מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש ברואקוטן עם הסרת שיער ?שמוליק19/02/2011
שמי שמוליק בן 32 רציתי לדעת האם מותר להשתמש ברואקוטן במהלך טיפולי הבזקי אור להסרת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברואקוטן עם הסרת שיער ? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011שמוליק שלום
ניתן להשתמש ברואקוטן במינון מלא כאשר הסרת השיער נעשית בגוף ובמינון חלקי כאשר היא נעשית בפנים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקוטן והסרת שיער
נתי28/02/2011אני נוטל רואקוטן בשל פצעים בחזה ובגב. האם יש דרך להסיר שיער מהחזה והגב בזמן נטילת התרופה ? ואם כן באיזו שיטה. (בן 31, הפצעים כמעט יבשים ונותרו סימנים, שיער דליל יחסית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בבקשה
נתי14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתצביקה18/02/2011
היי אני בן 20.
לפני כשנתיים הסתפרתי במספרה,ואני כל חודש מסתפר והספר שלי גם מגלח לי את הזקן עם מכונת התספורת.
מה שקרה אז שהספר עבר עם המכונה על חצקון שהיה לי בפנים ומאז נשארה לי צלקת.
עכשיו רציתי לשאול ולדעת האם ניתן לעשות משהו?
בנוסף האם צלקת ניתן להוריד כמו קעקוע, כלומר באותו תהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011צביקה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדוב.ר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על העורשרית17/02/2011
2 שאלות ברשותכם:
א. לאמי כבן 75 התחילו להופיע כתמים על עור הפנים מידי פעם שורפים לה כמה כתמים. אמרו שזה כתמי גיל. מה הטיפול הכי טוב לכתמי גיל ואיך אפשר למנוע שהתפשט יותר ויותר זה מפריע לה אסטטית?
2. אני כבת 55. לאחרונה הופיעו לי כתמים עגולים, יבשים ומעט מקושקשים על הרגל ומידי פעם מופיעים כתמים עגולים חדשים בשוק. מפריע לי מבחינה אסטטית. לעיתים רחוקות זה גורם לעקצוץ אך מעט רגיש כשאני מגרדת. מימה נובע הכתמים והטיפול? הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים על העור - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011שרית שלום
אין כל דרך לענות על שאלותיך בלי לראות במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום .תומר17/02/2011
שלום רב!
שמי תומר בן 18 וחצי אני משתמש במשחה נגד חצקונים ולא ידעתי שהיא מייבשת קמתי בבוקר כל הפנים שלי יבשות כאלו רק מהמשחה לא נגעתי בכלום כדי לנסות לעזור לזה אחר כך לפנות ערב שמתי קרם פנים מאוד חזק נגד יובש בפנים,ואז הפנים שלי נהיו נורא אדומות והתחיל גם לשרוף לי נורא..........
ואחרי זה שתפתי תפנים הם מיים וכרגע יותר טוב מה הפתרונות שאפשר למצוא לזה?
לא לשים כלום לע הפנים או לנסות איזה תכשיר אחר או מה......
תעזרו לי בבקשה! שיההי ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום . - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט20/02/2011היובש יכול להגרם ממריחה מוגזמת או מרגישות מומלץ להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי אקנה אדומיםדניאל16/02/2011
אני בן 16 ואני סובל מאקנה בינוני אך לא משתמש בכדורים (סיבות אישיות)
אני משתמש בסבון פנים ACNIL ובמשחה CLEAREX 5%, וזה משפר את המצב במידה מסויימת.
בכל מקרה הבעיה שיש לי פצע אקנה שמתרפא הוא נשאר נקודה אדומה (בהתחלה זה עדיין קצת בולט אבל אחרי זה הופך להיות סתם נקודה אדומה) -
הבנתי שהנקודה אדומה הזאת אמורה להעלם לבד אבל הבעיה שאצלי זה כבר 4-5 חודשים וזה עדיין לא נעלם זה רק הולך ונהיה פחות אדום עם הזמן.
האם בסופו של דבר כל הנקודות האדומות יעלמו? כמה זמן לוקח להם בערך כמה חודשים זה נורמלי?
