מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזעת יתר בידייםשני03/08/2012
שלום לכולם
אני שני נערה בת 14 ואני סובלת מהזעה בידיים מגיל 11 וחצי. ההזעה מפריעה לי בפעולות כתיבה בהם הנייר נרטב לי מהזיעה, אני לא יכולה להתקרב למישהו בחיבה כלשהי בעזרת הידיים מחשש בגלל הזעה וזה מפריע לי בצורה חברתית. גם זה מפריע לי בפעולות יומיומיות כמו בכתיבה או בזמן שאני מרזיקה חפצים קטנים והם מחליקים לי מהיד, או שאני מרזיקה חפצים גדולים ומרגישה את הזיעה ומפחדת שהאחיזה שלי תחליק. בדקתי אצל מומחה מה ניתן לעשות בשביל להפסיק את הזיעה וניסיתי משחה והיא לא עבדה, בוטוקס יקר מדי, מטיפולים של מכת חשמל אני מפחדת לעבור והם לא ממש יעילות. כך שנשאר רק ניתוח. אני לא יודעת עם כדי לי לעבור את הניתוח מפני שיש לו תופעות לוואי של הזעה מפצה במקום אחר בגוף ואני לא יודעת עם אני אוכל לחיות עם הזעה במקום כמו הגב או הבטן.
רציתי להתייעץ איתכם מה הסיכויים שלי לעבור את הניתוח ללא תופעות הלוואי והאם כדאי לי לא לעבור את הניתוח עם התופעות אלולות לעבור מעצמם.עם הם לא יחלפו כדאי לי לחכות בשביל לעבור את הניתוח או לעבור אותו בגיל כמה שיותר מוקדם? או האם יש עוד אמצעים שיכולים לעצור את הזיעה ללא הצורך בניתוח? בבקשה תענו לי על כל השאלות כדי שאני אוכל לדעת מה לשקול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר בידיים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012בניתוח תתכן הזעה מפצה בכל מקרה מומלץ שתתיעצי עם כרורג כללי המבצע את הניתוח לגבי סיכונים וסיבוכים של הפרוצדורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסדניאל03/08/2012
שלום, אני בת 20 ובחיים לא היה לי הרפס.
לפני יומיים הרגשתי עקצוץ מטריד בשפה העליונה וכשהסתכלתי במראה הייתה התחלה של פצע מאוד קטן ומיניאטורי בשפה, לא יודעת למה אבל ישר חששתי שזה הרפס.
הלכתי לסופר פראם ושם הרוקח נתן לי משחת אציקלוביר לשים 5 פעמים ביום. אמר שמקסימום אם זה לא הרפס זה לא יזיק. ואם זה הרפס זה יעצור את ההתפתחות.
העניין הוא כזה... עברו יומיים.. אין לי שלפוחית או משהו כזה אני חושבת, אבל כל האזור ששמתי בו את המשחה החל הלהקלף.. וישנה אדמומיות טיפה מעל השפה איפה שלפעמים שמתי משחה גם. אני לא יודעת האם האדמומיות נובעת מ"ההרפס" (אני אפילו לא יודעת אם זה באמת הרפס) או שהמשחה יכולה לגרום לאדמומיות ולקילוף?
האם להמשיך לשים את המשחה 5 פעמים ביום? ואם כן עד מתי? לשים משהו לשפתיים כדי לעזור לקילוף?
תודה מראש וסליחה על החפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012קשה לחוות דעה ללא בדיקה בהרפס חיבות להופיע שלפוחיות יתכן קילוף ואדמומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקוע על צלקת?בתודה03/08/2012
מקווה שתוכלו לעזור... לפני מספר חודשים הורדתי שומות לא אסטטיות במותן. (ללא חשש לסרטן, חס וחלילה) נותרו לי שתי צלקות לא יפות שמפריעות לי מאוד. הצלקות הן שטוחות רק הגוון שלהם כהה. רואים שזו צלקת. גם חוזרת קצת פיגמנטציה של השומות. שאלתי היא אם יש סכנה לעשות עליהן קעקוע שיסתיר אותן. אני בכלל לא אוהבת קעקועים אבל זה עדיף מבחינתי על פני צלקות אלו.
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע על צלקת? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012מומלץ תחילה לגשת לבדיקת רופא עור או כרורג פלסטי ולהתיעץ כיצד ניתן לשפר את מראה הצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביבלות ויראליותסילבי01/08/2012
אני סובלת כשנה וחצי מיבלות ויראליות בפנים.אני מטפלת כ-7 חודשים במשחת רטאוויט\לוקסיד-בנתיים ללא תוצאות.
הבנתי שאפשרי לטפל בלייזר ביבלות. האם זה נכון ?
אם כן האם בכללית אסתטיקה עושים כאלה טיפולים?
