מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומה שנפלהpotassium09/10/2010
שלום רב.
הייתה לי שומה שנים רבות בקוטר של 3 מ"מ, בצבע חום (לא כהה ולא בהיר, רק חום),
השומה בלטה כפחות ממילימטר מעל העור והייתה חלקה.
לפני שהיא נפלה, היה נראה כאילו היא מתקלפת כמו גלד שיש אחרי שלפוחית על העור שנגרמת מעקיצת יתוש.
לפני כמה ימים היא התחילה להתקלף עד שלפתע פשוט "נשרה".
הגלד אצלי, רציתי לדעת האם זה מסוכן ומה לעשות הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שנפלה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/10/2010שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמה בכף היד. גרד ואח"כ יובש קיצונענת09/10/2010
שלום לרופאים
אני סובלת מספר שנים באקזמה בכף יד ימין. הדבר החמיר אחרי הולדת ביתי. זה מתחיל בגרד חזק, א"כ מתייבש ונסדק. חשוב לציין שאני מאוד סובלת מכל שלבי האקזמה ורוצה להיפתר ממנה אחת ולתמיד.
תוכלו בבקשה לייעץ לי אילו חומרים ידועים כגורמים לסוג כזה של אקזמה, אני מעוניינת לחפש את החומרים האלו בטואלטיקה וקוסמטיקה בבית. בנוסף, איזו משחה ניתן לשים בשלב היובש הקשה שגורם ל"פיצוצים" בעור.
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזמה בכף היד. גרד ואח"כ יובש קיצונ - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/10/2010ענת שלום
אין דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלווניקליאת09/10/2010
האם הגלווניק מעלים צלוליט וסימני מתיחה ישנים?
יש לי המון פצעים קטנים בפנים,צוואר,חזה ("חררה") במה אתה ממליץ לי להשתמש בכדי שזה יעבור? בנוסף יש לי כתמי פגמנטציה בפנים מהקיץ האחרון על איזה טיפול אתה ממליץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלווניק - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/10/2010ליאת שלום
לגבי הגלווניק- אין כל דרך לדעת עד שלא מנסים.
לגבי שאלותיך הנוספות אין כל דרך לענות בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונהליאת09/10/2010
ישנו תוסף תזונה לעור הנקרא "ביוטי טיב" המכיל את כל מה שהעור צריך? שמעת עליו? האם הוא עוזר לסימני מתיחה וצלוליט? (אני בת 26)
אם לא האם ישנו תוסף תזונה שאתה ממליץ עליו?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף תזונה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/10/2010ליאת שלום
אינני מכיר את התוסף הנ"ל. כמו כן לא ידוע לי על תוסף ספציפי למטרה זו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג באי-מטריקס לעומת לייזר פיקסלדנה09/10/2010
לבעיית קמטים וקמטוטים (לאחר שמילוי בהזרקות לא עזר במיוחד), אני מתכוונת לעבור טיפול פילינג, ומתלבטת בין שתי שיטות: E-Matrix בגלי רדיו, שאמור לחדור לשכבות העמוקות עם פגיעה מינימלית בשכבת העור החיצונית, לבין שיטת לייזר פיקסל, שטוען ליעילות שתחזיק מעמד מספר שנים...האם אתם יכולים לייעץ לי באיזו שיטה לבחור? מה יעיל יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג באי-מטריקס לעומת לייזר פיקסל - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/10/2010היעילות של לייזר פיקסל רבה יותר ואולם הטיפול מצריך זמן החלמה ארוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מדממתניצן08/10/2010
יש לי בעורף סוג של נקודת חן בולטת שנראית יותר כמו פצעון ורדרד כזה, לפתע שמתי לב שהיא מדממת כיוון שהיא כמעט נתלשת מהמקום.
רציתי לדעת האם זה מסוכן ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן מדממת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/10/2010ניצן שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע כחולרינה08/10/2010
מה פשר הצבע הכחול בניגוב הקרקפת (ע"ימגבת) אצל גבר קרח ?
תודה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע כחול - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/10/2010רינה שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות בנוגע למינוציקלין די דחוףרוני07/10/2010
1. מחר יש לאאחי יום הולדת בינתיים נמנעתי מלשתות אלכוהול בזמן אני לוקח את המינוצייקלין
אבל מחר לפחות אני אוכל לשתות בקבוק בירה לבנה 5%(אני כבר לוקח תמינוציקלין כ - 3 וחצי חודשים)
וככה בכללי אפשר לשתות בירה לבנה 5% אלכוהול חצי ליטר בפעם בשבוע - שבועים זה בסדר?
לא יפריע למהלךך הטיפול ?
לא יכול לסכן באיזוהשיא צורה את הכבד?
2.חודש וחצי אחרי שהתחלתי לקחת את המינוציקלין לא היתה הטבה וחזרתי לרופא העור והוא אמר לי שהטיפול המינימלי עם המינוציקלין זה 3 חודישם,הוא אמר תחזור אלי עוד חודש וחצי (כלומר בסה"כ 3 חודשי טיפול) נראה את המצב שלך ואז נקבע כבר מה לעשות.
לכן המשכתי עוד חודש וחצי 100 מ"ג מינוציקלין ביום.
היום אחרי 3 חודשים ושבוע -שבועים, המצב שלי ממש השתפר כבר בקושי יוצאים פצעים פצע פה פצע שם לא משו רציני.
