מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בפטמה מIPLק17/12/2010
היי ד"ר,
נפגעתי בפטמה מטיפול להסרת שיער בIPL לפני שלושה שבועות בדיוק.
רופא העור אמר שמי שעשה את זה לא מקצועי, מכיוון שהאיזור פגמנטי והמכשיר תופס פגמנטציה ובכלל אין שם שיערות במרכז הפטמה איפה שנכוויתי והפטמות רגישות. מי שטיפלה בי בהסרת השיער אמרה למרוח "ויטה מרפן"
השבוע רופא העור אמר לי להשתמש ב"אפלומיצין" . בינתיים הגלד השחור כמעט נעלם, נשארו כמה עדויות מקרוסקופיות לגלדים שחורים, האיזור היה בהתחלה ורדרד- אדמדם לאחר שהגלד ירד, אבל יש שיפור בפגמנטציה.
הבחנתי בשני סימנים, שקעים, שהם בעצם החותם של המכשיר להסרת השיער. וזה נראה שהם שם כדי להישאר. .
הדבר מאוד מטריד אותי ואשמח לקבל אינפורמציה על תהליך החלמה, והאם הסימנים, (השקעים, חריצים, קוים ארוכים) שעל הפטמה שנמצאים ממש קרוב למרכז הפטמה יעברו?
איך ניתן לטפל בזה בעתיד במידה וישארו החריצים הארוכים האלה? האם בתחום הדרמוטולוגיה, יש תכשיר שיכול לעזור לשקעים האלה להיעלם , או בתחום המכשור? אם לא, האם ניתן למלא את האיזור בחומרי מילוי קבועים? אשמח לקבל ייעוץ ראשוני מפורט בפורום גם לשם ידע כללי,אני לא מוצא מידע באינטרנט על טיפול באסתטיקה של פטמות.
כאמור זה מאוד טרי והבנתי כי לפטמות דורש קצת זמן להירפא, כיוון שהן רגישות. והאם יש דרכים אחרות לטפל בזה?
אודה למנהלי הפורום על תשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בפטמה מIPL - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט18/12/2010קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה ואולם בדכ האזור עובר ריפוי שנימשך מס חודשים וברוב המיקרים לא נישאר סימן מומלץ לפנות שוב לרופא העור המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בעייתיתלירן17/12/2010
הי.שמתי לב היום שיש לי נקודת חן שכשנוגעים בה היא מחוספסת, היא בולטת קצת, בצבע חום בהיר ובמרכזה עיגול חום כהה.האם עליי לדאוג? היא נראית בצורה סימטרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בעייתית - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט18/12/2010מומלץ שתיגשי לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לעינייםשיר15/12/2010
שלום
יש לי מתחת לעיניים נפיחות כבר מאז שנולדתי (אני בת 16), זה לא מעייפות וערכתי בדיקות שלא הצביעו על בעיה בריאותית כלשהי. זו נפיחות שנראית כמו מין שני קמטוטים כאלה וזה גורם לי להראות עייפה וחיוורת כזאת... רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנושא (אם אפשר להמנע כמה שיותר מהזרקות ולהשתמש בטיפול תרופתי כלשהו).
אודה לתשובתכם (או להפניית השאלה לפורום אחר).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מתחת לעיניים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס20/12/2010שיר, בוקר טוב.
לא ניתן להמליץ לך על משהו על סמך תאורך, מומלץ בחום להיבדק אישית ע"י רופא עור/פלסטיקאי העוסקים באסתטיקה ולקבל המלצות מותאמות לך אישית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה השאירה סימניםsima15/12/2010
שלום רב,
אני בת 24, שעד לפני שנה לא היתה לי אקנה חוץ מזמן מחזור, כמה נקודות ואחרי תקופה נעלם.
לפני כ-5 חודשים לקחתי טיפול הורמונלי למשך כחודש וחצי, ומאז מופיעה אקנה במידה תמידית למרות הפסקת הטיפול, לא רק שכמעט כל יומיים מופיע איזור נוסף אלא שהם משאירים סימנים כהים לאחר מכן.
פניתי לרופא עור,המליץ על אקנה מיצין, ועל כדורי מינוציקלין, ואמר אם זה לא יעזור להשתמש ב- אדפרין. שני הראשונים לא עזרו למרות שכבר שבועיים משתמשת בהם. וכבר 4 ימים התחלתי למרוח אדפרין.
