מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות בעורשרון04/12/2010
לפני שנתיים הייתי בחופשה במקום פתוח בלילה נעקצתי מיתושים רבים (למרות שמרחתי סנו די).יומיים אחר כך נעקצתי מדבורה באזור הירך ואז הופיע זיהום+נפיחות ואודם -קיבלתי אנטיביוטיקה ואחר מס' ימים האודם והזיהום חלפו.
לפני כשבוע נפלתי נוצר במקום פצע פתוח ושוב זיהום +אדמומיות ונפיחות גדולה קיבלתי לטיפול אוגמנטין 875מ"ג+מוקסיפן500מ"ג
וכל זאת כאשר עלי להיות במנוחה מוחלטת שהרגל למעלה
השאלה שלי
מה עלי לעשות ע"מ כדי שלא כל פצע ועקיצה בעתיד יעררו אצלי דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחו מציפורני רגלי חומר לבדיקה יצאאירית04/12/2010
onychomycosis מה הכונה ?אמרו לי שזו אינה פיטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם להסרת שיער לצמיתותדניאל03/12/2010
נתקלתי באתר שמשווק מוצר בשם "נטורל סילק"
שמתיימר לעכב ולהסיר שיער לצמיתות
האם מישהו שמע
אשמח לשמוע את הדעות של מנהלי הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם להסרת שיער לצמיתות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/12/2010דניאל שלום
אינני מכיר את התכשיר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקווה קרם או דרמו סילק ?אירה03/12/2010
שלום.מה עדיף למרוח על פניו של פעוט בן שנתיים וחצי שסובל מיובש בפנים (סביב איזור הספתיים ).הקרמים הומלצו ע" רופא ילדים ,אך לא נאמר מה עדיף.עור נראה יבש,אדמדם ,סדוק כאילו עם כסכסים.בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקווה קרם או דרמו סילק ? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/12/2010דריה שלום
בעיקרון כל תכשיר לחות אמור להיות יעיל במידה ומשתמשים בו בתדירות גבוהה מספיק. אין דרך לדעת מה יהיה יעיל יותר עד שלא מנסים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקווה קרם או דרמו סילק ? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/12/2010דריה שלום
בעיקרון כל תכשיר לחות אמור להיות יעיל במידה ומשתמשים בו בתדירות גבוהה מספיק. אין דרך לדעת מה יהיה יעיל יותר עד שלא מנסים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..עידן03/12/2010
שלום !
שמי עידן ואני עושה פרוייקט על האדם ובריאותו. בחרתי את הנושא הקשר בין אכילת מזון מסויים בכמויות לשינוי בגוון העור.
יש לי מספר שאלות בנושא:
1. איך מצב זה נגרם?
2.למה זה יכול לגרום חוץ משינוי גוון העור?
3. איך הגוף מתמודד עם זה?
תודה ! אם יהיו לי עוד שאלות בנושא אני ישאל בפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה - גבר בן 20מנשה02/12/2010
שלום רב, יש לי מה שמכנים "סימני מתיחה" בישבן בעיקר... אני בחור רזה ותמיד הייתי...
לדעתי הם נוצרו בגלל שצמחתי לגובה בתקופה די קצרה....
האם מצבם ישתפר? האם יש משו לעשות נגדם? פעילות גופנית עשויה לעזור לאלסטיות העור? ברור לי שהבעיה אסתטית בלבד.. אך זה מאוד מציק לי...
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה - גבר בן 20 - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/12/2010שלום רב
הבעיה הינה גנטית . ספורט לא ישנה את המצב. קיימות מספר אפשרויות טיפול , אך אין זה המקום לדון בהם - עלייך לפנות לרופא עור המתעסק באסתטיקה ולהתייעץ עמו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטלקויות ונפיחויות...דני01/12/2010
זה קורה לצערי דווקא במקום הכי חשוב - בפין שלי.
המקרם לא חלק כמו פעם. יש הצטלקויות ונפיחויות במקומות מסוימים. האם עץ התה יעזור לי במקרה כזה ?
חשוב לציין שזה נגרם כנראה מאוננות ויחסי מין בתכיפות גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטלקויות ונפיחויות... - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/12/2010דני שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא עוראנה01/12/2010
בוקר טוב:)
מחרתיים אני הולכת לרופא עור
נשירת שיער רופא עור יכול לטפל נכון?
רציתי לדעת אם יכול לתת לי משו לנשירה ויש מצב יצמחו לי תשערות שנשרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט01/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסמאיה30/11/2010
הופיע לי אתמול הרפס על השפתים וישר הלכתי וקניתי זובירקס.
תוך כמה ימים המחלה כבר לא מדבקת? האם מיד לאחר העלמות הפצעים או גם בתקופה בה האיזור עדיין אדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/12/2010המחלה מדבקת רק בשלב השלפוחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים משפשופי נעלייםדניאל30/11/2010
לפני כחודש נעלתי נעליים חדשות והן גרמו לי תוך כדי הליכה לגירוי קצוות כף הרגל האחורי
שמתי מעט אלכוהול 70 אחוז לחיטוי וויטה מרפן
השאלה האם נהגתי נכון?
עכשיו יש שם עור דק ואדום
האם זה יהפוך במשך הזמן לצבע הטבעי?
