מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאסנת29/08/2012
שלום,
אתמול עשיתי החלקה יפנית והיום יש לי רגישות בקרקפת _בוג של שורף ובחלק מהמצח, מה זה אומר ומה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/09/2012במידה והרגישות לא חולפת מומלץ לפנות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקוע , הסרת שיער וויטיליגואורן28/08/2012
שלום ד"ר,
אני בן 33
יש לי (נראה לי) ויטיליגו קל בחזה בצד אחד בערך 4סמ על 7סמ קרוב לפיטמה.
על הכתם יש שיער לבן לעומת השיער השחור בשער החזה.
שאלתי היא כזאת:
הם אני יכול לעשות קעקוע (לא רפואי אלא אומנותי) על הכתם ולאחר מכן לבצע הסרת שיער בלייזר של השיער הלבן הזה (כחלק מהסרת שיער כללית בחזה).
יש לציין שהכתם הזה יציב במשך כל זמן שאני זוכר את עצמי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע , הסרת שיער וויטיליגו - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/09/2012שייער בהיר לא יגיב לטיפול בלייזר או קרן אור ויכול גם להחמיר את הויטיליגו
ניתן לבצע קעקוע על האזור ואולם יש להזהר מרגישות מוגברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת28/08/2012
אני בת 32 וקיבלתי מרופא עור מרשם לרטאויט למטרות קוסמטיקה ולא למטרות טיפול בחטטת אני מודעת לכל הליך הטיפול למניעת קמטים להזהר מהשמש ולמרוח פעם אחת בלילה שאלתי היא האם אפשר למרוח גם באזור העיניים? האם זה גם עוזר לקימטוטי העיניים? ושאלה נוספת מה ההבדל בין רטאויט ל אדפרין שהבנתי ששניהם זה נגזרות של רטינול אי אבל הבנתי שאדפרין אפשר להשתמש בו גם בקיץ אך לא הבנתי למה ?
רב תודות
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/09/2012מריחה של רטין a באזור העפעף יכולה לגרום לרגישות אודם ויובש שיכולים להדגיש את הקמטוטים כך שבאזור זה מומלץ למרוח מוצר המכיל רטינול ולא רטין .
לגבי אדפרין אכן המוצר גורם פחות לאדמומיות והינו עדיף על שימוש ברטיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויותניב28/08/2012
שלום. לאחר טיפול לייזר (שכנראה היה בעוצמה חזקה מדי עבורי הפעם) קיבלתי מספר כוויות באזור החזה. הן החלימו ובמקומן עור לבן/בהיר. אני שזוף מאוד הקיץ והבדלי הצבעים מטרידים אותי מאוד. מה אפשר לעשות בכדי לעזור לאזור להיות באותו צבע? האם אפשר לשזף את המקומו הללו באופן עדין ובשעות מאוחרות? האם להשאיר את זה כך והשיזוף ירד עד הקיץ הבא וזה יסתדר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/09/2012בדכ הכתמים הבהירים חולפים תוך מס חודשים עד שנה ניתן לחשוף בצורה מבוקרת לשמש בשעות הבוקר וחהצ לתקופה שאינה עולה על 30 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוין!
ניב03/09/2012תודה רבה (בהנחה והבנתי נכון וניתן לחשוף לשמש לפי הכלל שציינת כבר עכשיו). פשוט חברת הלייזר הפחידה אותי עם פיגמנטציה..זה היה נשמע לי קצת מופרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורלי27/08/2012
שלום. אני מעשנת פסיבית למעלה מ3 שנים בתדירות גבוהה יומיומית. איזה נזק יכול לקרות לעור שלי כתוצאה מזה , ואיזה טיפולים ניתן לעשות כדי למנוע את הנזק. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור - תגובה
ד''ר ביאנקה רוזנברג-הגן27/08/2012הנזקים לעור מעישון כבד ידועיםץ העור מזדקן הצבע הופך להיות יותר אפור וקמטים רבים יותר מופיעים וכל זאת בגלל שהעישון מכווץ את כלי הדםץ מראה עייף של העור הוא סימן לעישוןץ הפסקת עישון של 3 שבועות ייתן מראה של עור בהיר יותר ורענןץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי28/08/2012תודה ד"ר, אך אני לא מעשנת אני רק נמצאת ליד אנשים שמעשנים, האם זה גם יעשה לי נזק ? להיות ליד מעשנים זה כאילו אני מעשנת זה אותו נזק ?או שבזכות שאני לא מעשנת זה פחות נזק? העשן שלהם פוגע בעור באותה מידה?
