מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקינודרםאבי15/02/2011
שלום רב,
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש באופן קבוע במשחה זו לקרקפת על מנת למנוע נשירה ולתת טיפול תומך במינוקסי.
אני יודע שאין התוויה של מוצר זה להצמחת שיער או לעצירת נשירה, אבל בכל זאת הייתי מעוניין לנסות(בעקבות כמה מאמרים על חומצה אזלאית) ורציתי לדעת האם יש תופעות לוואי או השפעה כלשהי על המערכות הפנימיות בגוף.
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקינודרם - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011אבי שלום
לא אמורה להיות כל השפעה על מערכות פנימיות . אין לדעת יעילות עד שלא מנסים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ומוצרי חלבדניאל15/02/2011
האם צריכת מוצרי חלב בכמות גדולה או צריכת מוצרת חלב בכללי, גורמת להחמרת האקנה?
כי שמעתי כמה שמועות על זה ומעניין אותי לדעת אם זה נכון או שזה שטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה ומוצרי חלב - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011דניאל שלום
אין להנחה זו כל ביסוס מדעי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כל רופא יכול לבצע פילינג?אורית14/02/2011
כל רופא עור מבצע פילינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כל רופא יכול לבצע פילינג? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011עינת שלום
התשובה היא לא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באלכוהול 70 אחוז לעור הפניםמירי14/02/2011
בעבר הייתי סובלת מפצעוני אקנה, וקיום מטופלת יחסית בהצלחה..
לאחרונה פיתחתי לעצמי הרגל לחטות איזורים מסויימים בעור הפנים בעזרת אלכוהול.
זה נותן לי הרגשה של יובש בעור וניקיון.
רציתי לשאול האם זה מזיק לעור הפנים?
האם אני מחמירה את המצב באיזו שהיא צורה שאני לא מודעת אליה?
תודה מראש לעונים..
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באלכוהול 70 אחוז לעור הפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011מירי שלום
המצב אינו אמור להיות מוחמר , אך התכשיר גורם בדרך כלל ליובש של העור ועלול לגרום לגרויים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות אקנהקוקי14/02/2011
שלום
הייתי שמחה לקבל מידע בנוגע לפילינג בינוני. לפי מיטב הבנתי פילינג עמוק יוכל לעזור למקרה שלי אבל אני ממש מפחדת מכיוון שהבנתי שמדובר בטיפול קשה עם הרדמה כללית והחלמה קשה.
מהו זמן ההחלמה לאחר פילינג בינוני? במה זה כרוך? אשמח לדעת על התהליך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלקות אקנה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011קוקי שלום
אין כל טעם להכנס לפרוט על תהליך שכלל לא ברור האם הוא מתאים לך ולכן יש צורך בבדיקה מקדימה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הבהרהשיר14/02/2011
שלום רב,
אני עושה לייזר במפשעות. גוון העור שם נהיה יותר כהה. האם יש אפשרות להבהיר אותו?איזו משחה/קרם הבהרה מומלצים? איפה ניתן לרכוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הבהרה לאחר לייזר במפשעה.
איריס לוי14/02/2011שלום רב,
קרם לשימוש הבהרת כתמי פיגמנטציה באזור המפשעה:
"Bleaching Cream" פעולתו של הקרם היא ישירות על המלנין, פיגמנט הצבע של העור הנמצא ברקמת האפידרמיס שהיא שכבת העור העליונה. מייד למגע העור עם הקרם המכיל את תמצית הנופרים הטבעית, מהולה במרקם המשחה, נדחה המלנין וכן עודפיו המרוכזים בכתם, אל תוך עומק הדרמיס, שכבת העור התחתונה ונעלם מפני שטח העור.
עוד ניתן לשלב מי פנים NBC מסדרת התכשירים של "חביבה ריבקין" מי פנים המיועדים לטיפול ולהבהרת עור פגום ע"י פיגמנטציה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ניתן לרכוש את הקרם הזה?
שיר15/02/2011זה ודאי שהוא יבהיר את הצבע באזור המפשעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם הבהרה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/02/2011ניתן לרכוש בבית מרקחת קרם איזומד 4 אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכשתי את הקרם ומרחתי על האזור
שיר28/02/2011במשך שבוע. אני מרגישה קצת עקצוצים וגירודים, מעט אדמומיות. האם זה אמור לחלוף? האם להפסיק, אולי המשחחה לא מתאימה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש אנאלי?גידי14/02/2011
שלום
האם יש הגיון בשתייה של שמן פרפין (על אף שאינני סובל מעצירות), כטיפול במעין סדקים אנאלים (כנראה נגרמו כתוצאה מיובש)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש אנאלי? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011ארי שלום
אין דרך לדעת עד שלא מנסים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה לגבי שיטת ARIA SHAמודאגת14/02/2011
שלום רב לרופא,
אני מעוניינת להסיר שיער בבית השחי.
רציתי לברר האם קיים סיכון בפגיעה בבלוטות הלימפה או דברים חמורים אף יותר בעקבות החשיפה לקרני האור והחום שבשיטה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאלה לגבי שיטת ARIA SHA - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011שלום רב
לא אמור להיות כל סיכון כזה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן באוזןאמיר14/02/2011
שלום
יש לי נקודת חן באוזן שבטעות גירדתי אותה עם הציפורן
ולא ידעתי שזה נקודת חן
היא חזרה שוב קצת יותר גדולה בצבע יותר בהיר ועכשיו מתקלפת מעצמה
האם זה יכול להיות מסוכן?
