מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימנים אדומים לאחר קילוף צלקותבפניםרונית03/10/2010
שלום רב,
לפני מספר ימים עברתי מעין פילינג בינוני, גלדים נוצרו על פניי ולאחר שקילפתי אותם נותרו סימנים אדומים. האם יש דרך לטפל בזה בכדי שהם ייעלמו? האם הם יישארו לתמיד?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים אדומים
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010רונית שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר , סימנים אלו בדרך כלל דוהים ונעלמים בטווח של מספר שבועות עד מספר חודשים לאחר גמר הטיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער לאחר החלקהדליה02/10/2010
לצוות היקר שלום רב,
לפני שלושה חודשים עשיתי החלקה יפנית. התוצאות מדהימות מבחינת טיב השיער. הוא חלק,מלא חיוניות,ברק,לא מתנפח, בקיצור, כל מה שחלמתי לגבי השיער התגשם (השיער הטבעי שלי הוא מסולסל וקשה מאד לסירוק. כמו כן נוטה להתנפח). אלא שנראה לי שיש כאן בעיה. שמתי לב למעין קרחות קטנות בעיקר בחלק הקדמי של הקרקפת. יתכן שהבעיה נוצרה בחלקה לפני למעלה מ-10 שנים, לאחר שעשיתי החלקה כימית רגילה (כל החידושים שקיימים כיום לא היו אז), אולם נראה לי שהבעיה החמירה לאחר ההחלקה הנוכחית. אינני בטוחה, כי אולי השיער החלק רק חשף יותר את הבעיה שהיתה קיימת בעבר. שאלותיי הן :
1. יש אפשרות לדעת אם דוקא ההחלקה היפנית הזיקה לעור הקרקפת ?
2. האם ניתן לחדש את צמיחת השיער באיזור שבו התגלה הדילול ?
לתשובתכם אודה,
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לאחר החלקה
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010דליה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת מתחת לשפתייםמעיין02/10/2010
לפני כ-8 חודשיםנפצעתי בתאונת דרכים ונגרם לי חתך מתחת לשפתיים שדרש תפירה. כיום עדיין יש לי צלקת קטנה (למרות שימוש בקלוקוט). האם יש סיכוי שהצלקת תעבור עכם הזמן? מה אפשר לעשות ומתי על מנת להעלימה לחלוטין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס04/10/2010בד"כ צלקת אינה נעלמת עצמונית. עם זאת קיימות מספר דרכים לשפר את מראה שלה. לבחירת הטיפול המתאים לך עליך להתייעץ אישית עם כירורג פלסטי/רופא עור העוסקים בטיפולים אסתטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג לייזרעדי ק.02/10/2010
שלום,
אני בת 26, נטלתי רואקוטן במשך 4 חודשים והחודש אני מסיימת אותו (טיפול בפעם השניה).
אני מעוניינת לעשות פילינג לייזר כי יש לי הרבה צלקות בלחיי וגוון עור לא אחיד.
תוך כמה זמן אוכל לבצע את הטיפול?
חוץ מזה עד כמה שידוע לי טיפול כזה עולה בסביבות 10000,
האם זה נכון?
אודה לעזרכם.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג לייזר
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010עדי שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בכתףדויד01/10/2010
שלום רב, יש לי צלקת באזור הכתף באורך כסנטימטר- סנטימטר וחצי כתוצאה מתפרים. הצלקת אדומה ומעט בולטת. הצלקת ישנה כבר יותר משנתיים. יש לציין כי צבע עורי לבן. האם הצלקת תתבהר במשך הזמן ותשתטח? שמעתי סברה כי צלקת משתנה רק עד שנה ולי יש אותה כבר יותר משנתיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת בכתף
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010דויד שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת- עור הפנים :(מחוצקנת01/10/2010
אני בת 28 ועדיין יש לי פצעים על הפנים, חצקונים, שחורים לא יודעת איך לקרוא לזה
אבל הם פשוט שם, אחד הולך אחד בא ניסתי ראקוטן לפני 5 שנים כמעט ולא היה שיפור משמעותי, לקחתי גלולות זה עזר מעט אבל לא באמת, היום אני לא לא על ראקוטן ולא על גלולות ואין לי כבר תקווה שזה יחלוף אי פעם שלא לדבר על השקעים, מכתשים, בורות שיש לי בפרצוף. כביקרתי שוב אצל רופא עור הוא אמר שאין מה לעשות ושיש אנשים שנולדים עם עור פנים בעייתי, לי זה נראה לא הגיוני הרי שיש לנו פצע בכל מקום בגוף אנחנו רצים לטפל וזה עובר אז למה להשלים כשזה על הפנים שלי,
אם למישהו יש רעיון עצה או סתם טיפ אני אכנע לכל טיפול, אני פשוט יכולה יותר להסתכל בראי... תודה לכל עצה שלא תבוא חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הפנים
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010שלום רב
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עוראיציק30/09/2010
היי לאחרונה פניתי לרופא אא"ג בקשר לבעיית חומציות בלשון. ישנם חתכים בלשון והופעה של קנדידה. אני מעוניין לדעת היכן אני יכול לעשות בדיקה לדעת אם יש לי לשון גאוגרפית או ליכן פלנוס?. הרופא אמר שאחד משניהם יכול להיות שיש לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עור
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010איציק שלום
מומלץ להתחיל בבדיקה אצל רופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעתי בטעות נקודת חןנוי30/09/2010
שלום,
פצעתי בטעות נקודת חן והאזור מסביבה דימם.
מדובר בנקודת חן שנמצאת במפשעה באזור מוסתר ולא הכרתי אותה ... בטעות חשבתי שמדובר ב"שערה שהתהפכה" וניסיתי להוציאה כמו שמוציאים "שחורים" ....
