מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קמטים במצחרוני13/02/2013
שלום.
אני בת 28.
לאחרונה אני מתחילה להבחין בחריצים לא עמוקים וכמעט בלתי מורגשים לרוחב המצח (בעיקר לאחר כיווצו בהבעה של פליאה).
זה מאוד מפריע לי.
האם יש דרך להעלים אותם בדרך של טיפול חיצוני ללא הזרקת בוטוקס?
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים במצח - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/02/2013קמטי תנועה ומימיקה יוצרים קמטי רוחב במצח בין הגבות זוויות העיניים ,בוטוקס מרפה את השריר ולכן מאד פופולרי .
לא חובה להזריק יש זמן אפשר למרוח משחות פעמיים ביום במצח , זה מעשיר את הרקמה ואם אפשר משחה על בסיס ויטמין A כדאי זה יעזור לקמטים בכל גיל .
יש משחות של חברות כמו ROC ; AVVENE מאד מתאימות קונים בבית מרקחת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גוון עור מפטרית עורטל13/02/2013
שלום
בעלי בן 35.לאחרונה הייתה לו פטריית עור במפשעה ובין העכוזים. רופאת העור בקופ"ח נתנה לו 2 משחות ציקלודרס 15 גרם למשך 30 יום לטיפול בפטריה.
בבדיקה לאחר 30 יום הפטריה נעלמה, על אף שיש לו עדיין תחושות גירוד קלות. קיבל משחה אחרת: ל 10 ימים קלוטריזון 15 גרם.
בנוסף, בבדיקה היא אמרה ששינוי צבע גוון העור בעקבות הפטריה לא ישתנה.
רציתי לדעת, האם ישנו טיפול אחר שיכול לעזור בעניין הגירודים ? אולי ברפואה טבעית?
כמו כן האם ישנו טיפול אסתטי שיכול לשפר את עניין גוון העור באיזור זה?
תודה טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גוון עור מפטרית עור - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר18/02/2013ראשית תסימו את הטיפול של רופאת העור כפי שהמליצה ותלכו אליה לביקורת. אחרי שהבדיקה תראה שהפטריה הבריאה, אם עדיין יהיה גרד תנסו קרמים על בסיס צמחי מרפא כגון קלנדולה- אפשר להתיעץ עם רוקח. בעתיד אפשר יהיה לנסות לשזף את האיזור ואולי הצבע ישתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ויראלית באיבר המין של בן הזוגמאיה12/02/2013
שלום יש לי חבר קבוע כבר כמעט שנתיים ובחודשים האחרונים הופיעה לו בליטה בעור באיבר המין. בהתחלה חשבנו שזה כלום אבל לפני שבוע ביקשתי ממנו שיבדוק את זה והוא אכן בדק. הרופא אמר לו שזו יבלת ויראלית ונתן לו משחה... רציתי לדעת האם מותר לנו להמשיך לקיים יחסים?, האם אני נדבקתי אותן במשהו כחומר האם זה נבע בגללי?(עברתי את כל החיסונים לווירוס הפפילומה) ומתי זה יעבור לו? תודה רבה מראש! יש לציין שלכל אחד מאיתנו הייתה התנסות אחת בלבד לפני שנהיינו יחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת ויראלית באיבר המין של בן הזוג - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר18/02/2013עד שהחבר יתרפא רצוי שתזהרו מהדבקה כגון קונדום. הסיכון שלך להדבק או להדביק קטן כיוון שחוסנת נגד פפילומה. בכל זאת תגשי לרופאת נשים לבדיקה לוודא שאין יבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבלת ויראלית באיבר המין של בן הזוג - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר18/02/2013כדאי להזהר מהדבקה כגון שימוש בקונדום עד שהחבר יתרפא. יש חיסון פפילומה גם לגבר וכדאי לקבלו אפילו שיש יבלת, כי יש זנים שונים של הוירוס. הסיכון שאת הדבקת או שתדבקי קטן כי קיבלת חיסון, ובכל זאת תגשי לבדיקת רופאת נשים לשלול יבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למלנומה 0.85 מ"משיר11/02/2013
שלום, לפני כשנה הבחנתי בנקודה אדומה קטנה בשוק ימין. לפני חודש רופא עור הסיר לי אותה ושלח אותה לפתולוגיה. יש לציין כי אני תמיד נשמרת מהשמש ובכלל לא נחשפת אליה לעיתים קרובות וגם אין לי קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם מחלת עור.
