מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השרת שיער בלייזר ,או ipl.ירון03/02/2012
1.שלום רציתי לישאול מה מתכוונים כשאומרים שאסור להיחשף לשמש בזמן טיפול הסרת שיער בלייזר הכוונה ממש לשבת ולהשתזף כמה שעות עד שהעור נהיה אדום ?
מה אי אפשר להיחשף ל -10 דקות לשמש {ממוצע ביום הליכה למקום כולשהו}
2.האם ניתן לאחר סיום הטיפולים{כול הטיפולים שניתנו} בהסרת שיער להיחשף לשמש מבלי חשש לנזקים על העור כגון פיגמטנציה.?
הודה לך על מענה על שני השאלות ממש חשוב תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרת שיער בלייזר ,או ipl. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/02/2012ניתן להחשף לשמש כמובן עם קרם הגנה לאחר סיום סידרת הטיפוליים.שבועיים לפני טיפול לא מומלץ להשתזף וזאת מאחר ובחלק מהמכשירים לא ניתן לטפל בבעלי גוון עור כהה או שזוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מה ניתן לעשות כדי להיפטריואב02/02/2012
מנקודות חן בפנים-שמתרבות ומתרבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז מה ניתן לעשות כדי להיפטר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט04/02/2012מומלץ שימוש בקרם הגנה משמש וניתן להסיר נק חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לחות לפניםמאירה01/02/2012
אני בת 62 עם עור פנים בהיר יבש מאד והוצאות של bcc מהעור, שניים מהן בפנים.
אני מבקשת מהצוות הנכבד שיעזור לי בבחירת קרם פנים, שתהיה בו גם לחות מירבית וגם הימנעות מהשמש.
שאלתי היא: מה הרכיבים הבסיסיים שאני צריכה לבקש מהרוקח להכנת קרם פנים ?
אני לא מעשנת.
בתודה מראש, נאווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לחות לפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ01/02/2012נאוה שלום.
התאמת קרם הינה אינדיוידואלית לחלוטין ואין למעשה דרך לדעת בודאות עד שלא מנסים.הרכיבים הבסיסיים שאת צריכה לחפש הם אכן בסיס של לחות ובו מסנן קרינה בעל SPF30 לפחות.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בזקיק השערה כתוצאה מטיפול לייזמור01/02/2012
שלום רב,
לפני כשבועיים הסרתי שיער בלייזר ברגלים העליונות ובמפשעות. יום אחרי הטיפול הופיעו פצעים אדומים ומגרדים. רופא העור טען שמדובר בדלקת בזקיק השערה ונתן לי משחה בשם "פוסיקורט קרם" שהרגיעה לי את הגירוד. שבוע לאחר הטיפול הפצעים עדין נמצאים הם קטנו והגירוד כמעט חלף. האם אני יכולה להמשיך בטיפול הלייזר בהמשך? רופא העור נתן לי משחה למרוח לאחר טיפול הלייזר בשם "פוסידין קרם". לטענתו המשחה תמנע הופעת הדלקת ואין כל בעיה להמשיך לטפל. האם זה נכון? האם אני לא עושה לגופי נזק הן בדלקת והן במריחת המשחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בזקיק השערה כתוצאה מטיפול לייז - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ01/02/2012מור שלום.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אבחנתו וטיפולו של הרופא שלך נשמעים לי מתאימים לחלוטין..
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגילנועם31/01/2012
לפני שנה עשיתי עגיל בטבור, העור שלי לא דחה את העגיל בכלל והכל היה בסדר. עם הזמן אחרי תקופת ההחלמה הפסקתי לטפל בעגיל ושמתי עגילים כבדים ואפילו ישנתי איתם. יום אחד פתחתי את העגיל עצמו וראיתי שהחור ממש התרחב והבשר שתופס את העור נהייה דק ממש כמו חוט, אז החלטתי לקרוע אותו.
רציתי לדעת האם העור יתחדש או יתרפא? אם כן איך לטפל בפצע כדי שיתרפא כמה שיותר מהר? האם יש משחות מיוחדות לצלקות מהסוג הזה שיעלימו את הסימנים? ומה בנוגע לשתי חתיכות הבשר שנשארו בצדדים- הן יעלמו, יתחדשו, יקטנו?
בכל מקום ששאלתי אמרו לי לפנות לרופא עור אבל אין לי ממש זמן לקבוע תור, אז אני מודה מראש למי שיצליח לעזור לי הרבה זמן מחפשת תשובה ומפחדת שהמצב יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגיל - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012מומלץ שתיפני לכרורג פלסטי לעיתים יש צורך בהתערבות כרורגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 23 ומלא נקודות "חן"-שמעתייואב30/01/2012
מחבר שיש מושג של "נקודת אם" שהיא הגורם לריבוי הנקודות-ואם יטפלו בה,לא יתרבו הנקודות.
רופא העור שלי מקופת חולים טוען שאין דבר כזה.מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בן 23 ומלא נקודות "חן"-שמעתי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012אין שום בסיס מדעי לאמונה שכזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשיםארז29/01/2012
שלום,
אחרי כמה שנים בלי קשקשים, הופיעו אצלי לאחרונה שוב קשקשים. אני חופף את השיער ב"הד אנד שולדרס" (רגיל. אין לי, למיטב הבנתי, שיער שמנוני), ואני עושה את זה ככה: ביום ראשון - חופף פעם אחת; ביום שני - לא חופף, רק שוטף במים; ביום שלישי - חופף פעם אחת; וכך הלאה - יום אחד חופף, יום אחד רק שוטף. אני שוטף את השיער, כי אני תמיד עושה פן אחרי הרחצה, כדי להעמיד את הפוני מקדימה.