תודה מראש
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן באוזן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011מאיר שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ומינוציקלין..דניאל13/02/2011
יש לי אקנה בערך ברמה בינונית.
הרופא עור אמר לי לקחת מינוציקלין 50 מ"ג - 2 כדורים ביום לתקופה של 3 חודשים אבל הוא לא כך כך פירט ויש לי כמה שאלות:
1. שמעתי שאחרי שמפסיקים לנטול את הכדורים האקנה חוזר? האם הוא תמיד חוזר או שיש מצב שהוא מפסיק לתמיד ? מה הסיכויים?
2. אני מרכיב עדשות מגע, ושמעתי שריאוקוטן מייבש את העין וגורם לבעיות עם עדשות המגע, האם גם במינוציקלין יש בעייה עם הרכבת עדשות המגע?
3. בלי קשר לאקנה, יש לי אף שומני שכל פעם מוציא שומנים לבנים בצורת נקודות לבנות שיוצאות לי מהאף ופעם ב-כמה ימים אני משפשף את האף במקלחת והשומנים יוצאים אבל זה חוזר שוב - האם כדורי המינוציקלין ייעזרו לבעייה זו? או שהם יחמירו אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה ומינוציקלין.. - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011דניאל שלום
1. בדרך כלל, בכל הטיפולים -למעט רואקוטן, יש חזרה של הפצעים עם הפסקת הטיפול.
2. בדרך כלל לא.
3. אין כל דרך לדעת עד שלא מנסים
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאויטליאור13/02/2011
שלום שמי ליאור בן 32.לפני כשבוע קיבלתי מהרופא רטאויט 0.025 לטיפול בנזקי שמש וסימנים מפצעים.בכל אופן לא חוויתי שום אחת מהתופעות שמדובר עליהן שהמשחה גורמת החל מאודם ועקצוץ ועד לגירוי כלשהו פשוט כלום.שאלותיי הן:א.האם זה אומר שהמשחה לא עובדת ושעליי להגדיל את המינון ל0.05?
ב.איך כדאי למרוח נקודתי או כמו קרם לחות על כל הפנים?
מחכה לתשובה בהקדם.
בתודה מקרב לב.ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטאויט - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ15/02/2011ליאור שלום
א. לא
ב. צורת המריחה נתונה לשיקולך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא טיפול לייזרטלי רובין12/02/2011
שלום רציתי לשאול...אני בעיצומו של טיפול בלייזר להסרת שיער בבית שחי ומפשעות..ברצוני לחדש נטילת טבליות ויטמינים רוטס hr...עקב נשירת שיער בראש..האם זה אפשרי? זה לא יגרום לצמיחת שיער מיותרת באזורים המטופלים?..תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא טיפול לייזר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/02/2011אין שום בעיה בנטילת ויטמינים במקביל לטיפוליים להסרת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי רוטס והסרת שיער
ד"ר יובל דומנ14/02/2011שלום לך,,
אין קשר לטבליות "רוטס" ולהסרת שיער. את יכולה לקחת ללא חשש.
ריקי מינצר
רשת CARE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןנתי11/02/2011
שלום
אני נוטל רואקוטן מזה חודשיים
במשרד שבו אני עובד יש חלון גדול ללא תריס ואני יושב מול החלון.
האם יש בעיה מבחינת חשיפה לשמש בישיבה מול החלון במקביל לנטילת התרופה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/03/2011בוקר טוב.
אם אתה חש שהקרינה היא משמעותית- תתנהג כמו בחשיפה רגליה- מסנני קרינה וכ"ד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטיםאירה11/02/2011
שלום,
אני בת 52 ורציתי לשאול איזה טיפול נגד קמטים מומלץ בגדילי? לא מעוניינת בניתוח ובבוטקס, שמעתי על טיפול ב ELOC או בגלי רדיאו. מה דעתכם על זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירה -גלי רדיו זה בולשיט אחד גדול
תמי12/02/2011אם זה לא מילוי קמטים או ניתוח שום דבר לא שווה -סתם הוצאה כספית שאחר כך תיבכי עליה ! גלי רדיו או החדרת אוזון או כל דבר אחר חיצוני זה רמאות אחת גדולה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמטים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/02/2011ניתן לבצע פילינג כימי או טיפולי לייזר להשטחת קמטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהמיכאל10/02/2011
שלום יש לי די הרבה צלקות אקנה על פנים.
רובן אדומות מאוד וזה נראה פשוט כמו פצעים אבל הן אינן מוגלתיות.
ידוע שצלקות אקנה נשארות לכל החיים אבל אני רוצה שלפחות האדמומיות תרד.
רציתי לשאול האם יש משחה שאולי תוכל להבהיר לי או לטפל באדמומיות ולרכך טיפה את הצלקות ואת המראה שלהן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/02/2011ניתן לנסות קרם רוביאלין בדכ האדמומיות חולפת עם הזמן יש להשתמש גם בקרם הגנה משמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)