האם בטיפול הזה יש קילוף עמוק של העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביבלות ויראליות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012ניתן לטפל במחט חשמלית או בלייזר בכללית אסתטיקה ניתן לטפל במחט חשמלית , הקילוף הינו שטחי ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת שלא נעלמתגל01/08/2012
שלום רב,
לפני 9 חודשים (בהיותי בשבוע 38 להריון -אולי להריון יש משמעות), נפלתי על הברכיים ושתיהן השתפשפו במדרכה. נוצר פצע לא עמוק שחלף. בשתי הברכיים נשארו צלקות אדומות מכוערות שלא נעלמות. (רצ"ב תמונה). האם יש משחה או דרך טיפול שיכולות לזרז את העלמות הצלקות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת שלא נעלמת - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012ניתן לנסות קרם מדרמה פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםטל30/07/2012
לאחר שהות בשמש לפני כשבוע , הופיעו בירך מס' כתמים גדולים בצבע חום בהיר שבצורתם ובצבעם נראים כאילו נשפך עלי נס קפה ולא ירד.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012במידה ואינם נעלמים תוך מס ימים מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים - תגובה
ד''ר לריסה ברק05/08/2012הי טל
אלו כנראה כתמי שמש , צריכים להשתמש בקרם הגנה כדי למנוע כתמי שמש חדשים, במה שכבר קיים מטפלים במכשיר E-MAX של חברת SYNERON* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהדוד29/07/2012
תודה רבה לך דוקטור מיכאל על התשובות אך שכחת לענות לי מה הם ההבדלים בין מכשיר הco2 של חברת לומניס לבין מכשיר ה co2 פיקסל של חברת אלמה מי מהם יותר יעיל בטיפול בצלקות אקנה האם אחד מהם יתן תוצאות טובות יותר מהאחר תודה רבה מאוד מעריך את תשובותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012מכשיר הלייזר של אלמה מגיע לעוצמה של 60 וואט לעומת מכשיר הלייזר של לומינס 40 וואט ואולם במכשיר של לומינס ניתן להגיע לצפיפות רבה יותר פיקסלים
יש חשיבות רבה למיומנות של הרופא המטפל ובשני המכשירים ניתן להגיע לתוצאות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטים במצחקרן29/07/2012
היי
אני בת 35 ומעולם לא השתמשתי בשום קרם לפנים,כולל לא קרם לחות.
העניין הוא שנהיו לי קמטים במצח,ורציתי לדעת באיזה קרם מומלץ להשתמש על מנת להעלים/לטשטש אותם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים במצח - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/08/2012קרם המכיל רטין או רטינול אולם באם מדובר בקמטים הנובעים מפעולת השרירים מומלץ טיפול בבוטקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 18אביבית29/07/2012
שלום, אני בת 18 ומעוניינת להסיר שיער ברוב חלקי הגוף. רציתי לדעת אם הגיל שלי מתאים לפרוצדורה או שזה מוקדם מידי? בנוסף, צבע עורי הוא חום בהיר ושערות חומות. תודה ושבוע טוב.
אביבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 18 - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט29/07/2012הגיל מתאים לטיפול בדכ שערות כהות ועבות מגיבות טוב יותר לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
בת 1831/07/2012תודה על התשובה. האם מכשירם ביתיים יכולים לעזור לי להפטר מהשיער הזה?
באיזה שיטה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נטלי01/08/2012אני מטפלת עם מכשיר בבית, ME של סינרון וזה עושה את העבודה. זה דורש מספר טיפולים עד שרואים תוצאות (אצלי אחרי 6 כבר ראו האטה בצמיחה וקרחות) אבל צריך להתמיד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים גירודיםאדיר28/07/2012
אני חייל בן 20
לפני כשבוע התחיל לי גירודים בצוואר והתפתח לי לחזה ולבטן ולגב
גירדתי ומתוצאה מכך ניהיה לי אודם ומראה של סוג של אלרגיה
יום למחרת התחלתי להרגיש מין עיקצוצים באיזור הגוף בצוואר בצלעות במצח בחזה.. היעקצוצים מופיעים לי ברגע שאני נחשף לחום מקום לא ממוזג..
נגשתי לרופאת עור
והיא איבחנה שיש לי פטריית "נעורים" (פטריה בגב ובכתפיים בצבע לבן)
שלא טיפלתי בה חודשיים+)
רק בעקבות הגירודים נגשתי לרופאת עור..
כלפני שנה וחצי היה לי פטרייה דומה רק בצע כהה שטופלתי ע"י כדורים ועבר לי..
כרגע היא הביאה לי אגיספור שמפו לפטריה
ולאחר מקלחת מולטידרם (MULTIDERM)
כדור נוסף חד פעמי שלקחתי אותו היום בשם פלוקנול FLUCANOL 150MG ועדיין אין שינוי
ועוד כדור בשם
"Allergy X tabs לפני השינה שלא עזר
כרגע רק הגירודים מעט נעלמו והעיקצוצים נשארו
כמו מה זה נשמע?