אני לא מרגישה שזה עוזר.
מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה השאירה סימנים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס20/12/2010בוקר טוב.
ההמלצה היא להיות בקשר עם רופא העור שלך ולהתאים את הטיפול להתפתחויות.
כמו כן, את יכולה להיעזר בדעיה נוספת של רופא אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור מתחת לעינייםחי15/12/2010
שלום
אני בן 17.5 ויש לי כבר איזה שנתיים מן עיגולים שחורים מתחת לעיניים(ברח לי השם של זה) ומתחת לעין אחת יש לי מן עור מיותר שאני לא יודע מה זה(אמרו לי שומן או משהו כזה)
מה אפשר לעשות בנוגע לזה?
תודה
נ.ב
אני לא יודע עד כמה זה קשור אבל אני סובל מעודף משקל
עד לפני שנתיים וחצי שקלתי כמעט 130 קילו,היום אני שוקל 94* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור מתחת לעיניים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט18/12/2010מומלץלגשת לבדיקת רופא ישנם גורמים רבים לכהות מתחת לעניים ובהתאם לאבחנה ניתן לקבל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת פצעוניםשרון15/12/2010
אני בת 16 ויש לי פצעוני מחזור שמופיעים כל פעם לפני מחזור ונשארים על הפנים
שום טיפול לא עוזר ומה שאני עושה כדי להקטין אותם טיפה אני לא "מפוצצת" אותם אלא פותחת אותם טיפה ומשאירה פתוח ולא נוגעת בהם , זה נורא עוזר כי יום למחורת אותו הפצעון שפתחתי נעלם כמעט .
האם מותר לעשות זאת ? לפעמים אני גם מחטאת פצעון פתוח עם חומר חיטוי וזה ממש עוזר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת פצעונים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2010אקנה- היא מחלת עור, לכן מומלץ מאד להתייעץ עם רופא עור באזור מגוריך בטרם תטפלי בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריאקוטן ושיער- דחוףשני15/12/2010
האם יש בעיה לעשות החלקה בשיער, בזמן השימוש בריאקוטן?
אודה על תשובתכם המהירה, כי יש לי תור ביום שישי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריאקוטן ושיער- דחוף - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2010לא מומלץ- השיער יכול להיפגע יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו....שאלה נוספת בבקשה
שני16/12/2010האם מדובר גם בהחלקות משקמות שיש בהם חומרי שיקום וכאלה (החלקה ברזיאלית ספציפית...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו....שאלה נוספת בבקשה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס20/12/2010הבעיה היא שלא ניתן לחזות את התגובה של השיער. תראי אותה רק לאחר המעשה. לכן השיקול הוא שלך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה וגלולותhhh15/12/2010
שלום רב!
אני בת 26 האם יש גלולות שעוזרות לאקנה קל ?
לקחתי בעבר מינס 8 חודשים וזה לא עזר בכלל אפילו עשה עוד פצעים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האקנה הוא קל
hhh15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה וגלולות - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2010בוקר טוב.
ניתן לטפל באקנה גם בגלולות, אך הדבר הנו בתחום של רופאת נשים. בנוסף מומלץ להתייעץ עם רופא העור של- ישנם הרבה טיפולים יעילים בלי גלולות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-רואקוטןדן14/12/2010
האם הגיוני וסביר לקחת 80 מ"ג רואקוטן אם משקל הגוף שלך מצריך זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנתי13/12/2010
שלום יש לי שיער חום כהה..והזקן שלי בזמן האחרון ניהיה ממש כתום בהתחלה הוא היה רגיל פה ושם שערה כתומה ועכשיו כולו כתום ..
איך זה ייתכן? הבנתי שיש תופעה כזאת להרבה אנשים..יש סיבה לזה?
זה לא כזה מפריע לי...
אבל מסקרן..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2010בוקר טוב.
גוון השיער נקבע ע"י סוג הפיגמנט ששמו מלנין. שלך עושה לך גוון כתום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כ-7 חודשים לאחר לידה- נשירה רציניתדנה13/12/2010
שלום,
ילדתי לפני כ-7 חודשים. אני בעלת שיער דליל, דק ומתנפח.
אני יודעת שתהליך הנשירה לאחר לידה זה דבר טבעי עד שהגוף חוזר לאיזון אך אני חוששת שהנשירה חמורה מידיי.
