מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות חן על הגוףאני09/11/2010
שלום רב. לבן משפחתי יש נקודות חן על כל הגוף שרק מתרבים עם השנים. האם ניתן להסיר אותם בכמות גדולה בבת אחת? האם זה מסוכן? האם נשארות צלקות בהכרח? והיכן מומלץ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן על הגוף - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010ניתן להסיר נק רבות ואולם תמיד תשאר צלקת אופי הצלקת תלוי באזור הטיפול נטייה לפתח צלקות וסוג הטיפול ומיומנות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מדאיגה וחדשה.חסוי09/11/2010
אז ליפני יומיים שמתי לב לבליטה חדשה ודיי מדאיגה באיזור היותר פרטי וקידמי של הגוף שלי.
אני חושב שזה שם כבר תקופה מסויימת פשוט לאחרונה רק שמתי לב ממש בדאגה.
הבליטה מורגשת בהחלט, לא כואבת.
ויש לה טיפה מה שאני יכול לתאר רק כזנב.. אני לא יודע אם זו בליטה שצריכה להדאיג אותי או שזה בעצם ווריד.
אני שואל כי ווריד זה לא נראה לי.
מה אני יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה מדאיגה וחדשה. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/11/2010לפנות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ
חסוי09/11/2010רופא עור או רופא משפחה?
זה קצת איזור לא נעים חשבתי שאני אקבל כאן יותר מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס השפתייםבר09/11/2010
די!
נמאס לי שאחרי כל הצטננות או שעולה לי החום אני מקבל הרפס
יש איזו שהיא תרופה למנוע פעם אחת ולתמיד???????
חיסון תרופה ?
זה פשוט פוגם לי בכל סדר היום ואני צריך להישאר בבית מרוב בושה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס השפתיים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/11/2010אין חיסון או תרופה מרפאה במיקרים של מס התקפים רב בשנה ניתן לקחת מניעתית כדורי זובירקס מומלץ שתיפנה לרופא המטפל או רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אקנתרים וגנטתריםשלומי08/11/2010
שלום,
רופאת העור שלי נתנה לי את שני התכשירים האלה
באקנתרים זה לפצעוני מוגלה קטנים שיש לי כבר המון זמן על הפרצוף
והגנטתרים לפצעים שיוצאים לי אחרי הגילוח בפנים.
עכשיו דבר אחד שכחתי לשאול אותה יש לי כמו פצעונים קטנים כאלה בליטות מתחת לעור ממש קטנות במצח ועל זה לא שאלתי זה בסדר עם אני ישים עליהם את האקנתרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ?
שלומי09/11/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי אקנתרים וגנטתרים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010בפצעים קטנים מומלץ טיפול מקומי ברטין a
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לצלקות - מדרמהיעל07/11/2010
שלום, יש לי עור יחסית כהה, אני משתמשת במשחה לצלקות, מדרמה, ורציתי לדעת אם היא הופכת את הצלקת ללבנה ומבהירה את האיזור באופן שונה משאר חלקי הפנים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לצלקות - מדרמה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ14/11/2010יעל שלום
היא אינה אמורה לעשות זאת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטיםמיקי07/11/2010
יש לי בעיה של ורידים בולטים שנראים כמו נקודות אדומות
רציתי לשאול אם יש איזה משחה שיכולה לצמצם את הגודל של הנגעים האילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/11/2010אין טיפול משחתי מוכח לטיפול בכלי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער וניקוי נקודות שחורותשרון06/11/2010
שלום
יש לי 3 שאלות:
1. האם אפילציה בפנים עשויה להשאיר צלקות?
2. האם הסרת שיער באולטרסאונד עשויה להשאיר צלקות בפנים?
3. איך אפשר למנוע הישארות "חורים" לאחר ניקוי הפנים מנקודות שחורות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער וניקוי נקודות שחורות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/11/2010שרון שלום
ניקוי פנים אינו משאיר "חורים". אפילציה הינה בעלת פוטנציאל גדול יותר מחברתה לסיכוי להשארת צלקות, אך גם כאן התופעה נדירה מאוד.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
שרון07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםאנונימי06/11/2010
יש לי נמשים ופצעי בגרות בפנים ויש לי פצעים בחזה והיידים שלי כמו של זקנים ואני כולה בן 13 הם כאלה אם נמשים וורידים בולטים.
ובגלל שאני אשכנזי יש לי עניים כחולות בהירות ויש לי משקפים בגלל שלעניים בהירות יש יותר סיכוי למשקפים .
וכל זה בגלל שאני אשכנזי בגללל שעור לבן יותר יש לו פצעים ונמשים.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/11/2010שלום רב
לטוב או לרע תאלץ , מן הסתם, לחיות עם המטען הגנטי עמו נולדת. לגבי ה"פצעים" אני ממליץ לגשת לבדיקה אצל רופא עור לצורך אבחון והתאמת טיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה לגבי ראוקוטןחסויה04/11/2010
אני כבר חודש וחצי אחרי סיום טיפול ראוקוטן שהיה כחצי שנה שתיתי כדור ליום 20 מ"ג האקנה שלי היה ממש קשה והיום ברוך השם יותר טוב...הבעיה היא שפתאום אחרי שסיימתי כבר תטיפול יצא לי חצ'קון אדום אני נורא פוחדת שיכול לחזור לי האקנה אחרי שעבדתי כל כך קשה ונמנעתי משמש והכל...זה הגיוני שיצא לי חצ'קונים לאחר חודש מסיום הטיפול?
