מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטיליגו- דרכי טיפולאלי22/01/2012
שלום .
לפני כ4 שנים אובחנתי לראשונה ע"י רופאת עור , שאמרה לי שהכתמים הלבנים הקטנים שהופיעו לי על גב והצואר הם למעשה ויטיליגו.
לא ידעתי הרבה על המחלה, וגם פחדתי להתעמק, לפי תגובת הרופאה.
היא נתנה לי מרשם לשתי משחות - אלוקום ודייבונקס, ואמרה לי להקפיד לקחת ויטמינים B C ו D כל יום. לאחר כחודשיים ראיתי שיפור באמת בהופעת הכתמים, ולצערי לא התמדתי עם המשחות והויטמינים. לאחר זמן מה החלו לחזור הכתמים, ואף להתפשט.
כיום התחלתי טיפול פוטותרפיה בתל השומר. אני כבר לאחר 20 טיפולים, ועוד לא ראיתי שיפור, אם כי הבנתי שזה תהליך ארוך.
שאלתי, האם הטיפול הראשון שלקחתי, דהיינו שתי המשחות בתוספת עם הויטמינים, שאכן עזרו לי בהתחלה יכולים לשמש אותי גם כיום? האם אפשרי לשים דייבונקס ואלוקום במקביל לטיפולי פוטותרפיה?
אציין גם כי התחלתי את טיפולי הפוטותרפיה עם משקפיים אטומות לקרינה, אך כעת מכיוון שהחלו להופיע לי כתמים לבנים מסביב לעיניים , אני מקבל קרינה ללא משקפיים, דבר שמדאיג אותי מאוד. האם יכולים להיגרם נזקים לעיניים , כגון קטרקט , בגלל החשיפה לקרני UV?
המון תודה.
אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו? ד"ר? עזרה בבקשה!
אלי06/02/2012היום הייתי צריך להחליט אם להמשיך בפוטותרפיה או לא. אין לי מושג איך להחליט. בינתיים אני לא רואה שיפור, ואני שם לב כי מתחילים להופיע לי קמטים על גב היד, והעור נהיה דק יותר. ממש כאילו העור מזדקן במהירות. אני יודע שזה יכול להיגרם כתוצאה מחשיפה לשמש , השאלה האם כבר אחרי כ20 טיפולים זה נורמלי?
קרם לחות לידיים יכול לטפל בזה?
להמשיך טיפול כזה או לעבור למשחות עם סטוראידים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר להזריק בוטוקס לסובל מגלאוקומה?אדית22/01/2012
האם מותר להריק בוטוקס בים הגבות ומתחת לעין למי שסובל מלחץ תוך-עייני ומטופל בגלאוטן וקומביגן.
תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאלה
סופי ברנר23/01/2012אין מניעה לבצע זריקת בוטוקס לאדם שסובל מלחץ תוך עייני ומטופל בכדורים שציינת.
ההזרקות מגיעות אך ורק לשכבות העור העליונות, בזמן שלחץ תוך עייני מתמקד הרבה יותר עמוק.
בכל מקרה מומלץ להגיע לייעוץ מקצועי אצל רופא מומחה.
סופי ברנר - מנהלת תחום אסתטיקה - קר שירותי רפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהמאיה21/01/2012
שלום
השתמשתי חודשיים במשחת הבהרה שקניתי בבית הטבע על כתמים בגב וזה עזר לי איכשהוא.
אחר כך רכשתי משחה יותר יקרה משמנים טבעיים כי חשבתי שהיא תהיה יותר יעילה והשתמשתי בה חודשיים.
כשחזרתי למשחה הראשונה (היא יותר יעילה לדעתי) מרחתי אותה בחוזקה כדאי להספיגה והיא החלה לגרום לי לגירודים אחרי 4 ימים בערך מה שלא קרה בשימוש הראשון.
האם יכולה להיות אלרגיה בשימוש חוזר? האם כדאי להפסיק קצת ולחזור להשתמש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ22/01/2012מאיה שלום.
כפי שציינת, הייתי מפסיק שימוש עד שהכחל ירגע, מנסה שוב ולפי התגובה מחליט אם להמשיך או לא.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםאביב19/01/2012
שלום,רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להעלים כתמים אדומים מהפנים שנוצרו לאחר טיפול ברואקוטן?האם משחה של סבוקלם יכולה לעזור או שזה רק מעניק לחות לעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ22/01/2012אביב שלום.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כתמים אדומים שנשארים בפנים במקומות בהם היו פצעים נעלמים לבד ללא טיפול מס' חודשים לאחר גמר הטיפול ברואקוטן.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב דוקטורים יקרים.עדן19/01/2012
יש לי שתי שאלות .אני בן 21 בריא מאד. לפני שנה ככה יצא לי בפנים בצד ימין של הלחי כמו גבעה כזאת קטנה שלא כ"כ רואים אותה ואם נוגעים בה דוקטור היא מוציאה ריח כזה לוואי. מה זה יכול להיות?יש לציין שהיא אותו גודל כבר שנה ולא גדלה או משהו.
