מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחיים אדומותשירן15/01/2011
שלום לכם!
יש לי בעיה שמציקה לישנים, יש לי פשוט לחיים אדמדמות (לא כל הלחי, חלק ממתחת לעניים ומקביל לאף) שמצריך אותי תמיד להיות עם מייקאפ, כי אם לא זה ייראה מאד לא אסתטי וכאילו רצתי קילומטר עכשיו. יש לי עור מאד טוב חוצמזה, חלק ונעים, קצת יבש. יש משהו שאוכל לעשות, טיפול כלשהו, על מנת להוריד או להפחית את האדמומיות הזאת שמקנה לי מראה מבולגן ?? תודה שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים אדומות - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס19/01/2011שירן, שלום
את ודאי מבינה שאין המלצות גורפות לכולם, לכן לא ניתן להמליץ לך על טיפול באופן וירטואלי.
מומלץ להיבדק ע"י רופא עור ולקבל המלצות אישיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שבור וקוצני באצבעותאלעד14/01/2011
בצבא התחלתי לנגן קצת בגיטרה והעור שלי התקשה, לאחר מכן העור נסרט ונשבר בקור יובש ועבודה, הבעיה היא שהעור לא מחלים וכבר שנים שהעור שלי קוצני עם חתיכות עור יוצאות ממנו באצבעות, ניסיתי קרמים ושמנים אבל למחרת זה חוזר (הם מחלקים את העור וכזה מתייבש הקוצים יוצאים חזרה).
מה אפשר לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת מצב סבוראהקרטר14/01/2011
אני סובל מסבוראה כבר 30 שנה שהתבטאה בעיקר בקשקשת בין הגבות ובמצח לאחר מקלחת או שחייה ,לפני כשנה הועברתי לעבור בסביבת אדי דלק וחןם בקיץ האחרון! התחילה לי נשירת גבות וגרד נוראי בגבות,אוזן אדומה,גרוד באזור החלציים שאלתי :
האם יש לי החמרת מצב סבוראה למצב אקזמה כתוצאה מתנאי סביבתיים חדשים בעבודתי(אדי דלק-חום-לחות-לכלוך)??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת מצב סבוראה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011קשה לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית מומלץ שתיפנה לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רט-אויטורדית14/01/2011
שאלתי האם מישחת רט-אויט ולקוסיד יוכלים לגרום להאצת ההזדקנות של העור.בזמן הטיפול העור היה אדמומי שורף ומגרד מאוד. לא הפסקתי לגרד את הפנים וחשבתי שאלה תופעות רגילות .אחר 3 חודשים העור ניראה לא טוב ובנוסף דבר שלא היה יש רפיון של העור באזור הפה והסנטר. האם המישחות פגעו בסיבי הקולגן של עור הפנים.. לא מדובר בתחושה שלי בלבד .אנשים קרובים שאולים אותי מה קרה .אני בת 50 עור הפנים שלי תמיד ניראה טוב .בסך הכל רציתי לעשות פילנג עדין בעור.אשמח לקבל תשובה .בתודה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רט-אויט - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011בדכ התוצאה הפוכה כנראה שהשתמשת בכמות רבה מידי של הקרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון רואקוטןנועה14/01/2011
בוקר טוב,
רציתי להתייעץ בנוגע למינון הרואקוטן שלוקחים(אציין רק שאני בת 24 עם אקנה חמור).
אני יודעת שלכל קילו ממשקל הגוף לוקחים בין 120-150 מ"ג, זאת אומרת שאני צריכה לקחת בין 5800-7350.
ב5 חודשים שלקחתי עד עכשיו הגעתי רק ל- 5400, ובכל זאת הרופא מתעקשת שלא אמשיך לקחת יותר מהכדורים כי לטענתה החומר של הרואקוטן נשאר בגוף גם עוד חודש שלם אחרי שמפסיקים לקחת את כדורים בפועל והחודש השיש כן נחשב בספירת המינון הכללי כך שבסופו של דבר זה יחשב שהגעתי ל7080 למרות שבפועל לקחתי רק 5400!
האם החודש האחרון באמת נחשב בספירת המינון הסופי???? או שצריך לקחת את כל המינון באמת בפועל????
מאוד מאוד אודה לכם על תשובה
המשך שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון רואקוטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011מומלץ להגיע למינון של 120 מג לקג משקל גוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ממש לקחת את הכמות של 120 לקג או
נועה15/01/2011שלקחת פחות כמו שהרופאה אומרת, והחודש השישי שבו החומר עדיין נשאר בגוף ישלים לי את ההפרש??? (כי מבחינתה הוא גם נחשב במינון למרות שבפועל אני לא לוקחת כדורים בחודש הזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהשקד13/01/2011
קודם כל שלום רב
רציתי להתייעץ איתכם על דבר מה,
אני מטופל ברואקוטן כ 5 חודשים במינון של 40 מ"ג ליום גובהי הינו 180 ומשקל גופי 70 ק"ג.
