צריך משחה מסוימת?היות שזה זמן שהוא בקיטנה האם הוא יכול להכנס כך לבריכה?
תודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בצפורן
אמא מודאגת02/08/2013למה דלגו עלי?רק לי לא ענו.למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בצפורן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן02/08/2013ציפורן מתחדשת תוך 6 חודשים . אם המקום חשוף כדאי לשים פלסטר להגנה בשהילד יוצא החומה , בבית אין צורך. אין בעיה עם מים .
חשוב לא לקבל טראומה נוספת שיפריע לצמיחה בריאה של הציפורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בצפורן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/08/2013יכול להיכנס לבריכה , משחה לא תעזור ציפרון מתחדשת אחת ל6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם באף- דחוףשירן28/07/2013
שלום. היום הדבקתי מדבקה להוצאת שחורים על האף. הרגשתי שאינה מתקשה כמו בדרך כלל ושהיא דביקה מדיי ולכן הסרתי אותה לאחר שבע דקות- פחות מהזמן המומלץ. מאז החלק העליון של האף מאוד כואב לי, נפוח ועם סימנים כחולים בצדדים. בעוד שבוע יש לי אירוע מאוד מאוד חשוב. האם קיים הסיכוי שהשטפי דם יעלמו בשבוע הקרוב? והאם יש משהו שאני יכולה לעשות בכדי לזרז את התהליך? בינתיים מרחתי אלוורה... תודה רבה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם באף- דחוף - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן28/07/2013כנראה שיש דלקת מקומית ממליצה משחה אנטיביוטית. פעמיים. ביום ל5 ימים שטפי הדם ירדו לא לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם
שירן28/07/2013קודם כל המון תודה על התשובה המהירה. האם המשחה בטקורטן ג'י היא טובה? או סינטומצין שהיא אומנם משחת עיניים אך היא גם אנטיביוטית...פשוט יש לי את המשחות האחה בבית. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטפי דם - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן28/07/2013בטקורטן g מעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)