איך אוכל לטפל בזה?
איזה בדיקות לבקש לעשות כדי לאבחן את הבעיה?
יכול להיות שזה טפילים?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקצוצים גירודים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט29/07/2012לא ניתן לאבחן ללא בדיקה קלינית במידה והעקצוצים לא חולפים מומלץ לגשתצ שוב לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהדוד27/07/2012
שלום רב לאחרונה החלטתי לטפל בסימנים שנותרו לי מפצעי הבגרות הבנתי שטיפול בלייזר זו האופציה הטובה ביותר חקרתי המון בנושא מקריאה באתרים אמריקאיים כי באתרים פה בארץ כמעט שאין מידע ממה שקראתי הבנתי ששתי הטכנולוגיות המתקדמות ביותר הן לייזר הco2 פיקסל של חברת אלמה ולייזר הco2 אולטרא פולס טוטאל fx של חברת לומניס ממה שהבנתי האחרון הוא העדיף מבין השניים ויש צורך בטיפול אחד בודד האם גם בלייזר של חברת אלמה יש צורך בטיפול אחד בודד או בכמה טיפולים ממה שקראתי רוב הדרמטולוגים והרופאים באמריקה מעדיפים את האולטרא פולס של לומניס וגם המטופלים שם אומרים שהוא נותן תוצאות מצויינות בטיפול בודד וראיתי שבפיקסל לרוב יש צורך בכמה טיפולים אך אני יודע שניתן לבצע בו גם טיפול אחד בודד קצת יותר אגרסיבי אני מאוד מבולבל אשמח לדעת איזה לייזר עדיף או שאין הבדל משמעותי בין השניים כמו כן אשמח לדעת אם יש רופא בארץ שמטפל עם הלייזר של חברת לומניס כי אני יודע שיש הרבה שמטפלים עם לייזר הפיקסל של חברת אלמה אך לא שמעתי על מישהו שמטפל בלייזר של לומניס ולפי מה שקראתי הוא מאוד נפוץ ואפילו מועדף באמריקה בבקשה תענו לי אני רוצה לקבל החלטה מושכלת וטובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט29/07/2012בדכ צריך יותר מטיפול אחד בשני המכשירים אני מטפל במרפאתי בשני המכשירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דוד29/07/2012תודה רבה לך דוקטור על התשובה דרך אגב הייתי אצלך בייעוץ ואמרת לי שהמקרה שלי ממש קל ושיספיק אצלי טיפול בודד ומה שממש הערכתי אצלך זה את הכנות כי התעקשת ושאלת אם אני בטוח שאני רוצה לעשות את הטיפול כי המצב שלי ממש לא נורא בכל מקרה סיימתי לא מזמן רואקוטן ואני יחכה כמה חודשים עד שהשפעתו תחלוף ואני בא לעשות אצלך את הטיפול ושאלה אחת אחרונה לגבי הלייזר שכחת לענות לי איזה מבין השניים נותן תוצאות טובות יותר אם בכלל תודה רבה ונתראה בעזרת השם עוד כמה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן כחולהירון26/07/2012
שלום רב,
לפני כשנה וחצי קיבלתי מכה בבוהן והציפורן נעשתה כחולה ונשרה.
כבר שנה וחצי שהציפורן מעוותת ויש כחול-שחור מתחת לציפורן. זה מפריע ברמה האסטטתית ואין כאבים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן כחולה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט29/07/2012לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור קרקפת יבש מאודדני25/07/2012
שלום רב,
זה זמן מה שאני סובל מעור קרקפת יבש מאוד עד כאב.
האם ישנן המלצות בדבר משחות להרגעת העור ושיפור המצב?
הבנתי שיש משחה בשם דרמסילק (מכילה צטומקרוגול) האם זה מיועד לכך?
אשמח מאוד לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור קרקפת יבש מאוד - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט29/07/2012ניתן לנסות שמפו אקסרה במידה ואין הטבה לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עורמעיין25/07/2012
שלום
יש לי כתמים כהים בבית השחי ובמפשעות כתוצאה מגילוח, רופא העור אמר לי להשתמש באזומד 4%, עברה כבר חצי שנה מאז שהתחלתי את הטיפול באזומד ולא רק שאין שיפור, העור נעשה ממש רגיש ומגורה.
אני יודעת על טיפולים בקרן אור, אבל העסק ממש יקר עבורי, האם יש משחה אחרת שמומלצת בכדי להבהיר את הכתמים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט29/07/2012קשה לחוות דעה ללא בדיקה קלינית מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר, שפירו אולגאלינה25/07/2012
הזהרו מהשרלטן דר' שפירו!!!
אין לו שום התמחות (לפי משרד הבריאות). והוא עושה רק נזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או ואבוי ! כשהייתי אצלו גם אני
סיוון28/07/2012הרגשתי חוסר מיקצועיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)