מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעונים אחרי שעווהyossi9803/11/2010
אני גבר בן 22 שעושה שעווה בחזה.
לא מפריע לי שאחרי הטיפול יש לי אדום זה עובר, וביום יומיים הראשונים הכל חלק.
הבעיה שאחרי כמה ימים כשהשיערות מתחילות לצמוח הן כאילו חותכות את העור ויוצאים מלא מלא פצעונים בנקודות מהן יוצאות השיערות (ממש כמו אקנה) ואני לא יודע איך לטפל בזה ומה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב בעתיד...
בבקשה תעזרו לי בעניין.
בתודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי
אנה03/11/2010יש תבעיה הזאת וזה מעצבןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעונים אחרי שעווה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/11/2010ניתן למרוח מקומית אפלומיצין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל...
yossi9803/11/2010מתי??? מיד אחרי המריטה חד פעמי?
או במשך כל יום?
או אחרי שיצאו פצעונים אז עליהם?
כמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל... - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/11/2010מיד אחרי המריטה ופעמיים ביום למשך 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה -לא מובןרעות03/11/2010
שלום יש משהו שלא מובן לי.... אני מבינה מדוע מופיע סימני מתיחה כאשר יש השמנה ,עלייה במשקל או שינוי הורמונלי כמו הריון.....סימני מתיחה הרי ממה שהבנתי נוצרים מכך שהעור לא עומד בלחץ של ההתפתחות הזו ולכן למעשה "נקרע" ואז מופיעים הסימני מתיחה. השאלה שלי מדוע במצב שעושים דיאטה עלול להופיע סימני מתיחה אם מדובר בירידה דרסטית? ההיגיון שלי אומר שלמעשה אם ירדתי במשקל נגיד 15 קילו אז יש אפילו "עודף" עור ולכן כיצד העור מגיע למצב של קרע וסימני מתיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה?
אבי04/11/2010שאלה יפה.. אולי סימני המתיחה נוצרו בהשמנה, ורק אחרי ההרזיה פתאום רואים אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימני מתיחה -לא מובן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ07/11/2010רעות שלום
ההסבר המדוייק להופעת סימני מתיחה אינו ברור לחלוטין . אנו מכירים זאת כעובדה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לוקסידדניאלה02/11/2010
שלום ! אני בת 46.רופאת עור רשמה לבקשתי קרם לוקסיד לטיפול מונע קמטים.אני מורחת את הקרם כל ערב במשך שבועים.היום שמתי לב לשערות בהירות עדינות,אך די צפופות בקו הפאות כמעט עד הצואר. איך הן צמחו לי פתאום,האם לוקסיד קשור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לוקסיד - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/11/2010אין קשר לצמיחת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מאוד יבש עם שחורים ופצעים?!אדוה02/11/2010
שלום
יש לי עור פנים וגוף מאוד יבש.
אני בהירה עם הרבה נמשים ומשתמשת במסנן הגנה גבוהה מידי יום, לפי המלצת רופא עור.
בשנתיים האחרונות (מאז הלידה) יש לי המון המון שחורים על הסנטר והאף, ופצעים באיזור הרכות ומסגרת הפנים (לאורך קו הלסת). בנוסף יש לי פצעונים על הגב ובחלק האחורי של הזרועות.
אני לא יודעת איך מצד אחד לתת לעור שלי את הלחות שהוא צריך, ומצד שני לא לגרום להיווצרות עוד שחורים ועוד פצעים.
אני עוד מעט בת 40, היה לי עור יפה וגב יפה, ועכשיו הכל מלא סימנים.
בגיל ההתבגרות היו לי הרבה פחות פצעונים.
המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מאוד יבש עם שחורים ופצעים?! - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/11/2010מומלץ שתיגשי לבדיקת רופא עור לפי תאורך נראה שטיפול מקומי ברטין a יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה או לא, תמונה נוספתאוקסנה01/11/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהמיצין פלוס -תמיסהביטון01/11/2010
הרופא עור שלי הביא לי אקנהמיצין פלוס -תמיסה לפצעים בפנים ולא הסביר לי איך להשתמש.
אם לשים על צמר גפן ולהעביר על הפצעים או פשוט לשים את הפקק של התרופה על הפנים ולמרוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנהמיצין פלוס -תמיסה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2010אפשר ישר מהבקבוקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני משתמשת בזה ויש לי שאלה...
רוני כהן29/01/2011אני גם משתמשת בזה , הרופא עור נתן לי . ומהבקבוק אני עושה זאת.
אך יש לי בעיה של כתמי עור כהים שנשארים לי כתוצאה מפצים שהיו וחלקם פוצצתי . ואני כהה והפצעים עוד יותר כהים , ממש כמעט שחורים ..
האם אתה יודע כיצד ניתן להעביר אותם ולגרום לעור חלק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצקוניםדביר01/11/2010
מהוא זמן הממוצא שלוקח לחצ'קון להתרפא ללא מגע או משחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצקונים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2010לא קיים נתון כזה, אבל אתה יכול למדוד את הממוצא האישי שלך על פי התנהוגות פצעייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר מתאים לעור עם סבוריאהדור31/10/2010
סבוקלם אקטיב או סבוקלם
ומה ההבדלים בניהם
ובמה כל אחד יכול לעזור לי עם אתה יודעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יותר מתאים לעור עם סבוריאה - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2010זה תלוי במאפיינים של עורך, לכן לא ניתן להמליץ לך על משהו ללא לראותך אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sabaceous nevusשלי31/10/2010
שלום. ילדתי את בני לפני 12 ימים ויש לו כתם בולט כמו פטרייה כזו מעל הגבה ובמכתב שחרור מבית חולים היה רשום שיש נגע באיזור פרונטלי מימין נבדק ע"י רופא עור שהמליץ מעקב בלבד. אני מאוד לחוצה מזה שזה ייגדל ולא יודעת מה לעשות ובכלל מהזה הדבר הזה ומה אפשר לעשות..אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירפתי תמונה מקווה שתיראו משהו
שלי31/10/2010..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
שלי31/10/2010הנה התמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות ...לירוני31/10/2010
יש לי פצעי בגרות ואיבחנו את העור שלי כשמנוני...