ומה ניתן לעשות עכשיו על מנת לזרז את תהליך הריפוי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט01/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימון וכתמים לבניםאדוה30/11/2010
שמעתי רבות על יכולתו הנפלאה של הלימון להבהיר כתמי פיגמנטציה. לפני כחודש שמתי לב שהופיעו לי כתמי פיגמנטציה קלים לצד השפתיים,פתחתי את המקרר.סחטתי מיץ לימון ומרחתי אותו על הפנים בעזרת צמר גפן (ישרות על העור ללא דילול..כעת אני יודעת שזה היה מעשה טיפשי..) טפחתי על הכתם במשך כ20 דקות. הרגשתי מעט צריבה אך חשבתי שזה נורמלי. ככשטפתי את המקום, חשכו עניי, נוצרה לי כוויה! עברו שבועיים מאז, הפצע הגליד אך נותרה לי צלקת בצורה של כתמים לבנים,בגלל היותי שחומת עור הם מאוד בולטים ולא אסטתיים (אפילו מייקאפ בקושי מכסה אותם). השאלה שלי היא האם יש דרך להעלים אותם? האם הפתרון הוא להחשף לאור השמש? או שאבדה היכולת של אזור זה ליצר פיגמנטים לנצח?
תודה מראש, אדוה (בת 20)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימון וכתמים לבנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/12/2010מומלץ שתיגשי לבדיקת רופא עור בדכ ההפיגמנט חוזר עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהדינה29/11/2010
שלום לאחרונה היתי אצל רופא עור והוא הביא לי מרשם של משחה ששמו RETAVIT 0.025%. אני הלכתי אליו כדי לטפל בפיגמנטציה שיש לי בעור הפנים ואני אציין שיש לי עור חלק בלי שום אקנה ולאחר שקראתי את האלון של המרשם הבנתי שזה לאקנה ולא הבנתי את ההקשר לכתמי עור. אציין שאני בת 24 . הוא הוסיף לזה גם משחה להירגעות במשך היום שנקרא "ביאפין")
ברצוני לדעת אם יש סיבה לשימוש המשחה? אני מפחדת שזה יהרוס את עור פניי?
את עזרתך הדחופה
[בתודה מראש דינה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/12/2010רטין יכול לעזור בהבהרה של פיגמנטציה על פני עור הפנים לעיתים יש בנוסץ להשתמש בקרם המכיל הידרוקינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרים וטיפולים שונים לקופרוזקרן29/11/2010
שלום רב,
מכיוון שמוצעים כיום בשוק מגוון עצום של קרמים למינהן וטיפולים שונים ומשונים לעור הפנים, התבלבלתי וכבר אינני יודעת איזה מרכיבים כדאי שיהיו ומאיזה להימנע.
יש לי בעיה של אקנה קלה יחסית וזמנית ובעיית קופרוז בלחיים בעיקר. השאלה היא איזה מרכיבים חשוב להמנע מהם בקרמים ומוצרי טיפוח על מנת לא להחמיר את הקופרוז.
אלכוהול? חומצה סיצילית? קפאין?(הבנתי שהקפאין במוצרי הקוסמטיקה שונה מהרגיל) וכדומה.
ושאלה נוספת היא איזה טיפולים קיימים ומומלצים לטיפול בקופרוז בפנים, הבנתי שאלה הם טיפוליי לייזר, האם יש לייזר מיוחד לקופרוז?
תודה רבה וערב טוב,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרים וטיפולים שונים לקופרוז - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/12/2010בקופרוזים ניתו לטפל בקרן אור וגם בלייזרים כמו pdl או qsndyag
אין תכשירים יעילים ומומלץ להמנע מתכשירים איריטנטיים כמו אלכוהול או חומצות הידרוקסיות או רטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי משחות אקנהאביב27/11/2010
שלום, רציתי לשאול לגבי משחות של אקנה, אני משתמש במספר משחות
שקוסמטיקאית נתנה לי, רציתי לדעת כשאני מורח את המשחות על הפנים
אם זה בסדר לקחת מהשפופרות של המשחות עם היד,
אני לא רוצה לזהם את המשחות או משהו כזה,
ובונסף אני ידוע שעל הידיים יש שומנים ואומרים שלא כדאי לגעת בפנים עם הידיים,
כרגע מה שאני עושה זה אחרי שאני מורח את המשחה
אני מוציא עוד קצת מהמשחה החוצה מהשפופרת ומנגב עם נייר טואלט
כדי להוריד את השומן שאולי ירד מהיד שלי למשחה.
והאם בכלל המשחות של האקנה יכולות להזדהם מחיידקים?
סתם חשבתי שאולי לא בגלל שהן מדרך כלל מכילות חומצות
יכול להיות שזה סתם פרנואידי אבל רציתי לדעת אם יש לזה בסיס ואם כדאי
לדאוג מזה, והאם זה נכון העניין שלא כדאי לגעת הידיים בפנים כי על הידיים
יש שומנים וחיידקים וזה עלול לגרום לאקנה?
תודה מראש, אביב, בן 21* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת זיפים בפנים.ליאור27/11/2010
לא בטוח שזה קשור לפורום הזה אבל אני אנסה. אז ככה, העניין הוא פשוט מאוד... אני בן 22 עוד 3 חודשים ואין לי עדיין זקן בפנים, יש לי קצת בשפם, בסנטר ובצדדים איפה שהפאות קצת אבל בלחיים יש ממש בקושי שערות קטנטנות שרואים מקרוב אם אני לא מתגלח שבוע... העניין די מפריע לי, כמעט ולא יצא לי להתקל באנשים שלא צומח להם זקן מלא, בטח שלא בגיל 22... יש פתרון כלשהו לבעיה המטרידה הזו ? תודה מראש :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת זיפים בפנים. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/12/2010הזמן הוא בדכ הפיתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)