בבדיקות דם הכל יצא תקין.
אני לוקחת לפיטור 10 מ"ג - האם הוא עלול להשפיע?
במהלך ההריון הזרקתי קלקסאן וקראתי שיש לחומר השפעה על הנשירה.
התחלתי לקחת אבץ ותרסיס של חברת קרסטס ספסיפיק שמיועד לנשירה לאחר לידה.
אשמח לקבל חוו"ד.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לחוצה - אנא השיבו בהקדם
דנה14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות באקנההדס13/12/2010
שלום,
אני בת 24 ויש לי צלקות מאקנה
כיום יש הרבה טיפולים בעזרת מכשירים שונים לטיפול מסוג בעיה שכזאת
רציתי לדעת איך ניתן לבחור מהי השיטה המתאימה לי בין דרמרולר, אינפרא אדום, Sublative Rejuvenation
או שיש שיטה אחרת שאתם ממליצים אליה שאינה פולשנית ובעלת תוצאות חיוביות
תודה רבה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלקות באקנה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס15/12/2010הדס, בוקר טוב.
לא קיימת שיטה אוניברסלית המתאימה לכולם. הבחירה תלויה בגורמים מגוונים כגון מאפיינים אישיים של המטופל, שיקולים רפואיים, המצאות הציוד אצל הרופא ומיומנותו, יכולות הכספיות של המטופל וכ"ד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה,פוליק ורואקוטן.אביחי13/12/2010
שלום.
שמי אביחי, בן 22.
לפני כשנתיים התגברו הפצעים על פני.
הייתי אצל לא מעט רופאים והאבחנה הייתה אקנה קלה מלווה בפוליקוליטיס.
רוב היום העור שלי אדמומי וכאשר מסתכלים מקרוב ניתן לראות שערות תקועות מתחת לעור.
ניסיתי את רוב סוגי האנטיביוטיקה והמשחות למינהם ואף בעבר התחלתי טיפול ברואקוטן של כ-30 מ"ג אבל עצרתי לאחר 3 חודשים מסיבות כאלה ואחרות.
לאחרונה ביקרתי שוב אצל רופא עור וזה המליץ לי על טיפול ברואקטון במינון של 20 מ"ג לחודש הראשון ולאחר מכן 30 מ"ג למשך כ- 7-8 חודשים ובליווי מריחת מדרול,דגליס.
1. קודם כל רציתי לדעת אם באמת טיפול ברואקוטן יכול לסייע לפוליקוליטיס או רק לשפר את פצעי האקנה שעל פני?
2. האם ניתן להגדיל את המינון היומי ובכך לקצר את משך הטיפול?
3. האם מבחינת ההשפעות יש הבדל בין רואקוטן המקורי (שמחירו גבוה יותר) לבין קיורטן?
4. מה דעתכם על שימוש בסטירואדים (כגון פרדניזון) בתקופה הראשונית ע"מ להקל על ההתפרצות?
5. באילו דרכים אתם ממליצים להקל על הטיפול?קרם לחות ספציפי או שפתון מיוחד שיכול לעזור?חבר המליץ לי על משחת בפנטן - זה יכול לשפר את המצב?
6. במידה ואינכם חושבים שרואקטון יטפל לי בפוליקוליטיס, איזה המלצות יש לכם בעניין?בעבר קראתי על טיפול כגון אור כחול, לייזר,אפילציה לשערות ספציפיות וכו'...אשמח לשמוע את חוו"ד בעניין.
המון המון תודה על העזרה!
מעריך זאת מאוד.
אביחי
סא.הבדל בין רואקוטן לקיורטן
אור כחול,לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוריגו נודולריסטלי13/12/2010
היי,
מזאת המחלה פרוריגו נודולריס?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מומלץ לראקוטן.רונית13/12/2010
לרופאים הנכבדים שלום רב.
ביתי מטופלת כ3 חודשים בראקוטן ועדיין לא נראה שמץ של שיפור,לעיתים נראה כי חלה אפילו החמרה...
היא שוקלת כ 45 ק.ג ונוטלת 40 מיל ראקוטן,20 בבוקר ו 20 בערב.
האם המינון תקין?
האם לאור החוסר שיפור יש מקום להעלאת המינון בהתחשב כמובן במשקלה...?
תודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)