ועוד שאלה דוקטור. יצא לי במפשעות מין כתמים כאלה אחד בצד ימין של הברך ואחד בצד שמאל של הברך התיאור זל זה זה כזה עור דק בצבע אדום הייתי אצל רופא עור מומחה והוא אמר לי שאין לי מה לדאוג וזה רק סימני מתיחה וגם בדיקות דם עשיתי ליתר ביטחון יצא תקין. השאלה שלי היא כזאת הוא הביא לי משחה שנקראת סטריה ומרחתי והיא לא עזרה היא רק תשתשה את זה.האם מניסיונך זה סימני מתיחה? והאם סימני מתיחה לא עוברים לעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב דוקטורים יקרים. - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ22/01/2012אבי שלום.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ההמצא שאתה מתאר בלחי נשמע כמו בלוטת חלב מוגדלת, אך יש צורך לראות כדי לאשר סופית.
קיימים יטפולים לסימני מתיחה , אך שוב יש צורך לראות במה מדובר לפני שניתן להתאים טיפול.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים וסימנים בעור אחרי שעווהשירה18/01/2012
שלום!
בגיל 16 עשיתי טעות טפשית ונתתי לקוסמטיקאית להסיר לי שיער מתחת לסנטר בשעווה, מאז השיער צומח עבה יותר ודי מהר, אני בת 23 ובתקופה האחרונה הופיעו לי נקודות אדומות במקום שבו נמצאות השיערות ומעין כתמים חומים דהויים במקום ממנו אני מסירה את השיער, חלק מהנקודות גם נפוחות וכהות יותר. וזה ממש בולט.
מה ניתן לעשות כדי להיפטר מהכתמים ומהסימנים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים וסימנים בעור אחרי שעווה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ22/01/2012שירה שלום.
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף בהתזהנדב17/01/2012
האם לשיזוף בהתזה יש יכולת לעלים לעין כתמים וצלקות
כלומר האם אחרי שאני יעשה שיזוף בהתזה יראו עדין כתמים או צלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף בהתזה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ22/01/2012נדב שלום.
אין כל דרך לדעת עד שלא תנסה.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להימנע מסאונה וג'קוזי?מוטי17/01/2012
שלום,
יש לי ליכן פלאנוס על הפנים, וידוע שהסיבות למחלה לא ידועות. הרופאת עור אמרה לי שיכול להיות שזה נגרם מהשמש או ממתחים נפשיים.
אני מנוי בספא שיש בו סאונה וג'קוזי. יכול להיות שליכן לאנוס נגרם עקב השימוש בסאונה וג'קוזי? כי זה ידוע שמחלות עור וחיידקים מסויימים יכולות להיגרם עקב השימוש.
מצד שני, אולי אין לזה שום קשר לליכן פלאנוס.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להימנע מסאונה וג'קוזי? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ22/01/2012יוני שלום.
אין כל קשרבין ליכן פלנוס לבין סאונה או ג'קוזי
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרנולומה אנולראור16/01/2012
שלום רב.
לאמי אובחנו בעזרת ביופסיה בשטחי הגרורות שהופיעו בגבות ידיה ובזרועותיה
"גרנולומה אנולר..." משהו כזה.
הרופא נתן לה משחה בשם דרמובט ושמענו על שהמשחה יכולה להיות קטלנית.
א- האם יש טיפולים \ משחות אחרים/ות לבעיה הזו?
ב- היום היא עברה ניתוח לשחרור עצב ביד ועדיין לא התחילה עם המשחה לטיפול בגרנולומה, האם היא יכולה במקביל לאחלמה להשתמש בדרמובט?
אודה לתשובה בהקדם
נ.ב. אנחנו חוששים מאוד מהדרמובט גלל כל התגובות של המטופלים בו ומעוניינים למצוןא פתרוןיחלופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוכל לקבל תשובה?
אור23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט01/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מירב מקניון רמת אביב - אסתטיקהרייצ'15/01/2012
האם מישהו טיפל בהזרקות בפנים אצל ד"ר מירב?