תודה רבה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר- אודה לעזרהמזיעה27/08/2012
בוקר אור,
אני בת 36 מזיעה כל חיי- כפות ידיים ורגליים. ניסיתי בעבר טיפולים אלטרנטיביים + אנדרהיל פורטה שלא עזרו בכלל !!!
אשמח לקבל פרטים על מכשיר הדריוניק - היכן ניתן לרכוש בארץ ובחו"ל (מעדיפה רכישה ישירה מהספק בחו"ל כי היא כאמור זולה יותר)
כמו כן, שמעתי על מכשיר היידרקס HIDREX - שגם הוא כמו הדריוניק מעביר פולסים של חשמל- האם אתם מכירים אותו? אשמח לדעת מה מומלץ יותר ולקבל מענה לנושא הרכישה.
תודה וכל טוב, אלמונית פלונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר- אודה לעזרה - תגובה
ד''ר ביאנקה רוזנברג-הגן27/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב פעם תגובה ללא תוכן...מה הכוונה?
מזיעה03/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך מזיעה יקרה
שירה30/08/2012אני כל כך מבינה לליבך! עד לפני ארבעה חודשים הייתי בדיוק במצבך (המביך, יש לומר).
אני עובדת במשרד שבעליו דתיים ואני חייבת לבוא בלבוש צנוע, מה שיצר מצב שעשרים דקות מזמן שהתיישבתי על הכיסא שלי, קידמו את פני הלקוחות של הבוס שלי שני סימני הזעה בבית השחי שלי. כמה מביך! וכמה את יכולה ללכת עם חולצות בהירות? מה גם שאני לא רזה במיוחד....
דר וידר שינה את חיי. הוא מטפל בבעיות הזעה בבוטוקס.
הייתי אצלו לטיפול אחד להזעה בבית השחי ולאחר כמה שבועות חזרתי אליו לטיפול בהזעה בכפות הידיים.
הטיפולים קצת לא נעימים כי אף פעם לא כיף כשמחדירים לך מחט לגוף אבל זה בהחלט עובד! ואם כבר לעשות טיפול כזה אז אצל אחד מהדה בסט שיש לנו בארץ. הוא כל כך מקצועי וסבלני.
שיהיה לך בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אבל
מזיעה03/09/2012היי,
יש לי קושי עם החדרת הבוטוקס לגוף, זה בגדול רעל- גם אם המינון קטן..
עוד לא הוכח מה זה עושה לגוף ובאופן עקרוני אני נגד החדרת חומרים זרים לגוף.
אני גם פחדנית ממחטים מאווווד ובנוסף לכל הצרות זה מאוד יקר.
אני בודקת את נושא הדריוניק וזו הסיבה שפניתי לפורום הזה בתקווה שמישהן יוכל לעזור לי עם הדריוניק.
תודה רבה לך על ההמלצה, בהצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי מילויויקי26/08/2012
שלום,בזמן אחרון נתקלתי בפרסום קופונים לביצוע טיפולים בבוטוקס ובחומצה הילרונית. בסכומים נמוכים כ300 ש"ח לטיפול בוטוקס באזור אחד ו 600 ש"ח טיפול בחומצה.כאשר אני יודעת שהטיפולים הנ"ל עולים פי 2-3 יותר האם מדובר בטריק שיווקי והחומרים הם מזוייפים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי מילוי - תגובה
ד''ר ביאנקה רוזנברג-הגן27/08/2012המחיר שאת מציינת איננו סביר.החומרים עלותם גבוהה יותר אנא התייחסי בחשדנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקלואידיםשרי26/08/2012
שלום,
יש לי צלקות קלואידיות ורציתי לדעת מהן דרכי הטיפול בקלואידים והאם יש אפשרות להעלים את הצלקות לגמרי או לפחות למזער אותן?
בנוסף ברצוני לדעת האם ניתן לעצור את גדילתן כאשר הן עוד מזעריות.
תודה מראש,
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקלואידים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012ישנם מס טיפוליים הכוללים הזרקה לתוך הצלקות של חומרים כמו סטרואידים היכולים להשטיח אותם ,טיפול בהקפאה עיי חנקן נוזלי,טיפולי בגלי רדיו או לייזר ושילוב של כל השיטות
ניתן לרכוש במרשם רופא בסופרפארם חומר המעקב שגשוג של קולגן הנקרא טרנילסט לטיפול מקומי בקלואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית בכף רגלאור26/08/2012
לבתי בת ה10 ,אמרה שנכנס לה קוץ. בהסתכלות נראה כמו נקודה שחורה וסביבה לבן .