אני צריכה משהו שיוריד את השמנוניות נכון ואז זה יעזור גם לפצעי בגרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות ... - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2010בפצעי בגרות, כמו גם בבעיות עור אחרות מומלץ להיעזר ברופא עור שיבדוק וימליץ על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חמור
לירוני09/11/2010לא יודעת אם זה כזה חמור אצלי ללכת לרופא להבדק, ידיד שלי שיש לו משהו דומה לשלי אמר לי שהוא משתמש בתחליב לאקנה של פייס איט וזה מוריד את השמנוניות ואז גם יש פחות פצעים, רציתי לדעת אם ביחד עם זה צריך עוד משהו או לבד זה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חמור - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/11/2010כאמור, לחוות דעת לגבי טיפול בך ספציפית ניתן אך ורק על סמך בדיקה אישית ולא בדרך הוירטואלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור ברווז לתינוקת - חצי שנהמרינה31/10/2010
שלום
לביתי בת שנה ושמונה חודשים יש פריחה בעור -נקודות בולטות, כמו עור ברווז רק בליטות יותר קשות וזה לא עובר, רק מתפשט, על הגב ללא אדמומיות, צבע עור רגיל. זה נמשך כבר כחצי שנה. מה זה יכול לניות? איזה בדיקות דם תמליצו לעשות? האם זה קשור לחוסר איזון וויטמינים בגוף? האם יש טיפול לזה או שזה לכל החיים?
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור ברווז לתינוקת - חצי שנה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010מרינה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינמתמיכל31/10/2010
במקרה של כינמת...לאחר טיפול עם תמיסה להשמדת כינים וביציהם...ולאחר סירוק עם המסרק הקטן להצואת הכינים וביציהם... נשארו ביצים..אין לזה סוף...
השאלה שלי מה הלאה? יש עדיין גירוד קל...זה אומר שיש עוד כינים חיות?
ומתי הביצים נעלמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כינמת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010כינמת שלום
במקרים כגון אלו אין לדעת מראש איזה מבין תכשירי הטיפול השונים יהיה במקרה הספציפי, אך אין ספק שברגע שהוא יימצא הבעיה תפתר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים לא מגרדים בתינוקאיציק30/10/2010
שלום.
לבני התינוק החלו לפני כשבועיים פצעים ברגליים,הפצעים לא מגרדים, לא דלקתיים ולא מוגלתיים, פשוט פצעים שלא חולפים, הפצעים נורא בולטים וחלקם בצבע העור וחלקם בצבע אדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
איציק30/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטוטים מתחת לעינייםאני30/10/2010
שלום רב. רציתי לדעת מה ניתן לעשות נגד קימטוטים מתחת לעיניים מעל גיל 30? יש האומרים שאלה קמטוטי צחוק/חיוך, אבל אולי הם גם מהזדקנות?... אודה על מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטוטים מתחת לעיניים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010טליה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות+אוכל לאקנהחסוי29/10/2010
היי,
יש לי אקנה ברמה נמוכה-בינונית, יש לי לא יותר מ10 פצעים אדומים בולטים על הפנים ויש לי עוד כמה נקודות אדומות שאני לא בטוח לגביהם, ויכול להיות שזה בכלל צלקות...
לפני מספר חודשים עברתי כמה טיפולים אצל קוסמטיקאית, היא הוציאה לי שחורים ושמה לי כל מיני קרמים.
אחרי זה הפסקתי עם הטיפולים שלה, הלכתי לרופא אור וכיום זה מה שאני עושה:
בוקר:
תרופות: שוטף את הפנים עם סבון מיוחד לאקנה שמוריד את השומן, לאחר מכן אני שם קרם לחות.
אוכל: שני סנדויצים בלחמניה, אחד עם קוטג' 5% מלפפון ועגבנייה, והשני עם גבינה לבנה 5% עם מלפפון ועגבנייה.
צהריים:
תרופות: אין
אוכל: 2-3 שניצלים (שניצל אמיתי עוף טוב עם שומשום) עם קטשופ.
ערב:
תרופות: לפני השינה אני שם על הפנים חומר שהרופא אור נתן לי שנקרא אקניצלין (לא בטוח לגבי השם) שאמור אני חושב, לייבש את העור.
אוכל: חביתה משתי ביצים, בתוך לחמנייה עם חומוס מלפפון ועגבנייה.
רציתי לדעת האם הטיפול מבחינת התרופות הוא טוב, ולגבי האוכל מה טוב, מה לא טוב, ורעיונות לתחליפים לדברים הלא טובים...
(אני יודע שהכי בעייתי זה הלחמניות, אבל ראיתי שגם לחם ופיתה הם לא טובים, ואני צריך סנדוויץ לבית ספר)
תודה רבה רבה, לכל העוזרים
אקנהקיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות+אוכל לאקנה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ31/10/2010שלום רב
התשובות לכל שאלותיך הן ברמת הייעוץ הדיאטני ולא ברפואת העור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)