או שאולי לא לקחתי ראוקוטן מספיק זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שאלה לגבי ראוקוטן - תגובה
מנסיוני עם מטופלים, הטיפול שאני נותן להם הינו 40 מ"ג ליום למשך שישה חודשים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת קלו קאטמורן04/11/2010
שלום,
המליצו לי על המשחה הזו כדי להעלים צלקת.
הבן שלי פתח את המצח לפני 3 שנים ועשו לו הדבקה. האם זה יהיה אפקיבי לשים לו עכשיו את המשחה? זה יכול לעזור אחרי כ"כ הרבה זמן?
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת קלו קאט - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/11/2010מורן שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך מבלי לראות במה מדובר, מאידך איני רואה כל סיבה לא להשתמש מכיוון שלמעשה אין כאן מה להפסיד וניתן רק להרוויח.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף דרך הבגדיםעופר04/11/2010
שלום רב!
חזרתי ממספר ימי מילואים בשמש הנגב הבהירה של תחילת נובמבר, ושמתי לב שמעט השתזפתי ואף נכוותי קלות, על אף שלבשתי מדים עם שרוולים ארוכים מעל חולצת טי מכותנה. בנוסף, חבשתי כובע מצחיה עם כיסוי עורף מובנה וגם בעורף נשרפתי במידה מסויימת (כיסוי העורף הנו מבד מנדף ויש בו חרירים מיקרוסקופיים).
אני בעל גוון עור בהיר אך עם יכולת שיזוף מתונה, אבל לא השתמשתי כלל בקרם הגנה מכיוון שהנחתי ששרוולים ארוכים, כובע עם כיסוי עורף ומשקפי שמש הנם הגנה מספקת.
האם שהיה בשמש של נובמבר תוך התמגנות בביגוד ארוך בלבד אינה מספקת? על אחת כמה בחודשי יוני-ספטמבר...
בתודה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
עופר04/11/2010אולי יתכן שההכוות הקלה הנה דווקא בגלל חימום הבגדים מהשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיזוף דרך הבגדים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/11/2010עופר שלום
לצערי, למדת עובדה זו על בשרך ואני מציע להזהר להבא ולהשתמש גם בתכשירים מסנני קרינה בעלי SPF30 לפחות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לפיגמנטציהאיילה03/11/2010
שלום
יש לי כתמי פיגמנטציה רופא העור רשם לי טרטיניון 0.05% הידרוקינון 8% חומצה קוגית 5% הידרוקורטיזון 1%
אני משתמשת משך שבוע וחצי פעם ביום בערב ומקפידה לא להחשף לשמש
והעור שורף נורא וגרם לקימטוטים
יובש ואדמומיות כרגע הפסקתי את השימוש שאלתי היא האם זה נזק
הפיך מה ניתן לעשות אני בפניקה
תודה רבה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לפיגמנטציה - תגובה
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אני יכול - בבטחון די רב- להרגיע אותך כי קרוב לוודאי שלא נוצר כל נזק בלתי הפיך אלא גירוי יתר זמני משימוש מהיר מדי בתכשיר אשר יחלוף, לאחר הפסקתו והרגעת העור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תשובתך אכן הרגיעה אותי
איילה07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 16 שנה של אקנה...והיד עוד נטויהנעמה03/11/2010
שלום,
אני סובלת 16 מאקנה. לקחתי כבר 3 תקופות של רואקוטן, בגיל 17, 19, 21, לתקופות ארוכות ובמינונים שונים, ע"פ המלצת רופאים. לטווח הארוך, זה לא עוזר, ורופא עור אחד אמר לי: "יש כאלה שיש להם את זה לכל החיים". האמנם?
אני לא מעונינת לקחת עוד רואקוטן.
בנוסף, אני מטופלת עכשיו אצל קוסמטיקאית רפואית, וזה עוזר חלקית. היא נתנה לי "ערכה רפואית" של חברת Clinical Dermal Correction
האם מישהו מכיר/ שמע? לא הצלחתי למצוא עליהם מידע בשום מקום, ואני רוצה לוודא במה מדובר ושזה לא קיקיוני.
אשמח לעזרה ועצה מועילה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 16 שנה של אקנה...והיד עוד נטויה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/11/2010נעמה שלום
מנסיוני במצבים אלו הפתרון הינו שימשו קבוע!! במינון נמוך של רואקוטן- כדור של 20 מ"ג פעמיים עד שלוש בשבוע.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעראנה03/11/2010
רציתי לדעת מה הטיפול הכי טוב לנשירת שיער
יש לי נשירה קלה
אבל השיער שלי יותר דק מלפני שנה שנתיים עכשיו ממש ממש דק
מה הטיפול לשיער דק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/11/2010מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנהאנה03/11/2010
אני לוקחת כבר כמעט חודשיים גלולות דיאנה
רציתי לדעת אם זה עוזר רק לאקנה או גם לעור הפנים
ותוך כמה זמן מתחיל להראות תוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות דיאנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/11/2010התוצאות נראות תוך מס חודשים והטיפול יכול למנוע הופעת פצעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)