סבתא שלה לקחה אותה לרופא עור והוא אמר שזה סוג של וירוס והשתמש בחנקן נוזלי. מה זה היה ? האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית בכף רגל - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012קרוב לוודאי ומדובר ביבלת ויראלית שאינה מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כתמי עוראורנה26/08/2012
שלום,(בת 26) יש לי כתב פגמינטציה דיי כהה באזור הפנים מתחת לעין שמאל שהופיע לאחר מחלת אבעבועות רוח בגיל 16 ועם השנים הכתם גודל עם החשיפה לשמש. הייתי אצל רופא עור והוא אמר שאין מניעה לבצע הסרה בלייזר, זאת לאחר שניסיתי קרמים להבהרה שגרמו לי לכויות ולא ממש עזרו.
מה כדאי לי לעשות? האם אפשר לסמוך על המכוני אסטטיקה ומה ההשלכות שיכולות להיות כתוצאה מהטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת כתמי עור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור שמטפל בכתמי פיגמנטציה לקבלת יעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגהילה25/08/2012
שלום רב,אני קונה מהקוסמטיקאית שלי מוצרים לפני והיא קונה מוצרים גדולים ושמה ללקוחות בקופסאות
היא נותנת לי פילינג שהוא כמו משחה מורחים על הפנים ואחרי כמה דקות משפשפים שזהבעצם עושה תפילינג בפנים לא כמו פילנגים אחרים שהם עם גרגירים.ברצני לדעת איך קוראים לפילנג כזה ואם אתם מכירים חברה שמייצרת פילינג כזה כי אי לי אפשרת לדעת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012קימות הרבה מאד חברות העוסקות בתחום ולכן לא ניתן להשיב על שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות קטנות בעורמאיה25/08/2012
שלום,
כחודש שיש לי שלפוחיות קטנות בעור, ללא צבע, באזור הסנטר, ללא שינוי במצב וללא גרד או כל תחושת אי נעימות אחרת. התור הקרוב ביותר לרופא עור הוא בעוד חודש וחצי. האם עלי להגיע לרפואת עור דחופה? ומן הסתם לא ניתן לתת אבחנה ללא בדיקה, אך אולי תוכלו לתת לי השערות מה זה יכול להיות (האם יכול להיות קשור ליחסי מין או להתחלה של טיפול בפרוזאק?
תודה, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות קטנות בעור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012אכן לא ניתן לאבחן ללא בדיקה
לא נראה שיש קשר לטיפול התרופתי
ובנוסף לא נראה שמדובר בהרפס
עלייך לפנות לבדיקת רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטוטים מתחת לעינייםהראל25/08/2012
שלום,
אני בן 37, בעל גוון עור שמתכהה בקלות ,מבנה גוף רזה ומוצק אבל בעל פנים שמנוניות.
יש לי 2 שאלות:
האם דלקות בפה ובעיות שיניים וחניכיים הגורמות לנפיחויות באיזור הלסת התחתונה ,מסוגלות לגרום לבעיות בעור ,כגון קמטים ,כתמים ,גוון אחר ?
וקימטוטים קטנים המצפים את כל האיזורים מתחת לעיניים ,ניתנים להסרה באיזשהי דרך לאדם בגילי? האם באמצעות מילוי ,טיפול כירורגי כלשהו ,משיחה בקרם כלשהו או טיפול אחר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטוטים מתחת לעיניים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012קשה לחוות דעה ללא בדיקה קלינית מומלץ שתפנה לרופא עור שמטפל בקמטים או כרורג פלסטי לקבלת יעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בזרועותתכלת23/08/2012
יש לי אדמומיות ופצעונים כאלה בזרועות והזרוע מאוד מחוספספת ולא חלקה כל החיים שלי סבלתי מזה איך ניתן לשפר את המצב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בזרועות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012מדובר בקראטוזיס פילריס ניתן למרוח מקומית רטין a לבצע פילנגיים קלים וגם טיפול ברואקוטן יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגמור22/08/2012
מהם הסיכונים הכרוכים בפילינג בינוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/08/2012במידה ומדובר בפילינג המתבצע עיי רופא הסיכונים הם שינויים בגוון העור
(בהירות יתר או כהות יתר)וצלקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)