מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליכן פלאנוסלירון18/11/2010
שלום, אני סובלת כבר שנים מליכן שמתפרץ מדי פעם ומטופלת במשחות. כרגע יש לי מס' נגעים באיזור הרגליים. ולשאלתי, אני מתכוונת לעשות קעקוע באיזור הגב ורציתי לדעת אם העשייה וההחלמה שלו יושפעו מהליכן .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלאנוס - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט21/11/2010לא מומלץ לבצע קעקוע מאחר וליכן יכול להתפרץ במקום שעבר טראומה בעור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פטריה בציפורן הרגלולנטינה18/11/2010
שלום רב,
אני בת 27, רקדנית פלמנקו וכרגע חיה בחו"ל , לפני מספר חודשים קיבלתי מכה בבוהן ברגל, נוצר שטף דם ולאחר מכן הציפורן החלה להתנתק ממקומה. חיכיתי שהיא תיפול ותצמח ציפורן חדשה במקומה, הציפורן צמחה והייתה נראית בסדר אולם היא שוב התנתקה כמעט לגמרי, היא מחוברת רק בצד אחד.....
הציפורן לא מחוספסת, אבל היא כן בצבע לבן, לא יודעת אם זוהי פטריה או איזו עוד סיבה יכולה להיות לכך שהצפורן תתנתק .... לא כואב לי וגם לא מגרד.
רציתי לשאול, כיוון שהציפורן מנותקת כמעט לגמרי ויש לי גישה לעור מתחת לציפורן, האם אני יכולה להשתמש במשחה כמו אגיסטן לטיפול? או שזה לא מועיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פטריה בציפורן הרגל - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט21/11/2010ניתן להשתמש באגיסטן ואולם מומלץ לגשת לאיבחון אצל רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה של העוריפיתוש18/11/2010
היי , אני בהריון בחודש שביעי. ולפני שנתיים בערך אבחנו אצלי אסתמה של העור. מאד הופתעתי מהעובדה שזה יכול להתפרץ פתאום ככה.... אבל לא שהיתה לי ברירה :)
לפני שבועיים או קצת יותר התחיל לי שוב "התקף" גירודים קשה ביותר. הייתי אצל הרופא אבל הוא אמר שאני לא יכולה לקבל טיפול כיוון שאני בהריון, ונתן לי משחה חלשה שבכלל לא עזרה לי.
אני מקפידה על קרם גוף וכאלה... אבל אני ממש סובלת אני מגרדת את עצמי עם סכין!!!! ומתעוררת בלילות באטרף של גירודים עד שיורד לי דם.
מה אני עושה????
יש מה לעשות עכשיו?
לאחר ההריון - יש טיפול תרופתי ארוך טווח על מנת בכלל לא להתחיל את ההתקפים האלה??? אתם יכולים להמליץ לי על משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה של העור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט21/11/2010ניתן גם בהריון לתקופות קצרות להשתמש במשחות סטרואידליות להקלה בנוסץ מומלץ שימון יום יומי של העור והמנעות מגורמים סביבתיים היכולים להחמיר את מצב העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזרשש17/11/2010
קציתי לדעת האם אין קשר בין הוצאת שיער בלייזר לבין סרטן? האם נבדק הקשר או שפשוט עוד אין מידע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט21/11/2010נכון לידע הרפואי כיום אין קשר בין הורדת שיער בלייזר לבין שכיחות גידולים סרטניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסיכונים אחרים ?
אבי24/11/2010שלום ד"ר,
לא מצאתי מקור אינפורמציה לסיכונים אחרים הקשואים להסרת שיער בליזר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת הפיטמותדן17/11/2010
שלום אני בן 18.
אני יודע שיש תופעה מוכרת של גדילת שדיים אצל בנים.
אך נראה לי שזה לא המצב אצלי..
אצלי רק הפטמות גדלו. הם נראות כאילו העור באיזור שלהם שמוט כזה.. והבליטה שיש באמצע כל פטמה. לא נראית כמעט.. הפיטמות נראות כמו כאילו כתם אחד והן גם בולטות כאלה כאילו בצורת חרוט כלפי חוץ..
האם זאת אותה תופעה שהזכרתי למעלה או משהו אחר?
האם יש לצפות שזה יעבור לבד?
קראתי במאמר שניתן לטפל בזה לפעמים עם תרופות כמו:טסטוסטרון, פנותיאזין, רזרפין, כלורפרומזין, צימטידין, ספירונולקטון ועוד זה נכון?
האם שווה ללכת לרופא עור? יש סיכוי שהוא יוכל לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס17/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אנדוקרינולוגיה_ילדים' id=link]אנדוקרינולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטןיפעת17/11/2010
שלום רב,
בני בן 17 וחצי ומטופל בראוקוטן בחודשים האחרונים. בשבוע הבא יש לו טיול של 3 ימים לאילת, רציתי לשאול אם עדיף שיפסיק את הכדורים לימי הטיול או שימשיך כרגיל לקחת אותם ופשוט שיגן על עצמו מהשמש החזקה.
המון תודה על עזרתכם יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוקוטן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס17/11/2010יפעת, שלום.
לא בסמכותנו ולא באפשרותנו לחוות דעת או לייץ על הטיפולים שמנוהלים ע"י עמיתנו.