בכל מקרה התקשרתי ל מרפאה בכדי לקבוע תור והתור נקבע רק ל 15 בנובמבר (עוד כ 40 יום) עכשיו אני לא יודע מה אני אמור לעשות כי זה כבר יהיה בסביבות ה 4 -4 וחצי חודשי טיפול.
אני אמור להמשיך לקחת את המינון של 100 מ"ג ביום ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה?
רוני07/10/2010זה מחלת עור אקנה
אתה בטוח דדם אני אמור לפרסם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנה נקודתי חוזר ונשנהרוני07/10/2010
שלום.
בגיל ההתבגרות התברכתי בעור חלק נטול חצ'קונים. דווקא בתקופה האחרונה, בהתקרבי לגיל 26, התחלתי לסבול מהתופעה.
מדובר בחצ'קונים בחלק העליון של הלחיים- שניים-שלושה בכל לחי- שמופיעים, נעלמים ושוב מופיעים פעם אחר פעם פחות או יותר באותו מקום. הם גם מותירים אחריהם צלקות.
אני מסרבת בתוקף לעשות שימוש בכדורים למיניהם וביניהם רואקוטן. במיוחד לאור העובדה שהחצ'קונים מכסים אצלי חלק קטן וממוקד בפנים.
שאלתי: אילו משחות לשימוש חיצוני מתאימות לטיפול בבעיה שתיארתי?
חשוב לציין שבהמלצת רופאת העור שלי השתמשתי באדפרין, אך היא לא עזרה כלל, ואף גרמה להחרפה במצב.
תודה רבה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה נקודתי חוזר ונשנה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/10/2010רוני, שלום.
לא ניתן לערוך אבחון וטיפול באופן וירטואלי, לכן מומלץ לפנות לרופא עור שוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תגובה ולכן אני שואלת שובשני06/10/2010
האם ניתן להשתמש בשעווה להסרת שיער ברגליים בזמן השימוש בריאקוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תגובה ולכן אני שואלת שוב - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/10/2010לא. ניתן לחזור בזהירות לשעווה כחצי שנה לאחר סיום הטיפול ברואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף אדום במהלך גיל היתבגרותדביר פרידמן06/10/2010
אני בגיל היתבגרות ומאז שהתחלתי לגבוהה האף שלי נהיה אדום בצידי ואף ואף עליו עצמו.
רציתי לדעת איך אפשר להאלים את הכתם אזה ואם משחה תעזור אז איזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אדום במהלך גיל היתבגרות - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/10/2010לא ניתן לאבחן את בעיתך וירטואלית. עליך לפנות לרופא עור לאבחון וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור לא מתוחעומר06/10/2010
שלום אני בן 18 ובמשך השנה האחרונה הורדתי 38 קילו ממשקלי.
התהליך היה בעזרת אירובי 3 פעמים בשבוע + 2-3 עבודה בחדר כושר וכמובן תזונה...
כרגע אני בטיפול של דיאטן ספורט מויינגייט על מנת להגדיל מסת שריר.
הבעיה שלי היא שנראה לי שבגלל ההורדה במשקל העור שלי כאילו "
לא מותאם" לגודל הגוף שלי. הסתכלתי באינטרנט וראיתי מיקרים דומים, יש לציין שמקרה שלי הוא לא חמור מאוד אבל כן העור נראה במקומןות מסויימים כמו אזור הישבן,הבטן ומאחורי המותניים כאילו הוא יושב לא טוב..
בבדיקה שיגרתית שעשיתי אצל הדיאטן ספורט הוא מצא שהאחוז השומן שלי הוא על 11.5% שומן, מה שאומר שאין לי אחוז שומן גבוהה ואפילו יש לי אחוז שומן נמוך..(פשוט חשבתי שאולי זה שומן שאני צריך להוריד..).
השאלה שלי האם יש סיכוי שהעור יתאים את עצמו למצב הרגיל ולא ימשיך להיות רפוי כזה (גם בגלל שאני צעיר)? אם כן כמה זמן ניתן להעריך שזה ייקח? פשוט ניתוח לא בא בחשבון מבחינה כספית וגם אני ממש לא רוצה לעבור את הניתוח.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור לא מתוח - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס06/10/2010עומר, שלום.
לא ניתן בודאות לענות על שאלתך בלי בדיקה אישית, אבל סבירות של "התאמת העור" לממדים חדשים קיימת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע שחור ברגלאורן06/10/2010
שלום רב,
לפני מס' ימים הבחנתי בנקודה שחורה בכף הרגל, מצורפת תמונה.
האם מדובר במשהו נורמלי או חשוד?
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס06/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעור שמנונימאיה06/10/2010
שלום רב,
בעבר היה לי עור רגיל ללא שום בעיות. בשנים האחרונות העור שלי ניהיה שמן. התחילו להיות לי פצעונים בפנים/נקודות שחורות..ניסיתי כל מיני תכשירים אבל זה נרגע ואז שוב חוזר.
רציתי לדעת מה ניצן לעשות,איך ניתן לטפל בעור שמנוני?
איזה תכשירים טובים אתה ממליץ עליהם?(מסכה לייבוש...)
איזה תזונה ממולצת?
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעור שמנוני - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס06/10/2010מאיה, שלום.
קיימות דרכים רבות, אך להתאים טיפול לעור ספציפי ניתן על סמך איבחון אישי בלבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשיםםםנינה05/10/2010
רציתי לדעת אני בת 20 ויש לי נמשים על כל הפנים,רציתי לדעת אם יש טיפול שאפשר להסיר
תודהה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשיםםם - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס06/10/2010לא לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)