לפי מייטב הבנתי ניתן למקסם את תוצאות התרופה ע"י לקיחת כמות מספקת התהווה בסופו של דבר כ 120 מ"ל פר קילו
ואילו היום כשהלכתי לרופאת העור שלי היא הודיעה לי על סיום הטיפול בעזרת רואקוטן והמשכתו בעזרת המשחה "נאו מדרול" למשך 30 יום שכן היא אמרה שעדיין נותרו לי מספר ציסטות.
לפי החישוב שלי יוצא שקיבלתי רק 87 מ"ג לקילו, אז רציתי להתייעץ איתכם אין זה בעיתי? אני צריך להתעקש על המשך הטיפול? האם סיום הטיפול מעלה את הסיכוי לחזרת האקנה?
אשמח לכל עצה שהיא..
בנוסף ארצה לציין כי האקנה שלי לא היתה חמורה בתחילת הטיפול רק כ 10 נגעים שחלקם (3- 5) היו ציסטות עמוקות וכואבות. כמו כן לא היו שום סיבוכים בזמן לקיחת הרואקוטן תוצאות הבדיקות שלי תמיד יצאו טובות ותופעת הלוואי היחידה שחוויתי היתה יובש בשפתיים ואדמומיות בעור.
בתודה מראש שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011אכן אתה צודק מומלץ לסיים את הטיפול בהתאם למשקלך כלומר להמשיך את הטיפול לעוד 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!
שקד15/01/2011עזרת לי מאוד, כל טוב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסס בבית השחיחנה13/01/2011
אני בת 52 עם עבר של סרטן שד.
מידי מספר שבועות יש לי אבסס אדום וכואב בבית השחי.
האם זו בעיה ? כיצד ניתן לטפל?
תמיד יש לי חשש שזה גוש סרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסס בבית השחי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור או כרורג לקבלת טיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת חמורה באיזור העפעפיים והגבותנוגה13/01/2011
לפני כשלושה חודשיים השתמשתי בקרם עיניים מתוצרת לוריאל (Revitalift) שמכיל רטינול, קפאין, אמוניה, יוריאה ומספר מתכות רעילות על האיזור שבין הגבה לעפעף העליון ובצידי האף. לאחר יום-יומיים נוצרה תגובה חמורה של בצקת ומתחתיה מעין שקע מוזר. מאז כל רופא שאצלו ביקרתי (יותר מ-10!) אבחן את המצב כבצקת אך לא נתן לי טיפול מתאים. שלחו אותי לבדיקות אלרגיה, דם ואפילו אולטרא-סאונד, וקיבלתי מספר משחות סטרואידיות שרק הרעו את המצב או כדורים סטרואידיים חזקים שהובילו אותי למיון.
אני כבר ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, בבקשה עזרו לי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת חמורה באיזור העפעפיים והגבות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011קשה לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית מומלץ להפסיק להשתמש בכל קרם מקומי למס שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מובן, אבל זאת לא הבעיה...
נוגה17/01/2011כל רופא שאליו הגעתי הסביר לי שמדובר בבצקת ונפיחות שמקורן בדלקת חזקה, ומכיוון שעברו כבר שלושה חודשים שבהם לא השתמשתי בשום קרם קוסמטי וכבר יותר מחודש שלא השתמשתי בשום תרופה והדלקת לא עוברת לי באופן "טבעי" אלא רק מחמירה עם הזמן ואני מתקשה לפתוח את העיניים תהיתי האם אין אפשרות להחדיר פנימה (ולא באופן שטחי באמצעות קרם או משחה) - בזריקה - חומר אנטיביוטי כלשהו שיטפל במקור הדלקת????
בתודה מראש,
נוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו!!!
נוגה21/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מובן, אבל זאת לא הבעיה... - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט22/01/2011לא ניתן להחדיר מקומית חומר שיקטין את הדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כתוצאה מחצ'קוניםתיף13/01/2011
שלום, אני בת 24, ולפני 3 חודשים תקפה אותי בעיה של הרבה חצ'קונים מכל מיני סוגים בפנים, ומאז אני סובלת מזה. לא מצאתי שום דבר שעזר.
הבעיה שמטרידה אותי בעיקר היא ששמתי לב פתאום שחצ'קונים הפכו לכתמים ממש כהים, כמו נקודות חן, אחרי שהתרפאו.