אשמח לקבל חוות דעת והמלצות.
אני דוחה את הטיפול כבר המון זמן אבל יש לי תור השבוע.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך את מעיזה ללכת אליה ?? השתגעת ??
סיוון16/01/2012היא לא רופאה ואין לה זכות להזריק לפניהם של אנשים , זה ממש חוסר אחריות לעשות דבר כזה !! שמעתי כבר על המון אסונות שעשו רופאי שיניים עם הזרקות לפנים !! חפשי רופא אמיתי וברמה גבוהה ולא רופאת שיניים שלא למדה בחייה רפואה !! רק בישראל קורה דבר כזה !! אנשים לא מבינים שרופא שיניים זה לא רופא !! אז ראי הוזהרת !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרייצ - מניסיון שלי תתרחקי ממנה !
לירן21/01/2012מניסיון רע מאוד שלי תתרחקי ממנה ושלא תעיזי ללכת לרופא שיניים לטפל בקמטים שלך! !!!!!!!!!! זה מסוכן מאוד כי הם לא רופאים ואין להם שמץ של ידע ברפואה בסיסית וכבר שמעתי המון אסונות שרופאי שיניים עשו במילויי קמטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי ואבוי מטורף לגמרי
לירן26/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי משרד הבריאות ישים סוף להזרקות
לירן01/02/2012לקמטים על ידי רופאי שיניים, . גם לי רופאת שיניים עשתה נזק במילוי קמטים וזה ממש אסון, עד מתי תהיה הפקרות של משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בפניםנופית15/01/2012
שלום,
אני בת 25 ולוקחת גלולות יסמין מזה שנה
שמתי לב שמתחת לעיניים נהיו לי המון כתמים חומים שלא זכור לי שהיו בכמות כזו לפני הגלולות (היו לי כמו נמשים קטנים מסביב לעיניים אבל עכשיו בנוסף יש ממש כתמים עגולים וגדולים - שליש מקוטר סיגריה)
האם יש קשר לגלולות ? האם זה בר שינוי? כלומר אם אפסיק את גלולות יסמין או אם אחליף לגלולות במינון נמוך יותר (ידוע לי שיסמין במינון מאוד גבוה)
אודה על תשובתך,
שבוע טוב
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה בפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/01/2012נופית שלום.
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול יותר לטשטש כתמי אקנה וצלקותנדב14/01/2012
שיוזף בהתזה או מיטת שיזוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יכול יותר לטשטש כתמי אקנה וצלקות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט14/01/2012לא זה ולא זה ואולם אים צריך לבחור אז שיזוף בהתזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס בזמן הנקהדינה13/01/2012
אני בת 30 ויש לי תינוקת בת חודשיים השבוע עשיתי אצל רופאה המתמחה בטיפולי אסתטיקה בוטוקס במצח.. כעת אמרו לי שאסור בזמן הנקה לעשות בוטוקס, אני אמרתי לרופאה שאני מניקה והיא מילאה לי שאלון רפואי...מה אני יכולה לעשות עכשיו האם זה מסוכן לביתי או שאני יכולה להמשיך להניק כרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאה חסרת אחריות -לא הייתי חוזרת
סיוון14/01/2012אליה !! הרופא שלי ד"ר ליפשיץ רוברטו אסר עלי לעשות בוטוקס בהריון ובהנקה וחיכיתי בסבלנות שנה וחצי !! שתתבייש לה הרופאה הזאת !!אין גבול לרדיפה אחרי הכסף !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס בזמן הנקה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט14/01/2012לא מומלץ בוטוקס בזמן הריון והנקה במידה וכבר בוצעה ההזרקה לא מומלץ הנקה באותו היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר בעורר13/01/2012
היי
לאחרונה התחילו לצוץ כתמים מוזרים על העור שלי.
הם שטחיים ולא בולטים. באים והולכים. בעיקר ביד.
מצורפות שתי תמונות, אשמח לדעתכם בעניין.
כרגע יש לי תור לרופא, אבל רק עוד שבועיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה של כתם אחר. תודה
ר13/01/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בספירטנוגה13/01/2012
רציתי לדעת אם אפשר בתקופה שאני מורחת גנטרים ומופיסירון ולוקחת כדורי מינוצקלין לשים על העור גם ספירט סליציל 2 % ופעם בשבוע מסיכת בוץ . כבמובן לא באותו זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בספירט - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט14/01/2012ניתן להשתמש בספירט סליציל לא מומלץ מסכת בוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)