האם הסבון פנים אקניל או המשחה שאני משתמש גורמות לנקודות האדומות לעבור לאט יותר או אין קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי אקנה אדומים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011דניאל שלום
בסופו של דבר כל הכתמים לרוב נעלמים לבד בטווח של מספר חודשים. אין קשר לשימוש בתכשירים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקליןנטלי16/02/2011
כשנה אני סובלת מאדמומיות בסנטר מלווה בפצעונים, גרד ותחושת חום בעור. בתחילה קיבלתי משחות כמו טבע קוטן שעבדו, לאחר שהפסיקו קיבלתי את האלוקום. בתחילה עזר, ואחרי כמה ימים הייתה חוזרת התופעה והייתי מורחת שוב עד שהגיע למצב שבו אני מורחת את המשחה בכל עבר משום שאחרת הייתה התפרצות. עכשיו הרופא רשם לי מינוציקלין לחודש פעמיים ביום 50. התחלתי אתמול ומגרד לי בטירוף ואין שיפור כלל. תוך כמה זמן מתחיל שיפור? האם יש משהו נוסף שיכול לעזור לי כרגע? זה רק הולך ומתפשט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
נטלי19/02/2011עברו כבר 4 ימים ועדיין אין כלל שיפור. הרופאה הוסיפה לי קלמין למרוח בלילה, ונתנה לי משום מה גם אריוס. הסופתי וקניי סבון וקרם לחות של ד"ר עור. הרופאה אמרה שאם אשים מייק אפ הטיפול לא שווה ולא יעבוד. האם היא צודקת? או שהיא סתם הגזימה? העבודה שלי כרוכה בפגישת אנשים רבים כל יום ועצם העובדה שאיני יכולה לכסות את התופעה גורמת לי מצוקה רבה. אני לא רוצה לצאת מהבית. בבקשה אמור לי דעתך לגבי הטיפול, זנן הגיונ שיפור והכי חשוב כרגע, האם באמת אסור לי לי לכסות במייק אפ? אודה לתגובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט20/02/2011בדכ בטיפול מתחיל להיות אפקטיבי תוך מס שבועות ניתן למרוח מייק אפ שהינו היפואלרגי ואנטיקומדוגני כלומר שניבדק ואינו יכול להחמיר אקנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוציקלין - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה מצורפת
נטלי20/02/2011גם לגבי מריחת מייק אפ לא תוכל לדעת לענות לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר פיקסלמתעניינת16/02/2011
יש לי מעט פגמנטציה בפנים וקמטוטים סביב השפתיים ומתחת לעיניים. קראתי על פילינג באמצעות לייזר פיקסל והבנתי שיש 3 סוגים של פילינג: רמה קלה, בינונית ועמוק.
1. האם הפילינג מטפל בהתפוצצויות של נימי דם, אני חושבת שקוראים לזה בשפה הרפואית קופורוזיס?
2.האם אחרי הפילינג ישנה תחושה של צריבה של כוויה? כמה זמן תמשך הצריבה? האם זה כמו כוויה בדרגה בינונית? והאם ניתן להרגיע את הכאב באופטלגין או אקמול ?
3. עורי לבן/ צהבהב, כמה זמן אראה אדומה/ ורודה עד שאחזור לצבע העור הטבעי שלי.
4. האם ניתן לטפל גם באזור המחשוף שם יש לי קופורוזיס וכתמים?
תודה מראש,
ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר פיקסל - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/02/2011שלום רב
1.פילינג אינו משנה קופרוז כלל.
לגבי כל יתר השאלות התגובה הינה אינדוידואלית לחלוטין.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הקרקפתמישהו15/02/2011
שלום שמי יואב בן 23..
השאלה שלי היא כזאת.האם קיים שומן בראש עצמו היכן שגדל השיער?
כי יש משהו שמפריע לי קצת,בצידי הראש ממש מעל האוזניים העור שלי רפוי כזה שם ועם אני תופס עם היד זה ממש כמו כפל של עור שומני..וזה משנה לי את צורת הראש(כמו 2 בליטות בצדדים) ועושה את צורת הראש עגולה ולא יפה..אבל שאני מותח מאחורה את העור טיפה טיפה עם היד זה ניראה ממש יפה ולא עגול השאלה שלי אם רופא עור יכול לעזור במשו בעניין הזה?
על השאלה הקודמת שלי לא עניתה אז אני שואל שוב.בבקשה אם תוכל לענות לי אשמח מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הקרקפת - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2011בוקר טוב.