רק אחרי מס' נסיונות כושלים הבנתי שכנראה מדובר בנקודת חן.
האזור מסביב לנקודה נפצע ומעט דימם והנקודה קצת "התרוממה" באחד מהקצוות שלה.
האם הדבר מסוכן?
האם מדובר בסיטואציה שעללה לגרום להיווצרות סרטן?
האם עליי לגשת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010שלי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, לא אמורה להיות כל נטיית יתר לשינוי סרטני עקב כך אך בכל מקרה תשובה זו אינה מחליפה בדיקת הנקודה אצל רופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריאקוטן ואינפרא אדוםשני30/09/2010
האם ניתן להסיר שיער באינפרא אדום בזמן הטיפול בריאקוטן?
אם לא- מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן ואינפרא אדום
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010שני שלום
מנסיוני עם מטופלים , אין מניעה לבצע זאת בגוף , אך אסור!!!!לבצע זאת בפנים עקב רגישות יתר של העור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריאקוטן ושעווה
שני05/10/2010האם אותו כלל חל גם על שעווה?
האם ניתן לעשות שעווה ברגליים בזמן השימוש בריאקוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקלין ובירה?רוני30/09/2010
אפשר בזמן נטילת מינוציקלין לשתות בקבוק בירה אחת לשבוע?
זה לא יוריד מהספידה של התרופה או משו כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין ובירה
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010רוני שלום
לדעתי לא אמורה להיות כל בעיה .
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריה בציפורןשני29/09/2010
יש לי פיטריה בציפורן באצבע שליד הזרת ביד כבר כמעט שנה
אני משתמשת בטיפות אגיסופור על בסיס קבוע וזה ממש לא עוזר וזה אפילו התחיל לכאוב לאחרונה.
מישהו אמר לי לטבול את הציפורן בכלור?
הבנתי שיש גם כדור למקרים חמורים אבל אני לא יכולה לקבל אותם בגלל שאני משתמשת בריאקוטן..
יש משהו לעשות? זה פשוט ממש ממש דוחה אסטתית ועכשיו גם מאד מציק בגלל הכאבים שהתחילו ועושה רושם שזה רק הולך ומחמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בציפורן
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010שני שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצוק עור הפנים מכשירים בשוקרימה28/09/2010
קראתי על המון מכשירים בייתיים במחירים נמוכים ששימוש בהם מבטיח את אותם הפעולות כמו אצל קוסמסיקאיותף ז"א לייזר או פוטורג'וביניישן
מכשירים קוסמטיים בייתים, במכשיר האולטראסוניק, בטכנולוגיית הגלווני, טכנולוגיית ביומימטיקה hEGF, ובטכנולוגיית טיפול באור אינפרא אדום רחוק
השאלה שלי האם המכשירים האלו בעת שימוש ממושך באמת עובדים?
או שזה שטויות שעובדים עלינו?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצוק עור הפנים
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010רימה שלום
התגובה הינה אינדוידואלית ואין כל דרך לדעת מראש עד שלא מנסים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפניםאפרת28/09/2010
שלום,
אני בת 27, לעולם לא חוויתי בעיות עור ואקנה בגיל ההתבגרות, אתמול החלו להופיע על פני מאין פצעונים (לא מוגלתיים) אדומים במקצת בשני איזורים מרכזיים- הלחי וצד הסנטר ופיזורם ממשיך לעלות. אני עוד שבוע מתחתנת (ואני לא לחוצה מכך כך שאנני חושבת שזוהי הסיבה) אך עם זאת אשמח לדעת האם יש לכך פתרון מהיר?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בפנים
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010אפרת שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש אפשרות כזו לטיפול בסימני מתיחה?!שואלתתת28/09/2010
שלום, אני בת 20 וכבר כמה שנים לצערי אני סובלת מסימני מתיחה באיזור הישבן והירכיים ,צבעם בהיר בכמה דרגות מצבע עורי.
שאלתי היא-- אני בטוחה שבמקרה שלי אם רק תהיה אפשרות לשזף את הסימנים הספציפים שיש לי (כמו שנהוג היום לשזף במיטות שיזוף וכו....) פשוט כמו בלייזר כזה שמטרתו היא רק לשזף את הסימנים הבהירים לצבע העור הטבעי , אז הם יהיו כמעט בלתי נראים...
אפילו אם תהיה טיפה שקיעה של העור זה יכול נורא לעזור ..(ועובדה שאחרי כמה שנים מהופעתם הסימנים הופכים להיות פחות שקועים... והצבע הבהיר הוא מה שמאפשר לראות אותם!)
האם קיימת אפשרות כזו????
זה נשמע כל כך אינפנטילי וזה עצוב שאף אחד לא המציא או שלפחות אני לא שומעת על דבר כזה...!!
תודה רבההה אם תוכלי לעזור לי בנושא כי אני מחפשת בלי הפסקה באינטרנט ואני לא מוצאת פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010שלום רב
אינני מכיר פתרון מהסוג שאת מתארת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם.אמילי28/09/2010
היי,לפני כמה ימים הלכתי לרופא עור בעקבות פצעים שיצאו לי על הפנים.
הרופא ביקש שאערוך בדיקות דם כשאני בזמן הווסת.
מה יכולה להיות הסיבה לכך,ומה מטרת הבדיקה?
תודה מראש,
אמילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר צחי שלקוביץ03/10/2010אמילי שלום
לעיתים אקנה יכול לנבוע מחוסר איזון הורמונלי וזאת כנראה הדבר אותו רצה הרופא לבדוק.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)