יכול להיות שזה בגלל שהתעסקתי בהם, למרות שעשיתי מאמצים להמנע מזה, אבל עדין, לחפור בעור הפנים תמיד היה התמכרות אצלי ולפעמים הייתי פוצעת חצ'קונים ופותחת אותם שוב ושוב, ואף פעם לא נשארו לי כאלו כתמים חדים.
אז מאיפה זה בא פתאום? מה הסיבה לזה? אולי זה קשור להתבגרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כתוצאה מחצ'קונים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011מומלץ לגשת לרופא עור לקבלת קרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירים לעיסוי עור הפניםמיכל12/01/2011
שלום, אני בת 26, עור הפנים שלי סה"כ צעיר, רענן וחלק, אך אני מבחינה מדי פעם בפעם בנקודות חן בהירות או כתמים בהירים שמופיעים לי על עור הפנים. אני משתמשת במשקפי שמש וקרם הגנה לפנים באופן קבוע (גם בחורף) ובקרם לחות לעור הפנים. רציתי לדעת האם ישנם סיכונים כלשהם במכשירים שמציעות חברות שונות לעיסוי עור הפנים והעלמת כתמים? האם ישנן תופעות לוואי? האם המכשירים הללו קיימים מספיק שנים כדי לדעת בוודאות שאין הם מזיקים לעור הפנים בטווח הארוך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירים לעיסוי עור הפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011איני מכיר את המכשירים שציינת ניתן להשתמש בקרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפריןדגנית12/01/2011
רציתי מרופאת עור רטין a במקום זה היא נתנה לי אדפרין ואמרה שרטין a מתאים לעור שמנוני ושלי יבש לכן השינוי האם זה מדויק?
האם יש בעיה במקביל לעשות טיפול מזוטרפים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדפרין - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011אכן אדפרין גורם פחות ליובש ואדמומיות ניתן לטפל במזוטרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוך האוזןחנה12/01/2011
מה יכולה להיות הסיבה ליובש וקילוף עור בתנוך האוזן וסביבו.
כשהחלה התופעה הסרתי את עגילי הזהב. לא הייתה לי אלרגיה אף פעם לעגילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוך האוזן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011מומלץ שתיגשי לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטוןשחר (:::::12/01/2011
שלום קוראים לי שחר ואני בת 13 ,
אני סובלת מאקנה עוד מכיתה ה'.
אני רוצה לקחת את הכדורים ראקוטן ואני רוצה שתענו לי על מספר שאלות.
1)הלכתי לרופאה והיא אמרה לי שהתופעות לוואי דיכאון,ונשירת שיער לא יכולים להיות.
האם זה נכון?
2)אחרי כמה זמן הראקוטן ישפיע על הפנים והאם הם יעשו לי פנים חלקות?
3)שזה השאלה הכי חשובההה:רציתי לדעת מהם התופעות לוואי שיכולות להיות לי בגיל שלי גילי הוא 13.
אשמח אם תענו לי על שאלותיי. (במיוחד על שאלה 3 )
שחר D=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטון - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011בדכ תופעת הלוואי השכיחה ביותר היא יובש בעור ובריריות בנוסף אסור להחשף לשמש ומומלץ להמנע מפעילות גופנית בדכ הטיפול מתחיל להשפיע תוך חודשיים שלושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור עודף בבטן לאחר לידהשירה11/01/2011
בשנתיים וחצי האחרונות הייתי פעמיים בהריון, כיום, חודש לאחר הלידה השניה הבטן די ירדה אך נשאר לי המון עור עודף עם סימני מתיחה, בנוסף, הלידות היו בניתוח קיסרי וכל העור מתרכז בצורה משופלת על הקו הניתוח. איך אפשר להעלים או לפחות להקטין את העור, האם סימני המתיחה שיצרו עור מקומט יעלמו עם הזמן? מה לעשות, יש תכשירים או פעילות כלשהי שאוכל לעשת חוץ מהתערבות פלסטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור עודף בבטן לאחר לידה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט15/01/2011ניתן באמצעות סידרת טיפוליים בגלי רדיו לייזר או גלי קול לשפר את מראה העור בדכ יש צורך לפחות ב8 טיפוליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורןאלי11/01/2011
שלום,
בעקבות פטריה בבוהן בציפורן הרגל, קיבלתי את המשחה קרטוספור,למרוח ולהחליף את האגד מדבק כל 24 שעות, עכשיו השאלה שלי היא: האם אני צריך להשתמש בפצירה בכל יום לאחר הסרת האגד מדבק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בציפורן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט11/01/2011לא חובה להשתמש בפצירה כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)