האחראיות הכוללת על הטיפול בבנך היא על הרופא המטפל שלו, לכן מומלץ לקבל המלצות ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת כתמיםלי16/11/2010
האם קיימים עוד תכשירים רפואיים (לא מוצרי מדף) להבהרת כתמי היפרפיגמנטציה מלבד איזומד? לצערי התכשיר לא עזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת כתמים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס17/11/2010כן, אך לא ניתן להשיגם ללא מרשם רופא. בד"כ מדובר בתרכובות שרוקחים בהתאם למצב וצורך על פי הוראת הרופא. הטיפולים אלה אינם בסל השירותים של הקופות, לכן תצטרכי לחפש אסתטיקאי בשוק הפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אחרי אקנה קליל מאוד אבל גמרתינעמה וייס16/11/2010
עם זה אני מקווה. עכשיו אני רוצה לשמור על הפנים.
רכשתי לי סבון פנים טבעי ( של פייס איט ) והוא על בסיס של שמן זית. האם אני יכולה לרחוץ איתו פנים אפילו 3 פעמים ביום והאם זה ישמור כל הפנים גם מפצעים וגם משחורים או שאסור לרחוץ כל כך הרבה פעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אחרי אקנה קליל מאוד אבל גמרתי - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס17/11/2010אף סבון לא יבטיח שאקנה לא תחזור. לגבי אופן השימוש בסבון שרכשת מומלץ לעיין באלון לצרכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלופציה אראטהשלום שלום15/11/2010
שלום, לאחרונה שמתי לב להתקרחות בצורת עיגול קטן בזקן הפנים. נאמר לי ע"י רופא עור שזה אלופציה אראטה, ושהזקן יגדל כעבור תקופת זמן מה.
השאלה היא האם המחלה עוברת לצמיתות?
תודה , חמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וגלולותללי15/11/2010
הרופא עור שלי מכריח אותי לקחת גלולות לפני שאני מתחילה לקחת רואקוטן אפילו שחתמתי על הטופס הזה של ההריון, ואני לא רוצה.
האם זה יהיה בסדר שאני אשקר לו ואתחיל לקחת רואקוטן בלי גלולות, או שיכולה להיות סיבה אחרת שחייבים בגללה לקחת גלולות יחד עם הרואקוטן וזה יהיה לי מסוכן אם אשקר?
כי אין סיכוי שאני אכנס להריון. אני שומרת את עצמי לחתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן וגלולות - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010זהו הנושא שבינך ובין הרופא שלך. אין באפשרותנו בפורום להתערב בהחלטות או המלצות של עמיתנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורלי15/11/2010
איזה ויטמינים אני יכולה לקחת בשביל לרפא ולהעלים אקנה? האם צריך מרשם רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010לא קיימים ויטמינים שמעלימית את אקנה. מומלץ להתייעץ עם רופא עור בנושא הטיפול בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך רואקוטן ...נתי14/11/2010
באיזו מידה השימוש בספורט מוגבל עקב השימוש בתרופה ?
האם אני יכול לעשות אימוני כוח ?
ואירובי?
האם יש השפעה על תפקוד מיני ?
האם תיתכן תופעת לוואי של דיכאון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך רואקוטן ... - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010כל השאלות לגבי הטיפול והשלכותיו עליך להפנות לרופא שממנו קיבלת את המרשמים. הוא ידריך אותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןנתי14/11/2010
שלום,
אני בן 30 ויש לי פצעונים בגב ובחזה בין היתר כתוצאה מהסרת שיער.
בתחילת שנות ה-20 לקחתי רואקוטן וכעת אני מעוניין לקחת שנית (בהמלצת רופא) .
האם יש בעיה לקחת את הכדור פעם שנייה?
האם קיים סיכון לקחת את הכדור באופן כללי?
מהם תופעות לוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010נתי, שלום
כל השאלות לגבי הטיפול והשלכותיו עליך להפנות לרופא שממנו קיבלת את המרשמים. הוא ידריך אותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תגובה זו נורמלית לטיפול במשחה?ילד עם חצ'קון14/11/2010
שלום רב.
אני ילד בן 15 ויש לי מספר פצעים וחצ'קונים על הפנים.. לא משהו רציני אבל משהו שממש מפריע.
הלכתי עם זה לרופא עור והוא נתן לי משחה בשם Benzac AC 10% ואמר לי למרוח את זה על הפצעים בלילה וללכת לישון..
עשיתי כך במשך יומיים אבל לפתע התחיל לי התגרדויות ופריחות אדומות בפנים בדיוק במקום שמרחתי את המשחה.. זה ממש שורף וכואב ואני לא יודע מה לעשות עם זה...
כדאי להמשיך את הטיפול של הפצעים במשחה או להפסיק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תגובה זו נורמלית לטיפול במשחה? - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010בוקר טוב.
עם התופעה עליך לפנות לרופא עור שממנו קיבלת טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן בשק האשכיםליאור14/11/2010
שלום אני בחור בן 36 לאחרונה שמתי לב כי ישנם 3 נקודות חן על שק האשכים
נקודות שחורות אני כעקרון יש לי נטייה לריבוי נקודות חן בכל הגוף הייתי אצל הרופא בקשר לנקודות חן בגוף אך נקודות החן בשק האשכים זה דבר שלא שמתי לב אליו עד היום או שהיה קיים לפני אני לא יודע בדיוק בכל מקרה האים זה משהו מסוכן שצריך לבדוק אצל רופא עור?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס16/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)