הנקודה נשארה באותו גודל במשך שנה ולא השתנתה הן מבחינת גודל והן מבחינת צבע. התשובה שהגיעה מהפתולוגיה בסורוקה לא הייתה וודאית:"נגע מלנומציטרי אטיפי עם מאפיינים ספיטזואידיים חשוב למלנומה 0.85 מ"מ" הציעו לי לקבל חוות דעת נוספת מבלינסון. רציתי לשאול האם זה קורה הרבה שהנגע לא וודאי? שלא יודעים מה זה? האם בגלל שהם לא בטוחים מה זה הם רושמים שזה חשוד כדי להיות מכוסים?ובמידה וגם בבלינסון יאמרו שזה לא וודאי, מה אני עושה? ואם חס וחלילה זה כן מלנומה, בגלל שזה קטן רק צריך להוציא עוד 2 ס"מ מהעור? וזהו?והאם ייתכן שנגע כזה כבר שלח גרורות לאינשהו? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למלנומה 0.85 מ"מ - תגובה
ד''ר להבית אקרמן11/02/2013אני בהחלט מבינה את החששות שלך. לא נשמע לי שיש לך הרבה ברירות. לא תמיד הפתולוגיה מצליחה לזהות בוודאות במה מדובר- ולפעמים נזקקים לחוות דעת נוספת של מומחה. הייתי ממליצה לך לקבוע תור לבילינסון כפי שהומלץ לך לצורך חוות דעת נוספת וסקירה חוזרת של הביופסיה שנלקחה. התשובה שתיארת אכן לא חד משמעית, ויש חשיבות לנסות להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואוקוטן זה רק ויטמין A?שני10/02/2013
לפני כמה זמן שאלתי כאן אם רואוקוטן הוא הורמון או משפיע על ההורמונים
וכפי שנאמר לי רואוקוטן הוא ויטמין A בלבד
אז למה אומרים לא להכנס להריון בזמן הזה כדי שלא יהיו סיבוכים
איך מויטמין A יכולים להיות סיבוכים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואוקוטן זה רק ויטמין A? - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/02/2013רואקוטאן. הוא ויטמין A. עוזר מאד במחלות עם שינוי בשכבת הקרן. לכן נחשב כתרופה חשובה באקנה קשה או עקשני. ויטמין A. במינון כזה גורם למומים בעובר לכן אסור הריון עד 6 חודשים מגמר טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינאה ורסיקולוררנית09/02/2013
מבקשת לברר לגבי בן הזוג החמוד שלי-
מה נחשב כקצת יותר אפקטיבי לפטרת שמש עקשנית באיזור המצח לגבר קרח נטול שיער ראש-
שמפו אגיספור או שמפו קטוזול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינאה ורסיקולור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/02/2013ניתן להשתמש גם באגיספור וגם בקטוקונזול
אם יש אבחנה ברורה שמדובר בפטרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתכשיר להסרת שיער לאשה מניקהשיר07/02/2013
ברצוני להשתמש בתכשיר epilfree להסרת שיער מהפנים, על האריזה מצוין שהתכשיר אינו מיועד לנשים הרות ומניקות, ברצוני לדעת מה הסיכון לשימוש בתכשיר זה אם אני אשה מניקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
שיר08/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אורנית05/02/2013
האם יש מניעה להזריק בוטוקס במידה ונוטלים כדורים פסיכיאטריים באופן קבוע?
בפרסומים שונים בהם נתקלתי בהקשר זה נכתב 'לאנשים בריאים בלבד'..
כמו כן, מה דעתך על הזרקת בוטוקס באמצעות שימוש ב'קופון'? (מחיר של 300 ש"ח לאזור הזרקה). האם יש דברים שבאפשרותי לברר בנוגע למקום המספק את השירות, כדי לוודא שאני 'בידיים טובות'?
בברכה, מיכל
הדפסת ההודעההוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט05/02/2013סהכ אין בעיה עם הטיפול התרופתי עלייך לבדוק האם הרופא\ה שמזריק הינו מנוסה והאם החומר המוזרק הינו באישור משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מתבגר ושיער יבשיעל05/02/2013
שלום,
1. בשנה האחרונה, מצב עור הפנים שלי "על הפנים", כלומר, העור נהיה מבוגר יותר, בצדדים נראים פסים, כמו בשל נפילת עור, בערב, העור נראה עייף מאוד. משתמשת בקרם של ד"ר עור עם חומצות אלפא הידרוקסיות, השתמשתי תקופה קצרה בסבון וג'ל עם חומצה גליקולית. אך אין שינוי.
מה ניתן לעשות כדי לשפר את מראה העור ? ממה נובעת ההתבגרות המהירה הזו ? (בת 46).
2. שיער - בשנה האחרונה גם חל שינוי במבנה השיער. אני בעלת שיער חלק, צובעת כבר שנים בצבע ללא אמוניה. בשנה האחרונה השיער נראה ומרגיש יבש מאוד (הפסקתי להשתמש במרכך בשל נשירה), לאחר החפיפה הרבה קשרים, כשמרטיבה את השיער מרגיש כאילו לוקח לו הרבה זמן להירטב, לספוג את המים.
ממה נובעת התופעה וכיצד ניתן לשפר את מראה ומצב העור ?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מתבגר ושיער יבש - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט05/02/2013קשה לחוות דיעה ללא בדיקה ניתן להתחיל להשתמש ברטין a באופן קבוע בערב לעור הפנים לעיתים השינוי נובע משינויים הורמונליים או דיאטה קיצונית לגבי השיער ניתן להשתמש בתכשירים לשיער יבש מומלץ של חברת קרסטס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצר NewGel+אפרים05/02/2013
שלום
יש לי צלקת קטנה בעור הפנים והיא מעט שקועה אל מתחת לפני העור ( פחות מעשירית המילימטר), אך היא ניתנת להבחנה אם מסתכלים טוב מספיק.