ספק אם רופא עור יכול לעזור במקרה שלך, השאלה מתאימה יותר לכירורג פלסטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיליניג בינונימיכל15/02/2011
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם לאדם סוכרתי יכולה להיות בעיה לעשות פילינג בינוני עם TCA 35 מאחר שיש החלמה איטית של פצעים?
והאם לאדם סוכרתי מותר לבצע טיפולים בדרמה רולר אצל רופא עור שגורם לפציעה
של העור ולדם?
פשוט יש לי החלמה מאוד איטית של פצעים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיליניג בינוני - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/02/2011במידה והסכרת מאוזנת ואינה מטופלת באינסולין ניתן לבצע את הטיפול תוך כיסוי אנטיביוטי ואנטיהרפטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה טכנולוגיית אלוס? זה סוג אחר של.ליהיא15/02/2011
לייזר? שמעתי על מכשיר ביתי בשם מי שמשתמש בטכנולוגיה הזו ואני רוצה לברר פרטים על זה...אשמח לתשובה מהירה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזה טכנולוגיית אלוס? זה סוג אחר של. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/02/2011מדובר בשילוב של אור וגלי רדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי...אני משתמשת בו כרגע..ו..
ליהיא16/02/2011ואת יכולה ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלהם והם יענו לך על שאלות מסוג זה..הם זמינים כל הזמן והם עונים בצורה מאוד עיניינית כך שלא משאירים הרבה מקום לספק :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקליןאורן15/02/2011
שלום..
אני נוטל מזה כשבוע כדורי מינוציקלין לטיפול באקנה על הפנים..
האם בזמן השימוש בתרופה אני יכול לעשות טיפול להסרת שיער בלייזר?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/02/2011תיתכן רגישות לאור בעת טיפול במינוצין יש לשקול כל מיקרה לגופו עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוציקלין
ד"ר יובל דומנ21/02/2011שלום לך
בעת השימוש במינוציקלין אין לעבור טיפולי לייזר. לרוב מדובר בטיפול הנמשך כחודש עד שלושה חודשים. מיד לאחר תום הטיפול תוכל לחזור לטיפולים.
ריקי מינצר, מנכ"ל care* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה חוזרתרימה15/02/2011
ב 2007 הייתי על ראקוטן עקב אקנה חמורה על הגב
מאז לא היה לי אקנה
בחודש האחרון נהיה לי שוב אקנה וזה מחמיר בקצב מסחרר
אני התחלתי בדיוק הסרת שיער בלייזר, ואני שמעתי שאסור לקחת ראקוטן ולעשות לייזר
האם יש טיפול תרופתי אחר לאקנה חוץ מראקוטן
חוץ מגלולות שמשפיעות עליי בצורה לא טובה...
אודה לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה חוזרת - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/02/2011מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תנסי
טל16/02/2011אולי תנסי סוגים אחרים של גלולות כי לרוב זה יכול לעזור דווקא, אחותי לוקחת פמינט ואצלה זה נעלם אבל יש בהן גם קצת הורמונים אז הן לא אמורות להשפיע לרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ופיגמנטציהסיון15/02/2011
האם יש קשר בין נטילת ציפרלקס לבין פיגמנטציה בעור הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ופיגמנטציה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/02/2011התופעה אינה מוזכרת בין תופעות הלואי של התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים חומים בציפורניים.yanol15/02/2011
שלום,
לפני כמה חודשים שמתי לב שעל הציפורניים (לא על כולם) בידיים מופעים פסים חומים דקים. הם עולים יחד עם גדילת ציפורן ונעלמים. רציתי לדעת מה התופעה הזאת ואיך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט15/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנהאנה15/02/2011
שלום התחלתי טיפול ברואקוטן לפני כשבוע.20 מ"ג ליום.
לפני זה נטלתי מינוציקלין 50 מ"ג ביום במשך שבועיים.הרופא אמר לי להמשיך את המינוציקלין במשך כשבוע שתהיה חפיפה עם הרואקוטן ואולי תהיה הטבה במצב.
עבר שבוע ואני תוהה אם להמשיך את המינוציקלין? האם זה פוגע ביעילות הרואקוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/02/2011מומלץ להפסיק את הטיפול במינוצין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)