מה כדאי לי לעשות כדי להפטר מהקשקשים? הם לא רבים, אבל הם קיימים וזה לא הכי יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012מומלץ לחפוף יום יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אלפא הידרוקסיסיגל אידל28/01/2012
ד"ר נכבד שלום רב!
שאלתי :
האם חומצה אלפא הידרוקסי חושפת פיגמטים בפנים?
ובמידה וכן , האם זה בסדר
בברכה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אלפא הידרוקסי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012בריכוזים גבוהיים ניתן לגרום לקילוף של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה .. זה דחוף לימור27/01/2012
הייתי בהתייעצות אצל רופא להסרת נקודת חן והוא אמר לי שהוא יבצע חיתוך שטחי של
הנקודה וישלח לבדיקה פתולוגית ואת שאר הנקודה יצרוב בלייזר או מחט חשמלית.
והוא אומר שהצלקת תיהיה כתם חום\ורוד
צריך תפרים בשיטה הזאת והאם צלקת גדולה בדרך כלל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה .. זה דחוף לי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012במידה והטיפול מבוצע עיי רופא מיומן בדכ התוצאה האסטטית יפה ברור שהדבר תלוי גם בגודל נק החן מיקומה גוון העור ואם קיימת נטיה לצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת במצח מטיפול בחנקן נוזליסיון26/01/2012
שלום,
לפני חצי שנה עברתי הסרת נגע בעור ע"י רופא עור. הוא השתמש בחנקן נוזלי.
הנגע אומנם ירד אך נשאר כתם חום כהה מכוער במצח (מעין צלקת עגולה חומה).
עלי לציין כי אני בעלת עור כהה.
האם ניתן לטפל בסימן זה?
לאן עלי לפנות?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת במצח מטיפול בחנקן נוזלי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת מרשם לקרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד''ראלון26/01/2012
הופיע הרפס מסוג זוסטר לידידה שלי בת 49 ,האם זהו סימן לHIV? יש לציין שהיא עברה בדיקת HIV באוגוסט האחרון ונימצאה שלילית,אני מצוי בחרדה גדולה היות והיה בינינו קשר מיני.... אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד''ר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012אין הדבר מהווה סימן ספציפי לhiv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה, נואשעומר25/01/2012
אני בן 16
סובל מאקנה כבר כמה שנים, הפחד היחידי שלי הוא שזה ישאיר צלקות
אז פניתי לרופא עור והוא רשם לי ראוקוטן
ובגלל שרציתי לבדוק את כל האפשרויות הלכתי למרכזה קוסמטי ידוע
וסיפרתי להם שאני רוצע להימנע מכל התופעות לוואי של הראוקוטן
והם הסבירו לי שיש תוכנית של טיפולים ותכשירים וויטמינים ודיאטה ופגישות של 5000-6000 שח ובדקתי ומסתבר שזה אמין מה שהם הסבירו לי
אחרי זה אמרו לי שקומטיקאיות לא מוכשרות לטיפול במחלה הזאת
ואני כבר לא יודע מה לעשות
אולי לפנות לרפואה האלטרנטיבית?
טיפול קוסמטי?
או ראוקוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה, נואש - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012מומלץ לפנות לטיפול רופא ואם אתה רוצה לקבל חוות דעת נוספת ניתן לפנות לרופא עור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הקרקפתיואל23/01/2012
שלום רב,
מזה 14 שנים אני נוטל רואקוטן בשל פצעים שמדי פעם מופיעים על הקרקפת. הרואקוטן אכן מרגיע את הפצעים. ניסיתי לבדוק אפשרויות אחרות אצל רופאים אחרים, אך כולם אמרו לי שזה תהליך ארוך מאד מאד. בהתחלה הייתי נוטל כדור כמעט כל יום, היום בערך פעם בשבוע-שבועיים. האם זה תקין? האם אין דרך אחרת לטפל בפצעים על הראש? אם איני טועה, מדובר בדלקת בזקיק השערה.
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הקרקפת - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012במידה וטיפול של 2 כדורים לשבוע פותר את הבעיה ניתן להמשיך בטיפול לתקופה ארוכה תוך מעקב בדיקות דם ישנם טיפולים נוספים ואולם קשה לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שמןאביב23/01/2012
קראתי איפשהו שאפשרי למרוח על עור שמן בפנים ג'ל חוחובה שמשתמשים בו לעיצוב השיער וטענו שזה מייבש את השומן ואת הפצעים שמופיעים וגם יש לי בג'ל חוחובה ויטמין e זה בטח גם עוזר...אז מה שעשיתי זה אחרי מקלחת אני לוקח שכבה ממש דקה מהג'ל חוחובה מורח על הפנים משאיר לאיזו דקה ואז שוטף עם מים ואז אפילו שעובר חצי יום אני מרגיש שהעור מייצר בהרבה פחות שומן בפנים...האם שמעתם על זה שג'ל חוחובה עוזר לעור שמן? שאפשרי למרוח אותו? וואלה אני אשמח אם תענו לי ותעשו לי סדר בבלאגן תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012איני מכיר את הטיפול שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שיש? פיגמנטציה?דנה23/01/2012
שלום דוקטור.
אני בת 19 והעור שלי שקוף ועדין.
אתמול ישבתי ליד תנור ספירלה מחמם המון זמן.
כשקמתי שמתי לב שברגליים נהיה מעין "ענף" אדום.
הנחתי שזה כתוצאה מהחום והמשכתי בעיסוקי.
אני שמה לב שזה לא עובר, הענף קיבל מעין צבע חום, כאילו פיגמנטציה שכזו.
מה עלי לעשות? אני מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שיש? פיגמנטציה? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012במידה והפיגמנטציה לא חולפת תוך מס שבועות מומלץ לפנות לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)