רציתי לדעת אם השימוש בתוצר NewGel+ יכול לעזור להעלמת הצלקת ובכלל מה דעתך עליו. אני מאוד פוחד לעשות שימוש כי מדובר בפנים ( אני פוחד מתופעות כמו פיגמנטציה ועוד תופעות שעשויות לצוץ).
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה חוות דעת?
אפרים06/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצר NewGel+ - תגובה
ד''ר להבית אקרמן08/02/2013הי,
לא אין נסיון בטיפול בתכשיר הספציפי הזה כך שאני לא יכולה לחוות דעה. בעיקרון תכשירים מקומיים לטיפול בצלקות כמו קלוקוט מתאימים בעיקר לצלקות בולטות. צריך לפנות לרופא שמבין בתחום לייעוץ (דר שוחט או שלקוביץ..) על מנת לראות אם יש בכלל מה לעשות בנדון כיוון שמדובר בדבר קטן מאד.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלור שגורם לפצעוניםנטלי05/02/2013
אני בת 38 עם עור מעורב ושמתי לב שאני נכנסת לספא - אפילו שאני לא נכנסת עם הפנים למים יוצאים לי פצעים . שאלתי היא האם יש פתרון כדי לגרום לבידוד של העור מפני הכלור או שאר החומרים שיש בספא תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלור שגורם לפצעונים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט05/02/2013יש מייד לאחר השהות במקום לשטוף היטב את עור הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה בשמשקרן04/02/2013
כמה זמן מומלץ להיות כל יום בשמש כדי לא להרגיש דיכאון? או להפחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שהייה בשמש - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/02/2013בסקנדינביה דיכאון מחוסר שמש די נפוץ. אנשים אלו מרכיבים נורות UV גם בביתם במיוחד בחורף, כדי להשלים על חסר השמש. כמובן מדובר על עוצמה נמוכה שלא תגרום לכויות. קשה לאמר לך כמות מתימטית, אבל אם את מרגישה הקלה בשמש, אז תהיי כמה שאת יכולה בלי לגרום כויות/נזק. ורצוי שתהיי בשעות המתונות לפני 10 בבוקר או אחרי 14:00.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאחר הסרת שיער בלייזרמיכל03/02/2013
שלום רב,
אני סובלת מגירויים לאחר הסרת שיער עם שעווה, ובעיקר אחרי גילוח. לכן החלטתי להסיר שיער עם לייזר.
הטיפול הראשון היה בסדר.
לפני שבועיים עשיתי את הטיפול השני ומאז אני סובלת מגירויים נוראים- גרד שמטריף ומעדיר שינה בלילות וצריבה בכל הרגליים.
הרופא נתן לי כדורים נגד אלרגיה ומשחה וזה לא עזר. עכשיו קיבלתי ממנו אנטיביוטיקה, כדורים חזקים לאלרגיה וכן משחות.
1. האם יש טיפול מקובל במצב כזה?
2. האם ניתן למנוע סבל כזה בטיפול הבא, או שעלי להפסיק את הטיפולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאחר הסרת שיער בלייזר - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/02/2013אני לא מכירה תגובה כזו לאחר הסרת שיער בלייזר. תודאי אצל הרופא שבדק אותך שזה באמת קשור סיבתי לטיפול בלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתקים02/02/2013
לפני כמה שנים עשיתי לעצמי צלקת עמוקה מפילינג ושפשוף על האף. הפצע שנוצר אז, השאיר חור עמוק והיה פתוח.כשהחלים הפצע נוצרה צלקת שעם הזמן התבהרה( שמרתי משמש) עכשיו אני שמה לב שהמרקם איפה שהצלקת הוא מקומט ומחוספס. יש קצת צבע אדמדם חום אבל בהיר. מה ניתן לעשות כדי לשפר את מרקם העור שנוצר? ומה אפשר לעשות בשביל שהצלקת לא תהיה חומה וכהה יותר ? אשמח לפתרונות ואם יש לך עוד דברים להציע תודה רבה קים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן03/02/2013מציעה בשלב זה להראות את הצלקת לרופא עור או פלסטיקאי להתייעצות פרטנית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוסידריןדוגמנית02/02/2013
בשל הקאות וחנק נוצרו לי המטומות עוריות בפנים.
נאמר לי בשל ההמוסדרין, לא להחשף לשמש עד שתהיה ספיגה של ההמטומות.
למה הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוסידרין - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן03/02/2013לעתים עקב מאמץ רב של הגוף יש פגיעה בכלי דם קטנים. ,המצב הפיך יש להימנע חשיפה למקורות חם שמש, תנור חימום קרוב לעור,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)